Ekran açılmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 0zge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

0zge

Üye
Formatörlük yaptığım okulda 2 bilgisayarda da şu sorun var: Bilgisayarı açtığımda kasa çalışıyor, anakart ışığı yanıyor ama ekran açılmıyor. Monitörün ışığı yanıp sönüyor. Monitörü başka bilgisayarda denediğimde çalışıyor, yani onda sorun yok. Ekran kartının dışında nasıl bir sorun olabilir?

1. dediğiniz gibi ekran kartından
2. ramlerden kaynaklanabilir, diğer ramlerle deneyin
3. bios uçmuş olabilir..
4. anakart üzerinden şişmiş veya patlamış kondansatör var mı hocam onlara bi bak.. ondan kaynaklanıyordur sorun.
5. power supply da kontrol etmeyi unutma..
kolay gelsin..

%90 ekran kartındadır. Kontrol edebiliyorsanız önce bunu kontrol edin. Problem yoksa RAM'leri kontrol edin.
Hafta içerisinde bir bilgisayarda benzer hatayla karşılaşmıştım. Hem ekran kartı hem de RAM arızalı çıktı. Ekran kartını söküp, onboard VGA ile, iki RAM vardı arızalı olanı söküp, diğeriyle devam ettim. Şu an problem görünmüyor.

RAMleri çıkarıp tekrar taktım, olmadı. Diğer söylediklerinizi deneyeyim bir de. Teşekkür ederim.

ramleri sırayla teker teker tak değişik şekillerde tak..... genelde ram kaynaklı oluyor......

bende 2 ay önce aynı sorun vardı. ramlari değiştirdim, sorun çözülmedi. Ertesi gün tanıdığım bir teknik servise götürdüm orada adam ramlarin yerin yerini değiştirdi sorun çözüldü ekrana görüntü gelmeye başladı :D

arkadaşlar şuan benim ekran simsiyah ama internetdeyim masüstü açılmıyor yardım edin yahuuu !!!! :verymad: :?: :?: :?: :(

Geri