Arkadaşlar size bir sorum olacak.Hergün farklı bir yorum duyuyorum insanların yönetmelikleri kanunları yorumlamasından.Ben bölüm şefiyim ve okul tek öğretim haftalık ders saati de 40 saat hergün 8 er saat. Ben 34 saat derse girip bunun 6 saatini şeflik ve öğrenciler dagıldıktan sonra da 4 saat şeflik görevi alabilirmiyim.13:25 de öğrenciler dagılıyor 15:30 kadar okulda şeflik için gerekli çalışmalar yapabilirmiyim(haftada 2 gün)(idareciler 5 e kadar oklulda).Yoksa 30 saat derse girip 10 saat şeflik mi olacak yani şeflikler ders proğramına yazılması gerekiyor ya bu şekildemi olacak. ek ders yönetmeliğinde öğrenciler okuldayken yapılacak diye bir şey yok.
(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.
(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.