Ek Ders Sırasında Vergi Dilimine Girmek

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar bu yıl vergi dilimine bu aya kadar henüz girmemiştim, bugün ekdersler yatmış ve 64 saat BTR olarak ek ders aldım. Ama 1 saat ek dersin 9,056 TL'ye denk gelmesi gerekirken aldığım ücret olması gerekenden 23 TL daha az. Acaba ek ders ile beraber vergi dilimine mi girdim? Ekim ayı bordrosunda geçen aylar vergi matrahı toplamı 9266 TL olduğuna göre vergi dilimine ekderse rağmen hala girmemem gerekmez mi?

Siz ekdersin 1 saatlik net ücretini kaç TL olarak hesaplıyorsunuz?

Hakkatten hocam ekdersin saati ne kadar bu ay? Bilen arkadaşlar cevaplarsa seviniriz. :?:

Toplam ücreti ders saatine bölünce vergi dilimine girenler için 8,5 TL çıkıyor...

ben toplamda 579 aldım ama geçen aydan 4 saat eksik almıstım oda yazılcaktı ama snaırsam yazılmamış

Tamamdır arkadaşlar öğrendim durumu. Vergi dilimine girmişim ilk kez. schumix hocamın da dediği gibi vergi dilimine girince 1 ek ders 8,52 TL'ye düşüyormuş. Bu ay hepimizin alması gereken ekders saati 64'idi. Vergi dilimine girmeyenler 579,58 TL alacak, vergi dilimine girenler 545,30 TL alacak.

arkadaşlar vergi dilimi hesaplanırken vergi matrahları kendim toplayınca düşük çıkıyor

neden olabilir ayrıca eylül ayında vergi matrahım 9703 olduğu halde
ekim başında atan ekdersim de kesintiye uğramış

bir yanlışlık olabilir mi?

bu vergi dilimi için %20lik için 10700 hesaplanırken sadece aylık vergi matrahları toplanmıyor mu?

geçen ay tam hesapladım 9.3 cıktı sonra sıkıntı yok dedım bu ay bı arkadaş 900 e yakın ek ders aldı ondan kesılen vergı artı damga vergısıne baktım 140 tl ben 715 tl aldım vergım 187 tl sonra hesapladım böldüm bu ne lan dedim 8.5 e tekebul edıyor ama anlamadım sanırım birileri haberimiz yokken 20 ye girdirmiş bizi

woww' Alıntı:
arkadaşlar vergi dilimi hesaplanırken vergi matrahları kendim toplayınca düşük çıkıyor

Benim de vergi matrahım 9200 küsürken nasıl oldu da bu ay ek ders alarak vergi dilimine girdim anladım???

yasarsahbaz' Alıntı:
woww' Alıntı:

Benim de vergi matrahım 9200 küsürken nasıl oldu da bu ay ek ders alarak vergi dilimine girdim anladım???

benim de aynı ek dersten maaştan bir ay önceden mi vergi kesiliyor?

Ek dersi tam alan temmuz-ağustos da verği dilimine giriyor.

Temmuz maaş zammı vergiye gidiyor. Ocak maaşına geriliyoruz.

Şef, memur ve hizmetli ye göre daha az alıyoruz malesef.

Bu MEB içi durum. çerçeveyi genişletince; lise mezunu hemşire, teknisyen, polis astsubay ve uzman çavuş v.b lerine göre daha da üzücü bir toblo görüyoruz. kıyas bile giran geliyor ama durum bu!

Bu durumu görünce üniversite okumak için verdiğimiz emeğe ve masrafa acıyorum.

Malesef eğitime ve öğretmene hak ettiği saygı ve değer verilmiyor güzel ülkemde.:(

"Ek Ders Sırasında Vergi Dilimine Girmek"
ek ders sırasında vergi dilimine girersen ne olur bilmiyorum ama ben dün atm de maaş sırasında vergi dilimine girdim.Tabi tahmin ettiğiniz gibi hiç iyi olmadı yüzde yirmidördü uçtu giçti.Hiçbir şey maaş sırasında vergi dilimine girmek kadar acı olamaz.

woww' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
woww' Alıntı:

benim de aynı ek dersten maaştan bir ay önceden mi vergi kesiliyor?

önceden yada sonradan diye bir olay yok hocam LİMİT VAR
limiti maaşta geçtiyseniz maaştan itibaren kesmeye başlar
yok ekderste limiti geçtiyseniz ekdersten itibaren kesmeye başlar...

@ barbaryan hocam sana çok teşekkür ediyorum

ben ekders ve maaş aynı ayda kesilir zannediyordum hep

cevap için çok sağol

Geri