ekran karardı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umay06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

umay06

Aktif Üye
Yaklaşık 5 yıl kullandığım laptop ın kapağını kapatıp açtığımda ekran karardı.Ekrandaki yazılar çok zor okunuyor renk yok zaten. Başka bir monitöre bağladım görüntü normal herşey normal görünüyor virüs, işletim sistemi hatası aşırı fan çalışması gibi hatalarda yok. google araştırdım farklı şeyler yazılmış. Bilgisi olan var mı?

kendin sölüyon ya cevabı başka monitorde çalışıyorsa senin monitor bozulmuş, ne virüsü ne fanı

Benimde laptop açılmıyor... elektrik var... ekranda ışık var ama hep karanlık. lcd ye bağladım güvenli modda açabildim. inşallah anakarta bi şey olmamıştır. bi fikri olan var mı??? :|

monitör arızalı. servise gitmesi gerekir. monitörde servislerde çok pahalı ucuz araman gerekecek. yoksa emekliye ayırırsın.

servise göndermeyi bizde düşünebiliriz değil mi ama? Burada konuyu açma sebebi fikir üretebilmek.

mr3555' Alıntı:
Benimde laptop açılmıyor... elektrik var... ekranda ışık var ama hep karanlık. lcd ye bağladım güvenli modda açabildim. inşallah anakarta bi şey olmamıştır. bi fikri olan var mı??? :|

benim laptop kendiliğinden çalışmaya başladı birkaç gün bekledim ekran düzeldi. Sebebini anlayamadım.

ben sana söyleyeyim hocam senin bilgisayar ya hp dir ya lg dir yada casper olmayadabilir ama bunlarda genellikle oluyor benimde hp var bir kere karardı sonra yere düşürdüm kararma geçti

Bende aynı sorunla karşılaştım. Google da biraz araştırdım ve LCD inverter kartının bozulduğu kanısına vardım ama henüz kartı değiştirip denemedim. Bu sitede LCD inverter kartının ne işe yaradığı, bozulduğunun nasıl anlaşılacağı ve nasıl değiştirileceği anlatılıyor. Belki yardımcı olur ya da fikir verebilir.

http://www.laptopuzmani.com/laptop-lcd-inverter-kart

Saygılar..

Geri