Ek ders ve Haftalık ders programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Smart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Smart

Aktif Üye
Arkadaşlar size bir sorum olacak.Hergün farklı bir yorum duyuyorum insanların yönetmelikleri kanunları yorumlamasından.Ben bölüm şefiyim ve okul tek öğretim haftalık ders saati de 40 saat hergün 8 er saat. Ben 34 saat derse girip bunun 6 saatini şeflik ve öğrenciler dagıldıktan sonra da 4 saat şeflik görevi alabilirmiyim.13:25 de öğrenciler dagılıyor 15:30 kadar okulda şeflik için gerekli çalışmalar yapabilirmiyim(haftada 2 gün)(idareciler 5 e kadar oklulda).Yoksa 30 saat derse girip 10 saat şeflik mi olacak yani şeflikler ders proğramına yazılması gerekiyor ya bu şekildemi olacak. ek ders yönetmeliğinde öğrenciler okuldayken yapılacak diye bir şey yok.

(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

Ders bittikten sonra gösteren okullar var. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

bizim okul tamda sizin bahsettiğiniz gibi.

ders saati içerisinde olup olmama gibi bir mecburiyeti yok bu işin.

teknik öğretmenseniz.

mesela 34 saat bir fiil derse girersiniz bunun 20 si maai karşılığı 14'ü ek ders olur.

bunun yanında 34 saatin her 10 saati için 1 saat ders dışı hazırlık ücreti alırsınız 34/10=3 saat de buradan

bunun üstünede 10 saat şeflik ücreti yani planlama ve bakım onarım ek dersi alırsınız.

toplam 34+10=44 olur zaten 44 saati maksimumdur daha fazlasını idarenizin vermesi suç zaten. yani bir fiil derse maksimum 34 saat girebilirsiniz. 14 ü doğrudan ekders 10 şeflik 3 de planlama verilir haftada 14+10+3=27 saat ek ders alırsınız.

ayrıca kulüp ve sınıf rehberliği görevleri verilmez.

şeflik görevleri öğrenciler okuldan ayrıldıktan sonrada yapılabilir çünkü öğrenciyle ilgili bir durum değil bu.

Tayinci42 teşekkür ederim açıklamaların için ;) karçiçeği çok tanıdık geldin beyşehirden mi :)

hocam benimde bir sorum olacak benin 33saat ders+1 rehberlik saatim var. ben şimdi haftada 10 saatlik bilgisayar kursu açıcam. ayrıcam şefliğede başvurucam eğer kabul olur ve 10 saat de ordan gelirse sorun olur mu uyuyor mu saatler?

jolly' Alıntı:

hocam benimde bir sorum olacak benin 33saat ders+1 rehberlik saatim var. ben şimdi haftada 10 saatlik bilgisayar kursu açıcam. ayrıcam şefliğede başvurucam eğer kabul olur ve 10 saat de ordan gelirse sorun olur mu uyuyor mu saatler?

uyuyor hocam sorun olmaz.
33 saat ders 20+13

13 saat normal ek ders
3 saat ders dışı hazırlık
10 saat şeflik
10 saat kurs

toplam
26 saat gündüz ücreti
10 saat kurs için gece ücreti alırsın kurs akşam 18:00 dan sonra başlıyorsa ya da haftasonları yapıyorsan.

Geri