Ekran kartı alırken ddr faktörünün önemi

Kodla Büyü

coolbilgisayarci

Aktif Üye
Değerli arkadaşlar yaklaşık 3 yada 4 yıl önce bir pc toplamıştım, zamanının şartlarına göre gayet iyi bir bilgisayardı ve halen daha kullanıyorum ama pek oyun sevmediğim için ekran kartına önem vermedim ama şimdi harici bi ekran kartı almak istiyorum biraz internette baktım ddr2 ddr3,4,5.. şeklinde ekran kartları mevcut merak ettiğim konu şu neyi baz alıyoruz bu ddr seçiminde ve farkediyor mu anakart uyumu açısından ve son olarak anakartımın modeli; Asus Anakart 945 GC yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

• Asus-P5GC-MX-INTEL-945GC-Motherboard.gif
    Asus-P5GC-MX-INTEL-945GC-Motherboard.gif
    60.4 KB · Görüntüleme: 5,838
hocam normal ramla ekran kartının ramlarinin bi ilgisi yok. ddr3 ddr2 ye göre daha iyi tabi ama adresteki ekran kartının veri yol hızı 64 bit düşük. 128 den aşağısını almayın hocam.

anakartın modeline göre bir ekran kartı tercih ederseniz daha persormanslı olur.
Anakartınızın veriyolu desteğine ve ddr3 desteği olup olmadıgına bir bakın sitesinden.

easytr' Alıntı:
doomsday2589' Alıntı:
Ekran kartında veri yoluna dikkat et. 128mb tan aşağı olmasın 256 olursa daha iyi olur :))

mb değilde bit dersek daha doğru olur.

bende ekran kartı araştırması içerisindeyim. mevcut karım pcı-e 16x. şimdi bakıyorum 2.0 -2.1 gibi pcı-e kartlar ama ama bende merak ediyorum uyum sorunu olurmu diye. sonra mavi ekran hatası alırsak pek tat vermez.en güzeli tanıdık bir bilgisayarcıdan geri iade garantili alıp denemek.

hocam yalnız senin anakartta ben pcı-e yuvası göremedim sanki

+1

PCI ile PCIex1 arasındaki siyah yuva.

anakartınızın PCI-E slotu var görünüyor. dolayısıyla seçeneğiniz çok gibi. yalnız linkini verdiğiniz kart gerçekten çok kötü. ekran kartlarından sırlamayı yaparken chipset, veriyolu, hafıza olarak yaparız. o kartta 3. sıra ile belirttiğim hafıza olayı kandırmaca olarak gösteriliyor. çünkü chipset ve veri yolu bu kadar kötüyken 3. sıra olarak belirtilen hafıza biriminin bi önemi kalmıyor. yoksa DDR' ve DDR3 arasında da öenmli farklar mevcut ama bu kart iyi değil. tabi burada beklentilerinizde önemli neye göre iyi yada değil. daha orta seviye bi kart bakmanızı öneririm ama kart fiyatınızı en az iki katınza çıkarmanız gerekir.

teşekkürler arkadaşlar, en azından bu konuda bi ön bilgim oldu..O zaman biraz daha araştırayım bu arada varsa orta şeker bi ekran kartı önerisi olan, linkini paylaşabilirse sevinirim

Ekran kartında gerçek performans ve gerçek fiyatı etkileyen şey işlemci çarpanıdır.İşlemci çarpanı yüksek olan ekran kartları el yakan fiyatlara satılıyor.
1-Anakart seçerken GiGabyte veri yolu hızı yüksek olmasına dikkat ediyorsak.
2-Ekran kartı alirkende işlemci çarpanı yüksek olanlara dikkat etmek gerekiyor
Zaten sadece bu ikisi (işlemci ve RAM bellekler hariç) 1600 TL tutuyor.
Bence en güzeli ihtiyacın kadar almak.Ekran kartındaki İşlemci hızı ve çarpanı çok önemli.

Geri