Ekran kartı bir soru?-Donanım konusunda zayıfım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan forumdas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkdaşlar donanım konusunda zayıfım. Bir sorum olacak.

1-Ekran kartının fan girişini nereye takmam gerekiyor?

2-Ekrandaki bu bozukluğun (yazılar altındaki parlaklık) sebebi ekran kartımıdır?
Not: Driver kaldırıp son versiyonu kurdum, monitor hertz ayarlarını değiştirip denedim, OS: Windows 7 Ultimate

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0007.jpg
    Fotoğraf0007.jpg
    363 KB · Görüntüleme: 845
  • Fotoğraf0008.jpg
    Fotoğraf0008.jpg
    391.6 KB · Görüntüleme: 845
  • Fotoğraf0009.jpg
    Fotoğraf0009.jpg
    302.5 KB · Görüntüleme: 845
soket bi yere girmiyorsa ucunu kes direk güç kaynağına bağla güç kaynağında da boş olan uçlardan birini kullanabilirsin siyah ve sarıya bağlanıyordu sanırım deneyebilirsin. alttaki resim hertz ayar sorunu gibi görünüyo ama tam kesin bişey söleyemiycem kasa kapağındaki fanı da iptal edebilirsin en güzel soğutma yöntemi kapaksız kullanmaktır zaten. direk o fanın kablolarına bağla bi dene.

gezegen10' Alıntı:
soket bi yere girmiyorsa ucunu kes direk güç kaynağına bağla güç kaynağında da boş olan uçlardan birini kullanabilirsin siyah ve sarıya bağlanıyordu sanırım deneyebilirsin. alttaki resim hertz ayar sorunu gibi görünüyo ama tam kesin bişey söleyemiycem kasa kapağındaki fanı da iptal edebilirsin en güzel soğutma yöntemi kapaksız kullanmaktır zaten. direk o fanın kablolarına bağla bi dene.

Fan önerisi için teşekkürler, ama yazının çözümü nedir acaba, ekran kartını değişmeyi düşünüyorum, bilgisayar bir arkadaşımın, sorun ekran kartındaysa değiştirelim diyor. Ne önerirsiniz?

arkadaşım bu sorunun kaynağını bulmak için ekran kartını başka bir bilgisayarda denemen gerekir o pc de de aynı problemi yaşıyorsan ekran kartındadır. monitörde de problem olabilir kasayı farklı bir monitörde de deneyebilirsiniz. crt monitör değil mi bu?

gezegen10' Alıntı:
arkadaşım bu sorunun kaynağını bulmak için ekran kartını başka bir bilgisayarda denemen gerekir o pc de de aynı problemi yaşıyorsan ekran kartındadır. monitörde de problem olabilir kasayı farklı bir monitörde de deneyebilirsiniz. crt monitör değil mi bu?
Kasayı farklı monitörde denedim ama ekran kartını denememiştim, deneyeceğim teşekkürler.

FAn soketini ekran kartı üzerinde küçük bir yeri vardır, oraya takacaksınız, anakart üzerinde DEĞİL, ekran kartı üzerinde.

Görüntüdeki bozukluk da büyük ihtimalle ekran kablosundan veya ekran kartının girişlerinin deforme olmasından olabilir. Başka bilgisayarda deneyin. Denerken zaten fanı takacağınız yeri de görmüş olursunuz ekran kartı üzerinde.

Hocam "obsearchverim " hocamın dediği gibi fan soketi ekran kartı üzerinde olur. çoklayıcı kullanıyorsan projeksiyon için oda yapar direk bağlamayı dene bence. olmazsa driver sorunu vardır. Kolay gelsin.

xyuxexesx' Alıntı:
Hocam "obsearchverim " hocamın dediği gibi fan soketi ekran kartı üzerinde olur. çoklayıcı kullanıyorsan projeksiyon için oda yapar direk bağlamayı dene bence. olmazsa driver sorunu vardır. Kolay gelsin.

Soket, ekran kartı üzerindeymiş, fan işi halloldu, teşekkür ediyorum.

yazıların ışıklarının kayması monitör ayarlarından olabilir:
monitör üzerindeki tuşlardan fabrika ayarlarına dönün.
görüntü ayarlarından da olabilir:
masaüstü sağtık, kişiselleştir, solda görüntü, yukarda rengi ayarla deyip
gamma ayarları falan bende aaçılmıyor ama ordan da olabilir.

bilsisco' Alıntı:
yazıların ışıklarının kayması monitör ayarlarından olabilir:
monitör üzerindeki tuşlardan fabrika ayarlarına dönün.
görüntü ayarlarından da olabilir:
masaüstü sağtık, kişiselleştir, solda görüntü, yukarda rengi ayarla deyip
gamma ayarları falan bende aaçılmıyor ama ordan da olabilir.

O ayarlardan düzelmedi.

furkan4304' Alıntı:
hocam görüntü için monitör kablosunuda bir kontrol ediverin.kolay gelsin

Farklı monitörlerde aynı sonucu veriyor.

Yalnız ilginç bir ayrıntı var, ekrandaki görüntüyü Printscreen tuşu ile alıp başka PC'de resmi açtığımda, resim sorunsuz gözüküyor. Buna anlam veremedim?

İlk yapmanız gereken ekran kartını öncesinde düzgün çalıştığını bildiğiniz başka bir bilgisayara takmak olmalı. Eğer sorun diğer bilgisayarda da gösterdiyse, sorunun kaynağı ekran kartı. Peki sorunun çözümü var mı? Hocam bu gibi konularda deneme yanılma yoluyla çözüm varsa bulunabilir, yoksa ekran kartı değiştirmek gerekiyor.
Çözüm için:
1. Bios update (ana kart eski, ekran kartı yeni olduğunda çakışmalar yaşanabiliyor. Bu nedenle bios update çoğu zaman işe yarar)
2. Ekran kartı sürücünün yeni versiyonunu yükleme
3. Giriş yerlerini ve kabloları kontrol etme.
4. Güç kaynağı yetersiz gelebilir, değiştir.

İnşallah çözümü bulursun hocam. Çözümü bulduğunda buraya yazıp, tecrübemizi arttırırsan sevinirim.

daimon45' Alıntı:
İlk yapmanız gereken ekran kartını öncesinde düzgün çalıştığını bildiğiniz başka bir bilgisayara takmak olmalı. Eğer sorun diğer bilgisayarda da gösterdiyse, sorunun kaynağı ekran kartı. Peki sorunun çözümü var mı? Hocam bu gibi konularda deneme yanılma yoluyla çözüm varsa bulunabilir, yoksa ekran kartı değiştirmek gerekiyor.
Çözüm için:
1. Bios update (ana kart eski, ekran kartı yeni olduğunda çakışmalar yaşanabiliyor. Bu nedenle bios update çoğu zaman işe yarar)

İnşallah çözümü bulursun hocam. Çözümü bulduğunda buraya yazıp, tecrübemizi arttırırsan sevinirim.

Çözümü bildiririm, ilginize teşekkürler.

Ekrandaki görüntüyü Printscreen tuşu ile alıp başka PC'de resmi açtığımda, resim sorunsuz gözüküyor.
Eğer ekran kartı monitöre bozuk görüntü iletiyorsa, printscreen ile alınan resmin başka PC de de bozuk gözükmesi gerekmez mi?
Bunun bir açıklaması var mı?

1- ekran kartını başka pc ye tak
2- başka monitör çıkışı varsa onu dene
3- monitör kablosunu değiştir
4- başka monitör dene
5- yeni ekran kartı al
sırayla dene hocam algoriması hazır...

yildiray75' Alıntı:
1- ekran kartını başka pc ye tak
2- başka monitör çıkışı varsa onu dene
3- monitör kablosunu değiştir
4- başka monitör dene
5- yeni ekran kartı al
sırayla dene hocam algoriması hazır...

Sadece 5. seçenek kaldı geriye ...

benim evdekinde de sorun vardı çıkışını ve aparatı var dönüştürücüsünü değiştirdim düzeldi. ama ben buna rahmenn pc yi alalı 2 sene oldu dedim yenisini aldım :D eski ekran kartımda powercolor hd6870 256 bit , yerine zotac gtx660ti 192 bit aldım :)

Hocam, denemelerinde farklı vga kablosu kullandın mı? Sıfır vga kabloları bile bozuk olabiliyor...

ramleri söküp silgi ile silip, yuvasının tozlarını temizleyip tekrar takarak deneyin. Ekran kartı ramden paylaşım yapıyorsa bundan da kaynaklanabilir.

Print screen tuşuna gelince, ekran kartı doğru görüntü oluşturuyor ama ekran ve vga kablosunu denediğinize göre ekran kartının çıkışında fiziksel bir hasar olabilir.

daimon45' Alıntı:
Çözüm için:

ÇÖZÜM: Ekran kartını değiştirince çözüldü. (Ekran kartını başka PC'ye takıp, denemiştim, orda da aynı bozuk görüntüyü vermişti.)

forumdas' Alıntı:
daimon45' Alıntı:
Çözüm için:

ÇÖZÜM: Ekran kartını değiştirince çözüldü. (Ekran kartını başka PC'ye takıp, denemiştim, orda da aynı bozuk görüntüyü vermişti.)

teşekkürler çözümü yazdığın için. son olarak birkaç bilgide verirsen sevinirim.
1. ekran kartı sıfır mı, modeli ne
2. diğer denediğin bilgisayarın konfügürasyonları da ilkiyle aynı mı idi?
3. yeni kart eskisiyle aynı model mi?

Bu soruları aynı tip sorunla karşılaşırsam, bazı çözüm fikirlerini elemek için istiyorum.

forumdas' Alıntı:
Ekrandaki görüntüyü Printscreen tuşu ile alıp başka PC'de resmi açtığımda, resim sorunsuz gözüküyor.
Eğer ekran kartı monitöre bozuk görüntü iletiyorsa, printscreen ile alınan resmin başka PC de de bozuk gözükmesi gerekmez mi?
Bunun bir açıklaması var mı?

Alâkası bile yok. Ekran resmi aldığınızda, ekranın fotoğrafını çekmez ki. Bilgisayar, ekrana gönderdiği verinin resmini alır. O veri de işletim sisteminden gelir, işletim sisteminde de sorun olmadığı için ekran resmi başka bilgisayarda gayet düzgün görünür.

Geri