Ekran kartı problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osbitos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

osbitos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilgisayarıma call of duty 6 oyununu kurdum. Oynarken bi yerde dondu; reset atmak zorunda kaldım. Bilgisayar açıldığında ekran 640x480'e düştü, renk ayarları 16bit. Ekran kartını çıkarıp taktım, üzerindeki chiplerde biraz sararma var gibi geldi ama emin değilim. Aygıt yöneticisinde de Ekran kartının modelini gösteriyor ama Bu aygıt çalıştırılamıyor(Kod 10) hatası veriyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Sistem özellikleri aşağıda.

Intel Core2Duo E6600 2.4GHz CPU
2 GB DDR2 OCZ RAM
Asus 512MB 8500GT Ekran Kartı
Asus P5LD2 - SE Anakart

Merak etme ekrankartına birşey olmamıştır. Muhtemelen sürücüleri hasar görmüştür. Güvenli moda bilgisayarınızı açarak sistemin çalıştığını test edin eğer sorunsuz çalışıyorsa program ekle kaldırdan ekrankartı sürücüsünü kaldırın sonra sistemi normal başlatın ve güncel driverlarınızı kurun. Ondan sonrada oyunun tadını çıkarın. :)

hocam sacede ekran kartı surucusu değil o sürücüyü kullanmak içi windows ıcerınde de bılgıler var onlardada bozulmalar olmus olabılır.
yanı format atmaktan cekınmeyın atın deneyın.

ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim, bir süredir internete bağlanamadım sağlık probleminden dolayı şimdi format atıyorum...

yanlız şöyle bir durum da var, bilgisayarı çalıştırdığımda siyah dos ekranındaki yazılarda ve anakartın ekran görüntüsünde de bozukluk var :S

osbitos' Alıntı:
Arkadaşlar bilgisayarıma call of duty 6 oyununu kurdum. Oynarken bi yerde dondu; reset atmak zorunda kaldım. Bilgisayar açıldığında ekran 640x480'e düştü, renk ayarları 16bit. Ekran kartını çıkarıp taktım, üzerindeki chiplerde biraz sararma var gibi geldi ama emin değilim. Aygıt yöneticisinde de Ekran kartının modelini gösteriyor ama Bu aygıt çalıştırılamıyor(Kod 10) hatası veriyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Sistem özellikleri aşağıda.

Intel Core2Duo E6600 2.4GHz CPU
2 GB DDR2 OCZ RAM
Asus 512MB 8500GT Ekran Kartı
Asus P5LD2 - SE Anakart

ARKADAŞLAR ACİL YARDIM LÜTFEN! YUKARIDAKİ PROBLEM HALA ÇÖZÜLMEDİ. FORMAT ATTIĞIM HALDE DEĞİŞME OLMADI. BİLGİSAYAR AÇILDIĞINDA DOS EKRANINDAKİ YAZILAR BİLE ÜZERİ ÇİZGİLİ ÇİZGİLİ ÇIKIYOR... ELİMDE DE DENEYEBİLECEĞİM BAŞKA EKRAN KARTI YOK.

çizgi çizgi görüntü genelde RAM arızası belirtisidir.Burada Arızalı olan 2 ram olabilir
1-Ekran kartının ram leri
2-sistem ram i

1-ekran kartınızı değiştirip deneyiniz (P5LD2- 945P Anakartlarda Onboard VGA yok)
2-Sistem Ram inizi değişltirip deneyiniz.

Geri