Ekranda oluşan bu hasar nedir?

Kodla Büyü

engin20020

Aktif Üye
ARKADAŞLAR RESİMLERDE LAPTOPUN MONİTÖR GÖRÜNTÜLERİ MEVCUT. BUNLARIN NE OLABİLECEĞİ KONUSUNDA FİKRİ OLAN VARMI. BU TÜR BİR EKRAN FABRİKA HATASIMIDIR YOKSA SONRADAN KULLANICININ KAZA İLE EKRANA ZARAR VERMESİYLEMİ MEYDANA GELMİŞTİR. GÖRÜNTÜ ÇOK KÖTÜ. BİLGİSAYARI KULLANMAK NERDEYSE MÜMKÜN DEĞİL

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    240.5 KB · Görüntüleme: 3,634
  • 2.jpg
    2.jpg
    447.4 KB · Görüntüleme: 3,629
  • 3.jpg
    3.jpg
    398.2 KB · Görüntüleme: 3,632
  • Görüntü0247.jpg
    Görüntü0247.jpg
    216.1 KB · Görüntüleme: 3,631
hocam benim memlekettesin :) :)
eğer düşürmediysen ya da ekrana birşey düşürmediysen fabrikasyon hatası.. garanti devam ediyodur inş???
gönder servise ekranı değiştirrler muhtmelen...

bu resimlerdeki siyahlıklar ölü pixel'e benzemiyor. içinde sanki bir sıvı iş görmez hale gelmişte dağılmış gibi. yanlışmı tespitte bulunuyorum acaba.

tamam hocam işte.. içindeki sıvı sıkışmış gibi bir araya toplanmış yanlış görmediysem fotodan.. buda ekran sıvı yapıda olduğu için sanırsam değişmeden olmaz..

arkadaşlar bilgisayar bana ait değil. kimin ne yaptığı da belli değil. bu tür bir bozulma neden olmuş olabilir. düşme çarpma vb.

ekran kartı hatası zamanla ekran kartının chipseti ısınıyor ve lehimleri gevşiyor ve fonksiyonlarını yerine tam olarak getiremiyor. 2 çözüm var birincisi uzun süreli değil bu yöntemde ekran kartı chipseti ısıtılarak bu sorun çözülüyor ama tekrar etme şansı yüksek 2. chipset değişimi bu soruna daha kalıcı bir çözüm birinci işlem yaklaşık 80-100 tl arası 2. yöntem 150-200 tl arası bu işlem için bga denen entegre notebook tamir sistemleri kullanılıyor. Bu sisteme sahip bir bilgisayarcıda yaptırabilirsin. Nette ekran kartı chipset tamiri diye arat birçok firma var ama hangisi güvenilir bilmiomm

soruun kaynagı ekranın ıslak bezle sılınmesı aynı durum su anda benım basımdada var yanlıs sılme ıslemı ıslak bez le ustelık camasır suyu katılmıs bezle yapılmıs gıttı monıtor garantı kapsamına gırmıyor malesef

Sol alt köşeden (Başlat butonunun olduğu kısım) çatlamış da olabilir. Klavyenin olduğu gövdede sert bir cisim unuttuysan ve kapağı kapattıysan ekranı çatlatmış olabilirsin. Hemen hemen aynı görüntü kardeşimin laptop unda da olmuştu. Çatlama olup olmadığını anlamak için ışığa tutup yandan bakarak görebilirsin. Ölü piksel demekte pek doğru değil gibi. Çünkü belli bir bölgenin tüm yüzeyi gitmiş.

Pek ölü piksel gibi durmuyor.İçerisindeki sıvı ekran çatlamamışsa ekran değişim olmadan dolumu yapılabiliyormuş.Kimya hocamız söylemişti ünv.den. içerisindeki sıvı maddenin yanlış diziliminden meydana gelen sorun;fiziksel çarpma ile olabilir.

Çarpmadan dolayı oluşmuş gibi duruyor;
Mürekkebi akmış LCD Panel değişecek, kendiniz paneli söküp seri numarasını alarak sipariş edip değişebilirsiniz , ekran kartı olduğunu sanmıyorum genelde ekran kartı sorunlarında ekranın 6 ya bölünmesi durumu oluşur. Kendiniz değil de servise değiştirmeye kalkarsanız işçilikten dolayı tamirat tutarı artacakatır. Ben daha 1 ay önce kendim değiştim, 150 TL ye ekranı sipariş ettim değiştirdim olay halloldu...

Eğer kendim halledemem derseniz;
http://www.fokusbilgisayar.com/asp/contact.asp

Ücretsiz kargo ile gönderin sorunu tespit edip haber verirler ve maliyeti söylerler, tamir ettirmek zorunda değilsiniz, tekrar ücretsiz kargo ile geri gönderiyorlar...

Geri