ek ders ile ilgili bir soru

Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar,
bugün okuldayım, yarına ve pazara görev yazmışlar bana
bu göreve gitmemek için bugün okuldan sonra rapor almayı düşünüyorum
cuma aldığım için 3 günlük olacak
bugünün ekdersi kesilir mi yoksa raporlu olup gelmiş olduğum kesilmez mi?

raporu alacağın saatte önemli hocam. işten sonra alırsan ödenir diye biliyorum. yanlış yönlendirmede yapmayayım

Bugün okuldaysan, okuldaki doğru idarecilerin haberi vardır. Raporu akşama doğru alırsın olur biter. Sorun olmaz yani.

Öyle bişey yok bugün hangi saat alırsan al tüm günün gider bence hemen git raporunu al hocam raporlarda saat kavramı yok maalesef

arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmayalım.
derslerin bittikten sonra alacağın rapor o günün ek dersini almanı engellemez.
sadece cumartesi pazar gününü etkileyecektir.

seffff' Alıntı:
arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmayalım.
derslerin bittikten sonra alacağın rapor o günün ek dersini almanı engellemez.
sadece cumartesi pazar gününü etkileyecektir.

Kesinlikle katılmıyorum günün hangi saatinde rapor alırsanız alın o gün raporlu gözükürsünüz ve ek ders alamazsınız
Asıl doğru bilgi budur tam tersi ek ders işlemleri yapan idareci arkadaşların yanlıştan bir an önce dönmeleri gerekir

fantasio' Alıntı:
Öyle bişey yok bugün hangi saat alırsan al tüm günün gider bence hemen git raporunu al hocam raporlarda saat kavramı yok maalesef
hocam haklı geçenlerde bizim idarecilerde aynısını söyledi

Arkadaşlar lütfen mevzuatlardan bihaber olmayalım

Görevin fiilen yapılması

MADDE 25- (1) Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin
fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı
hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur.

(2) Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği
anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır.
(Değişik: 23/01/2009 tarihli ve 2008/14575 sayılı B.K.K.) (Değişik: 10/01/2012 tarihli ve
28169 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile)

(3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

fantasio' Alıntı:

Görevin fiilen yapılması

MADDE 25- (1) Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin
fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı
hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur.

(2) Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği
(Değişik: 23/01/2009 tarihli ve 2008/14575 sayılı B.K.K.) (Değişik: 10/01/2012 tarihli ve

(3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır.

Hocam yukarıdaki arkadaşın durumuna göre demiyorum ama diyelim o gün okula gittim 7 saat derse girdim ve okuldan çıktım ayağımı kırdım. Hastanede doktor rapor yazdı. Bu durumda napıcam doktor dur rapor yazma bugün, ben yarın kırık ayağımla bir koşu gelirim alırım senden raporu mu diyeceğim. Yönetmelikte fiilen yapmış olması gerekir diyor. Almama gibi bir durum çok saçma olur bence...

Sayın hocam ek dersinizi keserseler, itiraz dilekçesi yazın. Olumsuz cevap verilirse de dava açın, alırsınız. Sonuçta siz ders görevinizi yapmış olacaksınız. İdare mahkemesi lehinize karar verecektir.

miracle1985' Alıntı:
fantasio' Alıntı:

Görevin fiilen yapılması

Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır.

Hocam yukarıdaki arkadaşın durumuna göre demiyorum ama diyelim o gün okula gittim 7 saat derse girdim ve okuldan çıktım ayağımı kırdım. Hastanede doktor rapor yazdı. Bu durumda napıcam doktor dur rapor yazma bugün, ben yarın kırık ayağımla bir koşu gelirim alırım senden raporu mu diyeceğim. Yönetmelikte fiilen yapmış olması gerekir diyor. Almama gibi bir durum çok saçma olur bence...

Çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum ama yıllardır bu şekilde uygulanıyor.Ek ders yönetmeliğini adam akıllı hazırlamıyorlar büyüklerimiz.

Geri