ekranda dikine çizgiler

Kodla Büyü

anildereli

Site Gezgini
ekran kartı ısındığı için ve fanı dönmediği için fanı yağladım. ekran kartını yerine taktığımda da açılış sırasında ekrana çizgiler geliyor oturum açılınca da görüntü tamamen gidiyor. ekranda sorun yok başka bilgisayar da sorunsuz çalışıyor.
nette araştırmam sonucunda en mantıklı tahminin ramlerden birinin yanmış olabileceği ihtimaliydi. bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Ekli dosyalar

• Görünt0016.jpg
    Görünt0016.jpg
    72.3 KB · Görüntüleme: 1,931
benim notebook aynı sorunu çıkarıyodu. sonra görüntü tamamen gitti. ekran kartı yanmış. akakartın üzerinde ekran kartı çipinin olduğu bölüm kapkaraydı. anakartı değiştirdim.

Ekran kartınızın ramleri yanmış hocam ekran kartınızı fırınlamanız gerekmektedir.

sunny' Alıntı:
Ekran kartınızın ramleri yanmış hocam ekran kartınızı fırınlamanız gerekmektedir.
ilahi hocam RAM yanmışsa fırın napsın.
fırınlama uzun kullanım süreleri sonunda ısınıp soğuyan kartlarda oluşan lehim çatlakları ve bununla ilgili olan kartla kompanentler arasında elektrik iletim sorunlarını ortadan kaldırmak amaçlı yapılan bir uygulama ,zaten sonucuda garanti değil.
Isıtılan karttaki lehim çatlaklarının, eriyerek normal hale dönmesi ve iletim sorunlarının böylece ortadan kalkması umuluyor.
bknz...http://www.youtube.com/watch?v=DWTcsEWS ... r_embedded

memo41' Alıntı:
aynısı benim laptopta var...sanırım ekran kartı gidici. :++: :++:

laptopların ekran kartları çıkıyorsa sende fırınlamayı deneyebilirsin hocam.
ben 150 derecede 5 dk kadar pişirdim
250 derecede 10 dk pişmesi gerekiyormuş
bende neden kabarmadı diyordum :lol:

Ekran kartını sök tekrar tak yerine iyi oturmamış olabilir. Ayrıca ekran kartı slotu tozlanmış olabilir hava tutmanda yarar var.

Geri