Ek Ders Sorunu Acil

Kodla Büyü
Arkadaşlar malum artık günde 6 saat olarak okulda kalıyoruz. Ben bir okula sevk alarak gitmediğimde eskisi gibi mi ek dersim kesilecek yoksa 6 saat mi kesilecek yani branş öğretmenleri gibi...

o gün kaç ssat des yazılmış ise o kadar ek ders kesilir hocam

yani sizin el programızda doğal olarak günlük 6 saat vardır dolayısı ile o gün gelmez iseniz 6 saat ekdersiniz kesilir

Rcandir hocam bt rehber gorevlendirme yazisinda ek ders yonetmeliginin 16. Maddessine gore ek ders odenir diyor.bu maddeyi iyi anlamak lazim.

sevk aldığınızda tam gün okula gitmemezlik yapamazsınız hocam sadece yarım gün sevke dahildir ve sadece ek ders kesilir, tam gün gitmeyecekseniz rapor almanız gerekir ki bu durumda da 6 saat kesilir

ben inceledim ve cevap olarak pazartesi den cuma ya sırası ile 43434 şeklinde ek ders yazılıyor arkadaşlar. yani idareci ve rehber öğretmen gibi. gelmediğiniz gün pazartesi ise 4 salı ise 3 çarşamba ise 4 perşembe ise 3 cuma 4 saat kesilir. öyle 6 saat kseilme falan yok. idareciniz ekders yönetmeliğinin bizi ilgilendiren dolaulı yoldan kendisini ilgilendiren 16. maddeyi okutun. görevlendirmede ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine göre ücretlendirme yapılır diyor.

Aslolan sevki çıkış ve dönüş saatidir. Ek ders kararnamesinde ayda 4 defa sevk alınması durumun da ek ders kesilmez ibaresi vardı. Fakat sevk işi ayakta muayene ile ilgili sağlık bakanılığının tebliği var. Çıkış ve işe başlama ile ilgili. SGK nın da bu konuda bir düzenlemesi var. Tahakkuk amiri ve memuru ek dersi kesmekle keyfi cezai müeyyide uygulamış olurlar. Buna da hakları yok!!!

dirty_y' Alıntı:
ben inceledim ve cevap olarak pazartesi den cuma ya sırası ile 43434 şeklinde ek ders yazılıyor arkadaşlar. yani idareci ve rehber öğretmen gibi. gelmediğiniz gün pazartesi ise 4 salı ise 3 çarşamba ise 4 perşembe ise 3 cuma 4 saat kesilir. öyle 6 saat kseilme falan yok. idareciniz ekders yönetmeliğinin bizi ilgilendiren dolaulı yoldan kendisini ilgilendiren 16. maddeyi okutun. görevlendirmede ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine göre ücretlendirme yapılır diyor.
bt rehber öğretmenin ek dersi 4 3 4 3 4 şeklinde yazılır ve rapor alarak gelmediği gün hangisiyse 3 yada 4 saat kesilir. Aynen hocamın dediği gibi 16. madde gereği. Direk şunu söyleyin idarecinize, müdür yardımcısıyla aynı eklders yönetmeliğine tabisiniz. M. yardımcısından nasıl kesiliyorsa sizden de öyle kesmeleri gerekir.

Geri