Ekran kartı kod 10 hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ktektas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ktektas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sevgili arkadaşlar ekran kartım nvidia 8500 gt bu ekran kartı takılıyken aygıt yöneticisinde kod 10 bu aygıt başlatılamıyor yazıyor. driverinı orjinal cd sinden kurmama rağmen ekran kartını tanımıyor oyun oynayamıyorum sadece günlük işleri yapabiliyorum. biostaki yazılar bile garipleşti. şu anda onboard ekran kartı ile idare ediyorum. bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevirim.

işletim sistemi 64 bit ve sizin driver 32 bit yada tam tersi olabilirmi?

Hocam kod10 iki türlü hata verir birincisi sürücüye zarar gelmiştir ikincisi kartın ramlerinde sorun vardır.

Sorun tespiti için;

Görüntülerde bulanıklık, belirli bölgelerde renk değişimi ve özellikle ekranda yatay yahut dikey çizgiler oluşuyorsa ram hatasıdır. Görüntüde bu tür bozulma olmuyorsa sürücü hatasıdır.

Eğer sürücü hatasından kaynaklanan sorun ise, kartın sürücülerini ve kartı tamamen kaldırıp en uygun sürümü yüklemektir. Sorun hala devam ediyorsa kök dizinlere ya da sistem dosyalarına eklenen dll benzeri kütüphanelerden kaynaklıdır ve en uygun yöntem sistemi geri yüklemek ya da komple formatlamaktır.

Eğer ki kartınızın ramlerinde sorun varsa çözüm değişimdir ya da 8500 serisinden 9800 serisine kadar işe yarayan fırınlama yöntemidir.

sunny hocam dediğiniz gibi dikey çizgiler var zaten başka bilgisayarda da denedim sorun driver değil. ramlarde sorun vardır o zaman dediğiniz fırınlama işlemi nasıl yapılıyor.

çok teşekkürler hocam videoyu izledim ayrıca donanım haber sitesinde uzun uzun okudum konu başlığını aklıma yattı deneyeceğim.

fırınlama işi gerçekten işe yarıyor. ekran kartı çalışıyor. çok teşekkürler.

Geri