Ekrar kararması

Kodla Büyü

pelik

Üye
iyi günler hocalarım, okuldaki bilgisayarın ekranı windows başlatılıyor yazısından sonra kararıyor ve sadece imleç gözüküyor.Monitörü başka bilgisayara bağladım sorunsuz çalışıyor.Görev yöneticisi ve güvenli modda çalıştıramıyorum bilgisayarı.Ekran vga portuna bağlı ayrıyetten ekran kartı göremedim , kasa donanımında da pek fazla bilgili değilim.Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim :roll:

Tipik bir virüs sendromuna benziyor.
Siz yineden başlangıç ekranında F8'e basıp En son iyi yapılandırma seçeneği ile açmayı deneyin. Bu işe yaramazsa;
En kısa yoldan format atarak çözersiniz. Uzun yoldan ise boot edilebilir antivirus cdsi ile taratabilirsiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim hocalarım. Yazmayı unuttum bilgisayarın içinde önemli bilgiler varmış onların kaybolmaması lazım o yüzden format atamıyorum malesef :(

Açılışta F8 tuşu ile başlangıç menüsünü görüntüleyip, Güvenli kipten açmayı deneyin. Eğer açılırsa netten indireceğiniz combofix programı ile bir tarama yapın.
Bu problemin çeşitli sebepleri olabilir, ekran kartı sürücüleri değişmiş olabilir, virüs olabilir, sistem dosyalarından kaynaklı olabilir vs.
Eğer windows 7 ise windows kurulumu sırasında kurulum yeri olarak C'yi seçtikten sonra size burada bir windows var, yine de kurayım mı diye sorar. Onayladığınızda C'deki her şeyi windows.old isimli bir klasöre taşır. Kurulum işleminden sonra bu klasörden dosyaları bulup, alabilirsiniz. Ancak kendinizden emin değilseniz piyasada live CD denilen USB'den ya da CD'den çalıştırabileceğiniz linux ya da windows sistemler var. Onlardan biri ile bilgisayarı açıp, gerekli dosyaları D'ye ya da USB'ye yedeklersiniz ardından da yeniden kurulum yaparsınız.
Ancak tüm bunlardan önce virüs taramasıyla problemi çözmeyi deneyin.

Geri