ek ders sorunu

Kodla Büyü

maslan123

Aktif Üye
arkadaşlar normal ders sonrası akşam okulu ve egzersiz çalışmaları toplamı en fazla 10 saat mi yoksa bu ikisi birbirinden ayrımı tesekkurler

amisos55' Alıntı:
egzersiz ve akşam okulu ayrı,akşam okulu 10 egzersiz 6 yı aynı anda alabilirsin.

Akşam okulu (Sanırım Açıklise) öğretmenin başka eğitim kurumlarında (mesela özel okullarda) verebileceği 10 saat kapsamına giriyor sanırım.

Peki bunların üzerine bir de Halk Eğitim Kursu olur mu?

Abartmaya gerek yok demeyin, bilen varsa biz de öğrenmiş oluruz.

dersdısışı etkinlik 6 saat bunun yanında açık lise veya halk egitim kursundan 10 saat oluyormu ? meseka ek ders 29+10+6=45 ek ders

kurs+egzersiz ya da başka faaliyet. benim bildiğime göre, bu şekildeki ek ödemeler haftada 10 saati geçemez.

arkadaşlar hem kursu + açık lise = ikisinin toplamı 10 saati geçemez
ve bunların üstüne 6 saat egzersiz alabilirsin.
yani 10 saat açık lisen var 6 saatte satranç egzersizi yapıyorsun toplam 16 saat ek ders alırsın.

herkes farklı biliyor sanırım,
ben şimdi öğrencilere kurs ve ayrıca halk eğitim (10 saat) kursu verebilir miyim.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Madde 87 — (Değişik: 09.06.2007/26547 RG) Öğretmenlerin aylık karşılığı, zorunlu ek ders ve isteğe bağlı ücretli ders saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'a göre belirlenir. Örgün eğitim kurumlarında aylık ve zorunlu ek ders karşılığı görevlerini tamamlayamayan öğretmenlerin ders saatlerini, kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarının tabi olduğu çalışma saatleri içinde merkezlerde tamamlamaları sağlanır. Kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarındaki günlük çalışmaları dışında merkez/merkezlerce açılacak kurslar için yapılan görevlendirmelerde haftada 10 saate kadar ek ders ücreti ödenir.

Benim anladığım toplamda 10 saati geçemez.

Ek ders kararını okuyun. Açık lise 8. Maddeye girer. 8. Madde kapsamında en fazla 10 ek ders alırsınız.
Ders dışı eğitim 17. Maddedir. 6 saat ücret alabilirsiniz.

Geri