Ekran Kartı için?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baysukru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
Merhabalar;
Arkadaşlar benim Toshiba A200 1BP modelinde laprobun var.Dün oyun oynamak için joystick aldım bilgisayarda fifa yüklüydü oynamaya başladım,birden ekran gitti,kapatıp açtım ekranda çizgiler var var hiç görüntü yok.bi ara geldi sonra tekrar gitti.ekranda bazen yatay bazende dikey çizgiler oluşuyor.ekran kartı nvidia go 7300 256mb paylaşımsız diye geçiyor.Acaba ekran kartında mı sorun oluştu.
eğer ekran kartında ise sorun değişim yaparlarmı yoksa tamirmi edilir.Bu bana kaça patlar acaba,moralim çok bozuk.
bu arada makinanın garantisi 4 ay önce doldu.Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim....

hocam harici ekran kartı alabilirsiniz, pcmcıa girişten takılıyorlar genelde...ama arkadaşın dediği gibi çok performans beklemeyin.

BAYSUKRU' Alıntı:
Merhabalar;
Arkadaşlar benim Toshiba A200 1BP modelinde laprobun var.Dün oyun oynamak için joystick aldım bilgisayarda fifa yüklüydü oynamaya başladım,birden ekran gitti,kapatıp açtım ekranda çizgiler var var hiç görüntü yok.bi ara geldi sonra tekrar gitti.ekranda bazen yatay bazende dikey çizgiler oluşuyor.ekran kartı nvidia go 7300 256mb paylaşımsız diye geçiyor.Acaba ekran kartında mı sorun oluştu.
eğer ekran kartında ise sorun değişim yaparlarmı yoksa tamirmi edilir.Bu bana kaça patlar acaba,moralim çok bozuk.
bu arada makinanın garantisi 4 ay önce doldu.Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim....

hocam eğer kartınız harici ise (ki öyle) değiştirilebilir ama burda masaüstü bilgisayarlarda olmayan bazı faktörler ortaya çıkar.
Örneğin notebook kartlarda fiziksel bi standart yok, yani toshiba için üretilen geforce 7300 ile asus için üretilen 7300 arasında veriyolu açısından olmasada, fiziksel bazı farklılıklar olabilir. dolayısı ile birisi ,diğeri için ayrılmış olan alana sığmayabilir.Yani veriyolu uyar ama kart oturacağı alana büyük gelebilir, veya vida yerleri tutmaz,buda montajı olanaksız kılacağından kart hiç bi işe yaramaz.
Onun için eğer gerçekten ekran kartında sorun varsa ve değiştirmek istiyorsanız, veriyolu tipi aynı olmak kaydı ile ,bilgisayarınızdaki mevcut alana sığabilecek ve montaj olabilecek bir kart seçmeniz gerekir.Tabi sizin için en iyi ve en garanti seçenek ,aynı tip bir bilgisayardan çıkma bir 7300 kart bulmaktır.2 el satan sitelerde bulabilirsiniz.
Ama ekran kartından önce ,RAM lerinizi kontrol etmenizi öneririm ;çünkü bu tip arızalar bir RAM arızasının da göstergesi olabilir.

Ekli dosyalar

• 12.jpg
    12.jpg
    33.8 KB · Görüntüleme: 856
teşekkürler arkadaşlar artık makinayı istanbula bi yakınıma gönderdim.Bakalım kesin sorun nerde yakında öğrenirim..İnşllh yüklü bişi çıkmaz onuda geçtim tam sınav dönemi bilgisayarsız kaldım:))))

Geri