Ek Dersler Zamlandı

Kodla Büyü
paradox99' Alıntı:
Kemal bizi de etkiliyor mu ki bu iş?
MADDE 9- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

şu kalın yazıdaki yönerge zaten halk eğitimleride kapsıyor zaten yaygın eğitim kurumu halk eğitim açılan hafta sonu ve akşam 17'ten sonra açılan kurslarıda kapsıyor zaten onların yönetmeliği bu.

Peki Örgün ve yaygın eğitimide kapsadığı için, açık liselerde bu durumdan etkilenecekmi acaba ?

Hükümet ve MEB işine gelen herşeyi bir gecede yasalaştırıp uygulamaya sokarken herzamanki gibi öğretmenin işine yarayacak bir durumu sündürüyor da sündürüyor. Verirsin veya vermezsin bu kadar açıktır. Aylar geçti dalga geçiyorlar resmen. Verecem haaaa verecemmmmmmm bu ne yahu .
Not: verilen zammın bana hiçbir yararı yok. Kurs açmıyorum açmayı da düşünmüyorum.

egunay' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/orgundestek_1/orgundestek_1.html

Sadece bu yönergeye göre açılan kurslar için 2 kat ek ders ödenecektir.

halk eğitim içinde açılan kurslarıda kapsıyor

kgunduz' Alıntı:
egunay' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/orgundestek_1/orgundestek_1.html

Sadece bu yönergeye göre açılan kurslar için 2 kat ek ders ödenecektir.

halk eğitim içinde açılan kurslarıda kapsıyor
Halkeğitimde açılan kurs ilgili yönerge kapsamında açılırsa kapsar sadece. Aksi durumda kapsamaz. Kurs onayı ilgili yönergeye göre alınmalı!
Bildiğin gibi halk eğitimlerin kendi mevzuatı ve birçok alanda kursları var. O kurslar bu kapsama girmez.

1. Öğretmenlerin belirlediği yetkili sendikanın eski başkanı millet vekili adayı.
2. sadece idareci atamalarında ki haksızlık ve torpil bile utanç kaynağı olması gerekirken her gün eğitimbirsen in üyesi artıyor.
3. Eğitim Öğretimim yılının başından itibaren defalarca söylemelerine rağmen okul kurslarında ki ek derse zam yok.

yukarıdaki durumlar göz önüne alındığında; ben olsam öğretmenlerin ek ders ücrettlerini hep kaldırıp millet vekillerine ve iş adamlarına rant sağlardım.

kgunduz' Alıntı:
paradox99' Alıntı:
Kemal bizi de etkiliyor mu ki bu iş?
MADDE 9- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

şu kalın yazıdaki yönerge zaten halk eğitimleride kapsıyor zaten yaygın eğitim kurumu halk eğitim açılan hafta sonu ve akşam 17'ten sonra açılan kurslarıda kapsıyor zaten onların yönetmeliği bu.

Bu sene başında destekleyici ve yetiştirici kurslar halk eğitimden alınıp ilçe milli eğitim bünyesine verildi. Halk eğitim kursları okullar hayat olsun projesi üzerinden kurs açıyorlar ve bu 2 kat ücretlendirmeye dahil değiller. Yetiştirici ve destekleyici kurs yönetmeliğini okursanız bu farkı anlayabilirsiniz. Destekletiyici ve Yetiştirici kurslar için Bakanlığın sık sorulan sorulara verdiği cevaplarda şöyle diyor: (http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_10/02105835_kurslarlailgilisss.pdf)

- Kurslarda hangi sınıflardaki öğrenciler faydalanacaktır?
Resmî ortaokul, imam hatip ortaokulu 5,6,7 ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler ile
ortaöğretim kurumlarına devam eden ve mezun olan öğrenciler kurslardan
faydalanacaktır.
5- Halk eğitimi merkezlerinde hangi kurslar verilecektir?
Halk eğitimi merkezi müdürlükleri ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara kurs
açacaklardır. (Yönerge 5/2 maddesi) Her kademedeki ara sınıflara ve ortaokullara yönelik
kurslar halk eğitim merkezlerinde açılmayacaktır
6- Kurslar hangi derslerden açılacak?
Ortaokul/imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde
bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır
denir.

buradan da anlaşılacağı üzere halk eğitim üzerinden açılacak kurslar yetitştirici ve destekleyici kurs kapsamında değildir.

Halk eğitimde hafta içi 14 den sonra verilen kurs için de 2 katına çıktı mı? Çünkü hafta içi ve hafta sonu ibaresi de var, örgün ve yaygın eğitim ibaresi de var...

bu gece 00 dan sonra benzine 11 kuruş zam da geldi hayırlı olsun.. yol üstünde petrol olan arkadaş varsa ihityacını gidersin benzinini alsın.. merinosun selamı üzerinize olsun değerli kardeşlerim

biltek01' Alıntı:
Daha dün devlet ödeyemez başlığı altında sevinenler, şimdide işine geldiği için zammı verin diyorlar, gidip biraz kumda oynayın. Gezi, 17 aralık darbe girişimleri olmasa idi patates muhabbeti yapmanza gerek kalmazdı.

Bu arada patatesciler size iyi bir haberim var, pazarda 2 TL idi, yiyin bol bol :-)

sen avun böyle kendi kendine

benzine 11 kuruş zam geldi, dolar 2,72 ye geldi seçime kadar 2,95 i göreceği söyleniyor. İranda doğalgaz restini çekti. kuru soğanı bile ithal eder olduk. pazarda 2 tl ye patates bulduk diye sevinecek bir hale geldik. Düşünceyi savunmak bir erdemdir. Ama aslolan doğruyu görmektir. Kimse kusura bakmasın zengileşmiyoruz.

aynenbadi' Alıntı:
nisan 15 den sonra vereceğimiz kursları 2 kat alacağız

ya halk eğitimdeki kurslar okullar hayat olsun kapsamında açılıyor ve ilgili yönetmelikte diyor kurs açılan ders aynı gün içinde 2 saatten fazla olamaz diyor hafta sonu 2 saat kurs mu verilir. yani sertifika kursları 2 kat ücret olmaz

yok oluyor deyip onay alan olursa yazsın buraya doğrusunu öğrenmiş oluruz keşke olsa

hafta sonu bir gün 7 saat ders veren bizim hafta içi 5 gün gelip aldığımız ekderse eşdeğer ücret alacak. Gelde adalet ara bu işten

ronn' Alıntı:
hafta sonu bir gün 7 saat ders veren bizim hafta içi 5 gün gelip aldığımız ekderse eşdeğer ücret alacak. Gelde adalet ara bu işten
haftaiçi ver sen de kardeşim? hafta için haftalık 8 saat kursum var ne yani sen sırf haftasonu geliosun diye sadece sen mi 2 kat alacaktın? bizde akşama kadar bekliyoruz nerde adalet?

anlamamışsın ki ne dediğimi kardeş gayet de basit bişe yazdım. Bu kursu veren kişilere baya kıyak oldu diyorum. Sen mesela haftada 8 saat veriyosun ayda 32 saat zamlı haliyle çarparsan haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin aldığı ekdersi sen haftada 8 saat girerek alacaksın aşağı yukarı. Helali hoş olsun yinede

Re: Ynt: Ek Dersler Zamlandı

ronn' Alıntı:
anlamamışsın ki ne dediğimi kardeş gayet de basit bişe yazdım. Bu kursu veren kişilere baya kıyak oldu diyorum. Sen mesela haftada 8 saat veriyosun ayda 32 saat zamlı haliyle çarparsan haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin aldığı ekdersi sen haftada 8 saat girerek alacaksın aşağı yukarı. Helali hoş olsun yinede
Maaş karşılığı olayı olmayınca
Ki zaten öyle bir kesinti haftasonu kursları için yok.
Haklısınız hocam
Haftasonu 8 saat kurs=haftaiçi 30 saat

yinede ne demek hocam? kurs veren kişilere sonuna kadar helal olsun, fedakarlık yapıp bekliyorlar, zorunlu ders ile kursu karıştırmamak lazım. gönül isterki hepsine zam yapsınlar nerde, kurs eğitim öğretim saatinin dışında veriliyor bunuda unutmamak lazım kıyaslarken

Öğretmenlerin %95 ini zerre kadar ilgilendirmeyen bir durum.

Allah aşkına kurslarda verilen ders ders de bizdeki ne patlıcan mı?

Arkadaşlar okulumuzda tam gün tam yıl kapsamında verdiğimiz bilgisayar işletmenliği kursları bu kapsama dahil oluyor mu?

Re: Ynt: Ek Dersler Zamlandı

BAYSUKRU' Alıntı:
Arkadaşlar okulumuzda tam gün tam yıl kapsamında verdiğimiz bilgisayar işletmenliği kursları bu kapsama dahil oluyor mu?
Kafanı yorma.

biltek01' Alıntı:
Daha dün devlet ödeyemez başlığı altında sevinenler, şimdide işine geldiği için zammı verin diyorlar, gidip biraz kumda oynayın. Gezi, 17 aralık darbe girişimleri olmasa idi patates muhabbeti yapmanza gerek kalmazdı.

Bu arada patatesciler size iyi bir haberim var, pazarda 2 TL idi, yiyin bol bol :-)

akepenin fasa fiso işlerinden biri ,kurs filan hikaye yine battıkça batıyorlar . biride çıkıp 17 25 e darbe diyor ya karnıma ağrılar giriyor hırısızlık haftası koçumm hırısızlık haftası ilerki dönemlerde ülkede kutlanacak bir gün olacak buraya yazıyorum .

Geri