ekders hakkında NET bilgiler lazım dostlar A-C-İ-L

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kily

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
bilgisayarcı okul kölesi
progmatic supurgen nöbet bitti artık dersime girecem derken müdürüm (kankam :) ) ekdersi de rica ediverdi. okulda idareci yok işlere mecbur yardımcı oluyorum.
şöyle ki
120 öğretmen var; 37 ücretli (2 tane emekli) gerisi kadrolu, 2 sinde % 25 haciz 2 sinde %25 artırım var

istanbulda memservis.com u kullanıyoruz

SORULARIM
1- 30 saat derse girerek 8. sınıf rehber öğretmenliği olan öğretmene rehberlik dersi olan günü 1 saat eksik yazıp rehberliği 2 saat ekstradan veriyorum 19 alıyorlar . yanlış bir yer var mı??

2- ücretlilerde 10+1 rehberlik falan yok olduğu gibi günlük girdiği dersleri işliyorum. yanlız iki tane ücretlim 2 tane kadrolu tek tas öğretmenimin sınıflarını paylaşıyorlar. bunun için progmaticde adları yok ÖNEMLİ mi?

3- özel alt sınıf öğretmenleri (kadrolu) kaç saat alacaklar %25 kesin alıyorlar mı? öğrencilerinin dersi 35 saat haftalık program başka öğretmen o sınıflara girmiyor ne yapacam şaşırdım. bu öğretmenlerin zorunlusu kaç saat ? mem servis zorunlusunu otamatik hesaplıyo mu? sınıf rehberliğinden ekders alıyorlar mı
bu zor sorumdu :) ???

4- (zurnanın tiz sesi)
5-6-7 sınıfdan danışmanlık verdiğimiz öğretmenlere danışmanlıktan ekders verebilir miyim? yolu nedir sosyal klup dağıtmakmıdır. 35 saatlik ders dağılım çizelgesinde falan ilgili ders yok? istanbulda veren okullar varmış

ARKADAŞLAR YARIN SON GÜN. BİLDİĞİNİZ KADARINA CECVAP VERSENİZ. İNANIN BİZİM BRANŞTAN ARKADAŞLAR ANLIYORSA O YOKSA OKULLAR YANDI...
EVVELDEN İDARECİLİK YAPTIM AMA BİZ Bİ GÜZEL EXCELDE YAPIP AYARLIYODUK ŞİMDİ Bİ GARİP SİTE VAR ANLA ANLAYABİLİRSEN. EKDERSDE ÇEŞİTLENDİ GİTTİ....

1 numaralı sorumda hata olamdığına ikna oldum ama diğerleri özellikle de 3 numara elinizden öper

Birkaç soru da ben ekleyeyim:

1-Okulda idareci yoksa müdürünüz hizmetli kadrosunda mı?
2-Yapılacak ekderste müdüre ekders yazılıyor mu? Yazılıyorsa hangi işi yaptığı için yazılıyor?
3-Herşeyi siz hesaplıyorsanız memservis.com neyi servis ediyor?
4-120 öğretmen bulunan bir okulda sizden başka bu işi yapacak yok mu?
5-
(Davulun tokmağının sesi)
Olmayan idarecinin işleri başkası tarafından yapılırsa MEM oraya niçin idareci görevlendirsin? İşlerin aksaması kadro eksikliğinin farkedilmesini sağlamaz mı?

hocam yardımcı olmadın ya
2 tane çömez görevlendirme idarecimiz var okulda 1 kadrolu müdür yardımcısı var sadece şuan müdürlüğe vekillik ediyor müdürün 3450 öğrenci ile müdürün yeterince işi var mecbur yapıyom işlleri görevlendirmeden iki yıldır bu şartla kaçıyom. geçen sene faklıydı mebk12.com diye bi site vardı yazın değişmiş işler girdi birbirine
:x

adam göndersinler diye ekdersten mi olalım hocam ??
umurunda değiliz memin sürgün yeriyiz

Neyse bildiğim kadarını cevaplıyorum.
1 doğru
2 doğru
3 bilmiyorum
4 evet sınıf rehberliği ve sosyal k.ler ders dışında yapılır dediği için 2 saat veriliyor.

Allah kolaylık versin hocam.

4 kesin mi? ya bide 2 saat şimdi rehberliğe fiilen giren 29+1 (8.sınıf öğrtmenleri ) 19 saat ekders alıyor

ama 30 saat branş dersine giren bi adam 20 saat ekders alacak bi garip

1- 30+1 rehberlikse 20 saat ek ders yazılacak.
2- doğru
3- ?
4- danışmanlığa tabiki 2 saat ek ders verilecek

CEVAPLAR
1- bir öğretmen haftada en fazla 30 saat derse girebilir.şayet 29 saat dersi olursa o kişiye rehberlik verebilirsiniz. bir öğretmen ya sınıf rehberliği ya da sosyal kulübü olabilir.ikisini birden alamaz.öğretmen eksikliğinden ikisini de alsa bile sadece birinin ücretini alır o da 2 ekders ücretidir.
2- bunu idareciler daha iyi bilir ama sen o öğretmenlere sınıf gösteremezsen ders programını nasıl ayarladın peki buna program müsade etmez ki
3- özel alt sınıf derken neyi kastediyorsun. bu konuyu ekders yönetmeliğine ve kast ettiğin sınıfla ilgili yönetmeliğe bakarak araştır.
4- birinci sorunda kast ettiğin rehberlik bu danışmanlıkla aynı şey zaten.cevabı 1 de ;)

svbarut' Alıntı:
CEVAPLAR
1- bir öğretmen haftada en fazla 30 saat derse girebilir.şayet 29 saat dersi olursa o kişiye rehberlik verebilirsiniz. bir öğretmen ya sınıf rehberliği ya da sosyal kulübü olabilir.ikisini birden alamaz.öğretmen eksikliğinden ikisini de alsa bile sadece birinin ücretini alır o da 2 ekders ücretidir.
2- bunu idareciler daha iyi bilir ama sen o öğretmenlere sınıf gösteremezsen ders programını nasıl ayarladın peki buna program müsade etmez ki
3- özel alt sınıf derken neyi kastediyorsun. bu konuyu ekders yönetmeliğine ve kast ettiğin sınıfla ilgili yönetmeliğe bakarak araştır.
4- birinci sorunda kast ettiğin rehberlik bu danışmanlıkla aynı şey zaten.cevabı 1 de ;)

2 - ayarladım iki tane boş sınıfı onlara verdik

3 - zihinsel engelliler öğretmenleri. ek ders yönetmeliklerinden bişey anlaşılmıyor. hafif düzey ağır düzey falan diye birsürü madde var

4 - eksik bilginiz var hocam bu konuda ben 5-6 ların dersine giren bt öğretmeniyim 30 saat bt dersim var ve 6-l sınıfının danışman öğretmeniyim. danışmanlıkta fiili rehberlik saatim olmadığı için pek çok müdür gibi bizimkide kaygılı. bana +2 saati bilişim internet site klübünden verebilir mi sorun bu ?

teşekkür ederim

bu arada askerden dönen öğretmenlerimizden birini ekders sistemi memservise işlememiş memur adamın ekdersi hiç yatmadı
ayıkla pirincin taşını önümüdeki aya 66 saat düzeltme yapacam nasıl bi evrak düzenlemem gerekir bilen varsa ... :cry:

c1han' Alıntı:
Birkaç soru da ben ekleyeyim:

1-Okulda idareci yoksa müdürünüz hizmetli kadrosunda mı?
2-Yapılacak ekderste müdüre ekders yazılıyor mu? Yazılıyorsa hangi işi yaptığı için yazılıyor?
3-Herşeyi siz hesaplıyorsanız memservis.com neyi servis ediyor?
4-120 öğretmen bulunan bir okulda sizden başka bu işi yapacak yok mu?
5-
(Davulun tokmağının sesi)
Olmayan idarecinin işleri başkası tarafından yapılırsa MEM oraya niçin idareci görevlendirsin? İşlerin aksaması kadro eksikliğinin farkedilmesini sağlamaz mı?

bence yeterli bir cevap olmuş

Geri