ekranımda yatay çizgiler oluştu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mozkan7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mozkan7

Aktif Üye
masaüstü resmimi değiştirir değiştirmez ekranda yatay çizgiler oluşmaya başladı..bu çizgileri hiç bir şekilde gideremedim..(datron bilgisaya 512 mb ekran kartı) telefon yardımı ile sadece klavye kullanarak masaüstü resmini yeniden değiştirdim..ancak yatay çizgiler devam ediyor..bilgisayar açılırken dos ekranında bile o yatay çizgiler var..ekran çamur gibi..ne yapabilirim yardımmmmmmmmmmmm

Re: ekranımda yatay çizgiler oluştu..acilllllllllllll yardım

Hocam makineniz garantili değil ise..Ekranı sökün Arkada ki Flexi kablosunu bir kontrol edin...eğer onda problem yok ise %95 Ekran Arızalı :( ..ha birde bu %5 lik dilimde hatta%1 yazılım(driver,bıos vs. )olma ihtimali olabilir.. :roll:

Re: ekranımda yatay çizgiler oluştu..acilllllllllllll yardım

RAM den de kaynaklanıyor olabilir. çıkarıp geri takmayı deneyin.

hocam benimde toshiba bilgisayarımda aldığımın 3. günü aynı sorunla karşılaştım. şarja takınca geçiyor fişi çıkarınca tekrardan oluyordu. benimkiler nokta şeklinde düz biçizgi halinde bütün ekranda oluyordu. garantiden değişti vatan bilgisayar.

arkadaşlar sorun hiç şekilde geçmiyor
baska bir monitör bağlayıp

nvidia kaldırıp yeniden kurdum
hertz ayarlarına baktım
çözünürlüğü değiştirdim
masaüstü resmini değiştirdim olmuyorrrrr

bağladığım monitörde görüntüde bir problem yok laptop ekranı çamur gibi

servis anakart yada lcd panel dedi (lcd panel için 267tl) bağladığım monitörde görüntü güzel anakart ekran kartı falan değildir sanırım
baska ne yapılabilir yada elinde fazla lcd 15.4 ekranı olan varmı ??

mozk7' Alıntı:
arkadaşlar sorun hiç şekilde geçmiyor
baska bir monitör bağlayıp

nvidia kaldırıp yeniden kurdum
hertz ayarlarına baktım
çözünürlüğü değiştirdim
masaüstü resmini değiştirdim olmuyorrrrr

bağladığım monitörde görüntüde bir problem yok laptop ekranı çamur gibi

servis anakart yada lcd panel dedi (lcd panel için 267tl) bağladığım monitörde görüntü güzel anakart ekran kartı falan değildir sanırım
baska ne yapılabilir yada elinde fazla lcd 15.4 ekranı olan varmı ??
hocam harici ekran aklıma gelmemişti :( fakat harici ekranda görüntü iyiyse
sorun;
1-Anakartın ekrana görüntü veren kablo bağlantı noktası(ihtimal az)
2-Ekran nın anakartla bağlantısını sağlayan kabloda olabilir,flexi kablo(ihtimal orta)
3-İnverter(ihtimal orta)
4-Ve en son Ekran(sorun %90 veya %95).
Elinde fazla ekran meselesine gelince bulunduğunuz yerde ki arkadaşlarınızın birinin ekranını deneyebilirsiniz..(ama dikkat edin onuda bozmayın :D )

Geri