ek ders sorunu yardımcı olurmusunz

Kodla Büyü

kewok2544

Aktif Üye
arkadaşlar 2. donem btr basvuru formu aralıkta heis üzerinden okula gönderilmiş idare yoğunluktan dolayı bunu fark etmemiş. o yuzden basvuru yapamadım. ikinci donemin basında mebi aradığımda ilk donemki formatorluk onayı verenlerin aynısı uzatıldı basvuru alınmayacak denildi aynısını idareye bildirdim ve iki aydır ek ders alıyordum. Sonradan öğrendimki görevlendirme listesinde adım yok aralıkta gelen formu imzalayıp gönderemediğimden. şimdi ne yapmalayım bu ileride fark edilirse ne gibi sorunlar yaratır almaya devam edersm. Zimmet suçu olur mu bu? ne gibi yaptırımalrı olur? bilgisi olsan biraz bilgi verirse sevinirim

hocam mem farketmeyebilir okulda farketmeyebilir fakat maliyenın herhangi bir denetiminde hesap kesiminde fark edilir ki fakr edilirsede geçmişin faizi ile birlikte alınır yapılan sehven bir hatadır diye maliyeye üst yazı yazdıracaksın okuldan toplam tutarı yazıp onlarda faizini hesaplayacaklar geri alacaklar.Zira adın valilik yada kaymakamlık onayında olmadıgından her türlü bu iş zimmete geçer.Girdiğin dersler varsa onları saydır arta kalan kısmını acizane tavsiyem bir an önce git yatır.

Benzer durum sene başında yaşanmıştı.

Özetle : şimdiye kadar ödenen ek dersleri iade etmeniz gerekiyor. Bundan sonra alacağınız ekdersler varsa oradan da kesintiye gidilebilir. Maliye vs işe karışırsa daha fazla zarar edersiniz.

İdarenin hatasıysa sana 10 saat idari görev yazsınlar. madem formatör gibi çalıştınız bunu da yapsınlar artık.

Maaş karşılığını dolduramamanız ayrı bir sorun.

Ancak görevlendirme olmaksızın alınan ek dersin tamamının geri ödenmesi gerekir.

boşverin maliye farketmez. madem işi yapmışsınız hak etmişsiniz parayı.

kewok2544' Alıntı:
ya sonradan anlaşılırsa meslekten atılmayalım. stajeriz bide
ek dersin altında senin mi imzan var? sen stajersin idarenin bilmesi lazım bu işleri onay olmadan ekdersi nasıl veriyor.

Sen vermediğin sürece senden tahsil edemezler. Anca seni korkuturlar. Yasal olarak parayı ek dersin altında imzası olan kişiden tahsil ederler. Çalışıp hak etmişsen bence ödeme yapma. İdarecilerin işlerini düzgün yapsın. İş yoğunluğu da ne demek. Gelen yazının ilgiliye tebliğ edilmesi ne kadar süre alır ki iş yoğunluğundan bahsedilmiş. Çok tuhaf.

bence hiç suyu bulandırma onlar dan birşey gelene kadar bence birşey olmaz olursa benim haberim yok dersin parayı odersin sana yasal hiçbirsey yapamazlar.

hocam memura kendi isteği dışında yapılan ödemelerin en fazla 2 aylık tutarı geri alınabilir danıştay içtihadı birleştirme kurulunun kararı var içtihadı birleştirme kurulunun kararları idareyi bağlar danıştay kanunun 40. maddesine göre bunları nereden mi biliyorum daha önce bu karara göre dava kazandım dandik sendikaların pes ettiği noktada kendi çabalarımla bulup davayı kazandım :+1:

ben de o davalardan birini kaybettim, yaklaşık 5.500 - 6000 tl maliyeye ödeme yaptım. faiziyle beraber. :verymad: yol yakınken durumu bildirip en azından bundan sonraki kısımda ek ders almayın.

Hocam hiçbirşey olmamış gibi devam et zaten 2 ay sonra görevlendirmeler bitiyor.. Ozamana kadar kimse farketmezse sonrasında hiçkimse bu nedir diye bakmaz bile..
Maliye açıp teke tek isim sim kimler onaylı kimler değilmi diyecek.. O yüzden kimseye birşey söyleme 2 ay idare et.. ;)

1- 15 sene sonra bile olsa sayıştay onu bulur ve faiziyle geri alır.
2- Sorunu idarecilerinle papaz olmadan ve haklı durumdan haksız duruma düşmeden çöz.
3- Sendika git ve sendika avukatına da danış. (Sendikan yoksa hemen idarecilerin ile aynı sendika çatısı altına gir)

yaw gencler hocalarım siz ne güzel akıl veriyorsunuz öyle hayret içerisindeyim şimdi.
evet suyu bulandırmasın , ama sizde adamın kafasını bulandırmayın bir dinii boyutu var ki bu arkadasım btr lık gorevını yapmıs hak etmıs o para ona helal fakat 657 mantıgı boyutu var kı ıste onda bu ilk dediğime bakmıyor zira devlet gibi düşünün o parayı bu arkadasımdan ilerde herhangi bir sayımda hesap kesiminde yada sayıstay falan denetımınde fark ederlerse yasal faizi ile soke soke alırlar daha cok canı yanar bu sefer , ha fark etmezler canım ne olcak dıyen arkadaslar ne gerek var bene 4 ay malıyedekı bı gerızekalı yuzunden maasım hep 600-700 arası fazla yattı kımsecıklerde fark etmedı bıle ama ben ertesı gun goturup yatırmak ıstedıgımde 1 gunluk bıle 3-4-5 lira faiz yedım kı bu bir günlüğü ne gerek var.

ama şu olur idari görev yazdırsın kendine en azından hepsnı vermesın

kewok2544' Alıntı:
ya sonradan anlaşılırsa meslekten atılmayalım. stajeriz bide

hocam eğer stajerseniz bildiğim kadarıyla stajer öğretmenlere bt rehberliği çıkmıyor. ( en azından ben öyle biliyorum. )

gelelim ek ders sorununuza; okulda maaşlardan sorumlu müdür yardımcınıza gidin, benim geçmişte aldığım ekdersleri neye göre aldım diye sorun. yani idari görevlendirme mi olmuşsunuz yoksa bt rehber öğretmen ek dersi mi almışsınız. idari görev diye verilmişse sorun yok ancak bt rehberliği diye verilmişse o zaman onları geri ödemen lazım. bundan sonrada ekdersleri yaparken sana idari görevlendirme diye yazmaları lazım. benim aklıma gelen tek yol bu

stajerler btr öğretmeni olabiliyor benm form bana ulaşmadığından olamadım. aldığım ekderslerde btr görevlendirmesi olarak aldım. olmadı aldığım ekdersleri geride verecem. hayırlısı olsn hakkımızda ne diyelim

stajyer öğretmene ne formatörlük verilir nede btr hocam yanlışınız var stajyer öğretmene verilmez

gecen btr öğretmenleri toplantısında birsuru yen öğretmen btr ci olarak gorev yapıyordu. benm ve bir arkadasın yanlışlıktan dolayı btr görevlendirme listesinde adı yoktu geriisi sorunsuz devam ediyor

Geri