Ek dersim ?

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 22 saat dersim var. BTR'yim. Şimdi benim ek dersim ne kadar ?
18+7 mi ? yoksa sadece 18 mi ? birde 10 saate 1 saat rehberlik mevzusundan daha mı fazla ?
Çözemedik bu işi. Aynı durumda arkadaşlarım var ise yardımcı olursa sevinirim.

Toplamda 33 saat... Yani 15+18 saat hocam.. Girdiğin ders saatinin önemi yok... BTR isen 15 saat derse girsende 22 saat derse girsende aynı ücreti alacaksın hocam...

BTR 30 saat ders karşılığı görev yapıyor... 10 saate 1 saat verildiği için 30 saate 3 saat daha alacaksız... Yani haftalık 18 saat ek ders alacaksın...

O zaman ek dersim 18 saat sadece. Formatörlük gibi değil yani. 15 saatten sonrası ek ders olurdu. kalktı yani bu durum ?

iyide formatorkende almazdım ki ben.
biz idareciler gibi girdiğimiz dersi üstüne koyamıyoruz hocam bizim ki daima sabittir.18

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Arkadaşlar 22 saat dersim var. BTR'yim. Şimdi benim ek dersim ne kadar ?
18+7 mi ? yoksa sadece 18 mi ? birde 10 saate 1 saat rehberlik mevzusundan daha mı fazla ?
Çözemedik bu işi. Aynı durumda arkadaşlarım var ise yardımcı olursa sevinirim.
:?
8) Haftada 18 saat üzerinden hesaplanır. 8)
BT Rehber Öğretmen olarak başka bir lisede görev yapıyorsanız; haftalık 9 saat ek dersiniz kendi okulunuzda diğer 9 saat ek dersiniz liseden yazılır ve toplam haftalık 18 saat ek dersiniz kendi okulunuz tarafından sisteme girilip sizin adınıza hesaplanır. 8)

O zaman ek dersim 18 saat sadece. Formatörlük gibi değil yani. 15 saatten sonrası ek ders olurdu. kalktı yani bu durum ?

Formatör iken dediğiniz gibi fazla almışsanız o da yanlış.

uysal_rockci' Alıntı:

:mrgreen: Bi yanlışlık olduğu kesindi zatende, hayır olay şu: 6 saat bilişim dersim var gerisi din kültüründen... Garip bir durum :mrgreen:
Müdür sağolsun :+1:

uysal_rockci' Alıntı:

:mrgreen: Bi yanlışlık olduğu kesindi zatende, hayır olay şu: 6 saat bilişim dersim var gerisi din kültüründen... Garip bir durum :mrgreen:
Müdür sağolsun :+1:
Alanınız hariç başka bir derse girmek zorunda değilsiniz.

Bilişim Teknolojileri Rehberliği valilik oluru ile 6 aylık görevlendirme şeklinde yapılıyor. Alacağınız ekdersle ilgili olarak görevlendirme yazınızda aşağıdaki kararın 16. maddesi ilgi tutulur. Yani kaç saat derse girdiğine bakılmaksızın haftada 18 saat ekders yazılır. Ayrıca fazladan bilgi olması için şunu da söyleyeyim; 18 saatin haftalık dağılımı 4 3 4 3 4 şeklindedir. Sevkli yada izinli olduğunuz günler için sadece o güne denk gelen ücretler kesilir.(4 ise 4 kesilir 3 ise 3 kesilir. Bu uygulama diğer öğretmenlerde böyle değil)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

MADDE 16)
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Arkadaşların dediği gibi ister 1 saat gir, ister 29 saat gir farketmez. 4+3+4+3+4 şeklinde haftada 18 saat ekders alır Btr.

Formatörken önce 6-10 saat arası girilecekti, sonra 0-15 yapmışlardı onu. Ama bu saatlerden fazla girdiysen fazladan ekders alırsın gibi birşey yoktu.Hep 18'di, 18 kalmaya devam ediyor, 18 kalmaya devam edecek. :mrgreen:

Formatörken de aynı şekildeydi. Fazla ödemişlerse yanlış yapmışlar. 18 saattir.

Arkadaşlar 15 saatin üstü olan dersimizi başka bir öğretmene verebilirmiyiz (eğer bt rehberlik varsa) ?

whitetiger0006' Alıntı:
Arkadaşlar 15 saatin üstü olan dersimizi başka bir öğretmene verebilirmiyiz (eğer bt rehberlik varsa) ?

Verebilirsin tabi hocam ama dikkat et okul idaresi normları hesaplarken verdiğin o dersleri gereksiz diye düşünüp ders sayını az hesaplamasın... Yada bir sonraki sene daha BTR onayı çıkmadan senin derslerini yine başkalarına vermesin yoksa bir süreliğine ek ders alamazsın...

*Vendetta*' Alıntı:
whitetiger0006' Alıntı:

Verebilirsin tabi hocam ama dikkat et okul idaresi normları hesaplarken verdiğin o dersleri gereksiz diye düşünüp ders sayını az hesaplamasın... Yada bir sonraki sene daha BTR onayı çıkmadan senin derslerini yine başkalarına vermesin yoksa bir süreliğine ek ders alamazsın...

22 saatim var 15ten sonrasını başka öğretmene verebileceğimizden emin misiniz?

whitetiger0006' Alıntı:
Başka bir öğretmen derken başka bir Bilişimciye verebilirsin yoksa başka branş öğretmenine veremezsin..

icerha' Alıntı:
Bilişim Teknolojileri Rehberliği valilik oluru ile 6 aylık görevlendirme şeklinde yapılıyor. Alacağınız ekdersle ilgili olarak görevlendirme yazınızda aşağıdaki kararın 16. maddesi ilgi tutulur. Yani kaç saat derse girdiğine bakılmaksızın haftada 18 saat ekders yazılır. Ayrıca fazladan bilgi olması için şunu da söyleyeyim; 18 saatin haftalık dağılımı 4 3 4 3 4 şeklindedir. Sevkli yada izinli olduğunuz günler için sadece o güne denk gelen ücretler kesilir.(4 ise 4 kesilir 3 ise 3 kesilir. Bu uygulama diğer öğretmenlerde böyle değil)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

MADDE 16)
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

2 gün raporluydum yarın müdürüme göstereyim, ek ders alamaycağımı söylemişti:)

ordinaryus' Alıntı:
whitetiger0006' Alıntı:
Başka bir öğretmen derken başka bir Bilişimciye verebilirsin yoksa başka branş öğretmenine veremezsin..

Bu durumda 52 ders saati olacak!! bu haksızlık 30 saat ek ders için 52 saat derse girecez!

tereddüt edilen konular
MADDE 7
Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan B
lisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım;
İlgili öğretmenin A ortaokulundaki var olan ders görevini yerine getirdikten sonra B
lisesinde hangi zamanlarda çalışacağını göstermek için “BT rehberlik görevi” haftalık ders
çizelgesinde gösterilir. B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen

her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin
Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı
dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada
ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati
BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır

1 hafta önce Fatih Eğitmeni kursunda Eğitekten Erdoğan Bey bu yazıyı bize söylemişti.
30 saat olayı yok demişti BTR diye bir şeyi ders programına eklemek mümkün değil
bunun için Talim Ter. onayı gerekiyor demişti. Onlarda kabul etmiyorlarmış.
Ki bu olsaydı dedi:
Hiç bizim uğraşmamıza gerek kalmaz okul müdürleri ders programına ekler
görevide size verir. Hem norm olayı çözülür hemde görevlendirme demişti.
Her okula bir kadro olayına yada 400 öğrenciye bir BT öğretmeni konusu teklif edildiğinde
Bununda 40000 kişi edeceği için mümkün olmayacağı söylenmiş.
En son BTR nin de bir adım olduğunu belirtti. Daha iyi şeyler için zamana gerek olduğunu söyledi.

hangi okul türünde görevlisiniz hocam günde 10 saat ders varmış öyle.
Keşke 22 saat dersin yanına boşta kalan başka ders varsa onlardan da alıp 25-26 saat derse girseymişsiniz sadece. bir de sınıf rehberliği . aşağı yukarı aynı hesaba gelirdi.
çok yoğun bir durum sizinkisi.

Böyle birşeyi bugun öğrendim yoksa oraya gitmezdim. biz 30 saat olacak diye öyle birşey yaptık. 22 ders 8 saat btr diye düşündük. eskiye donuk bı sıkıntı cıkar mı bılmıyorum

liselerde 40 saat girecek onlar saçma olacak

Geri