Ekrana görüntü gelmeme durumu, bios başlamama

Kodla Büyü

GezginN61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar iki adet bilgisayarım var ikisinde de aynı sıkıntıdan muzdaribim.
Makinelerin birinde ekrana görüntü gelmiyordu. Tüm uğraşlarıma karşı bir sonuç alamadım.
bios pili çıkartım ana kartı resetledim. Ramleri değiştirdim ama nafile. İşlemciyi çıkartıp tekrar taktım.Bilgisayar bios ve görüntü geldi.Yeniden başlatınca yine başa dönüyoruz. Bios yüklemiyor. Sadece fan çalışıp duruyor. Şu an iki makinede sadece fan çalışıyor.
Bu tür durumlarda ne tür çözüm önerileriniz var?

güç kaynağı kaynaklı olabilir...benzer şikayetlerle gelen bir pc de bahsettiğiniz çözüm yolları aynı sonuçları doğurmuştu. sadece işlemci ve güç kaynağı fanları çalışıyordu... sorunun güç kynağından olabileceği varsayımıyla bir deneme yapabilirsiniz...
saygılar...

hocam eğer bios da problem konusunda eminseniz elinizde çalışan aynı anakart var ise muhtemel bios soketlidir çalışan anakartın biosunu sökün arızalıya takıp deneyin

Yapılması gereken herşeyi denemişsin hocam zaten. Benim 20+1 labımdaki her bilgisayarda yaşadım aynı sorunu(2009 da). Hepsinde anakart değişimi ile sorunu aştık. Anakart Foxcort (foxcon) ise muhtemel sebep odur.
Değilse de muhtemelen anakart hatasıdır diye düşünüyorum.

bunun gibi bir çok aynı problemi yaşadım çoğu okulda sorun klavye yada mause çalışmamasından olabilir sonra ekran kartına bakın onbord değilse sonra ramlar sonra bios pilini çıkarın statik elektriği alın tekrar takın ama galiba ilk akla gelen klavyedir takmadan klavyeyi yada başka bi klavye iledeneyin

Arkadaşlar deneyimlerine göre farklı görüşler veriyor. Ben geri kalırmıyım hiç :D
ilk önce bakılması gereken RAM'lar
Statik elektriği doğru şekilde boşaltın. başka RAM taksanız bile elle taktığınız için yine elektirik yüklenir. Mesela Kasanın arkasındaki tüm kabloları sökün RAM'ları sökmeden power düğmesine bir kaç kez arayla basıın.bu şekilde ram'ler boşalır.
Yada RAM'ler elinizdeyken metal dokunup elektiriği boşaltın.

Bizim Vestel bilgisayarlarda çok sık oluyor bu durum. Statik elektrik boşalmasıyla çözülüyor çoğu zaman.

Görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Elektrik boşaltmasını gerçekleştirdiğimde kasa açılıyor ama resetlediğimde ya da yeniden başlattığımda yine açılmıyor. Kasa tamircide biraz zaman geçirecek gibi.

Arkadaşların dedikleri çözüm olmazsa start düğmesini kontrol edin, bastığınız zaman takılı kalıyor olabilir. benim başıma gelmişti, çözümü bulana kadar kasada sökmedik parça bırakmamıştım :)

Geri