ekran siyah beyaz oldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilmez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilmez

Site Gezgini
asus f3sg bilgisayarım durduk yere mavi ekran hatası verdi ve tekrar acmaya kalktıgımda ekran siyah beyaz oldu.netten biraz baktım ekran kartının yanmış olabileceği söylenio ekran kartı değiştirmek istersem kaca patlar...

Merhaba;

Hocam bilgisayar açılırken ekrana hiç görüntü geliyor mu? Ben siyah / beyaz demenizden bir şey anlamadım da.

Peki restart ettiğinden eminmisiniz. Şimdi ekrandan kaynaklı bir problem var ise, aydınlatmak için kullanılan lambanın yanması, ekranın kırılması, mürekkep akması denen vb sorunlarda bilgisayar açılır ancak ekrana görüntü gelmez. bilgisayarınızda şifre yoksa yani düğmeye bastığınız zaman açılış sesini duyabiliyorsanız normalde bunu deneyin önce. Açılış için normal açılış süresine minimum 3 dk daha verin. Eğer sonuç alamazsanız.

olmaz diye düşünüyorum ama harici bir monitör takıp deneyin napacak. Ama bence zaten açıldığına dair bir tepkime alamıyorsanız fiziksel olarak bakmak gerekir. Yani yedek parça ile test. Sorun belki de ekranınızın kablosunun çıkması da olabilir. Siz elinizde parça yok ise yukarıdaki dediğimi deneyin. olmadı servise gönderin, garantisi kalmadı ise rakam söylerler size kabul etmezsiniz değişen parçanın ne olduğunu öğrenirsiniz. İster kendiniz isterseniz firmaya değiştirtirsiniz. (sökülüp takılabilen bir şey ise tabi). Ama aklınızda olsun bazı servisler arıza tespiti içinde masraf istiyorlar. Önce sorun göndereceksenizde. İyi çalışmalar.

hocam 1 dk bile dolmadan kapanıp acılıo ne yazık ki sökülen ekran kartı olsa sökecemde desteklemio ne yazıkki yarın servisleri arayacam bakalım ne kadar isterler artık teşkrlr ilginiz için

ram test edebilme şansıız varsa sorun ram kaynaklıda olabilir. Hiç olmazsa ram i çıkartın tekrar takın. ve çıkarttığınızda pinlerine bakın bakalım yanma varmı? Ondan sonra gönderirsiniz gönderecekseniz.

Ram sorunlu ise cihazınız açılmaz hali ile bios a gelemezsiniz. Her ihtimale karşı bakın derim siz ramlara.

Geri