Ekrana görüntü gelmezse_arıza?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
selam arkadaşlar son zamanlar sık karşılaşıyorum sormak istedim emin olmak için.

soru 1. Kasa çalışıyor klavye çalışıyor, ama monitöre görüntü gelmiyorsa arıza nerede olabilir, sadece ekran kartı mı?

soru 2. Kasa çalışıyor, klavye çalışmıyor, monitöre de görüntü gelmiyorsa yine ekran kartı mıdır arıza?

Ekrana görüntü gelmeme sorunu işlemci,ram vs. den kaynaklanabilir mi?

1. cevap : Monitörün kablolarından da olabilir. Ekran kartını çıkarıp yeniden bir tak. Bir de başka bir monitörde deneme yap ben ce.

soru1 : sorun ramdan. ramı çıkar sonra yerine tak. moniitöre görüntü gelir.
soru2: sorun yine ramdan. ramı çıkar tozunu temizle.biosdan klavyeyi aktif et bu sorunda çözülür.

orlin' Alıntı:
soru1 : sorun ramdan. ramı çıkar sonra yerine tak. moniitöre görüntü gelir.
soru2: sorun yine ramdan. ramı çıkar tozunu temizle.biosdan klavyeyi aktif et bu sorunda çözülür.
hocam yanlış anladınız galiba , ekran hiç tepki vermiyor , bıos da gelmiyor yani, sinyal yok.

hasari' Alıntı:
Sorun güç kaynağı da (power) olabilir.
hocam kasa çalışsa da power bozuk olabilir mi diyorsunuz? sebebi ne olabilir, elektriği eksik ve düzensiz mi dağıtıyordur? Normalde kasa hiç çalışmazsa, anakartın ışıkları yanmazsa power suplly arızalı diyorum.

kasa çalışıyor görüntü yok ise ram'leri çıkartıp tekrar takın yerlerini değişebilirsiniz elektrik gidip gelince arada bu oluşabiliyor..

mavi85' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Sorun güç kaynağı da (power) olabilir.
hocam kasa çalışsa da power bozuk olabilir mi diyorsunuz? sebebi ne olabilir, elektriği eksik ve düzensiz mi dağıtıyordur? Normalde kasa hiç çalışmazsa, anakartın ışıkları yanmazsa power suplly arızalı diyorum.
Kasa normal çalışır gibi görünür ama güç kaynağı ihtiyacı olan elektriği veremiyordur.

sürekli karşıma çıkıyor bu sorun ....ramleri farklı boş yuvaya tak sorun düzelir

Via chipsetli onboard ekran kartlı anakartlarda da çok yaşanan bir sorun.Eski okulumda epey uğraşmıştım.
Bazılarına PCI ekran kartı takarak görüntü alabilmiştim.
Bazıları ise tüm parçaları söküp, yer değiştirip kasa dışında monte ettiğim halde yine görüntü vermemişti. Anakartı tamire göndermiştik. Üzerindeki bazı chipleri değiştirmişlerdi ondan sonra görüntü almıştık.

Klavyenin çalışmaması ise bazı anakartlarda BIOS pili bitip anakart default ayarlara dönünce USB ler DISABLE oluyor. PS2 klavye ile açıp pili yeniledikten sonra düzeliyor.

Geri