Eksik RAM Sorunu Yardım İsteği

Kodla Büyü

Haydabre

Üye
Okul BT sınıfındaki bilgisayarlarda 2 GB RAM olmasına ve BİOS, CPU-Z, DirectX Tanı Aracı rami 2GB olarak görmesine rağmen "Sistem Özellikleri"nde "Yüklü olan 2BG, kullanılabilir miktar 1 GB" diyor. Sorun ya BİOS ayarındadır (Ki birkaç basit ayarı dışında BİOS'tan anlamadığım ve sorun burdadır, anlayan birileri yardım eder diye umduğum için bu paylaşımda bulundum.) ya da anakartla RAM arasındaki bir destek/uyum sorunudur, diye düşünüyorum. Ama bunlar mı, bunlarsa hangisi ve nasıl çözebilirim bilmiyorum. Konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum. PC özellikleri ve denediğim yöntemler şunlar:
Anakart: Foxconn G31MX-K
İşlemci: İntel Core 2 Duo E6540 2,33 GHz
RAM: VTECH 1 GB 800 MHz (iki adet)
RAM Slot Sayısı: 2 (Slotlar tek tek ve farklı ramlerle denendi.)
İşletim Sistemi: 12 PC var ve her Windows sistemi denendi (XP, Win 7, 8, 8.1 ve 10 (Hepsinde hem 32 hem de 64 biti.))
BİOS Sürümü: 773F1P14(En günceli)
O kadar şey denedim ki bazılarını yazmayı unutmuşum, ekliyorum:
EK 1: "Başlat'tan Çalıştır deyip msconfig yazın. Ön Yükleme > Gelişmiş Seçenekler > Bellek Üst Sınırı" da denendi. Olmadı.
Ek 2: Onboard ekran kartlarının rami kullanması ihtimaliyle harici ekran kartı da takılıp denendi. Olmadı.

Başlat'tan Çalıştır deyip msconfig yazın.

Ön Yükleme > Gelişmiş Seçenekler > "Bellek Üst Sınırı" sıralamasını takip edin.

üst sınır 1024 MB olarak kalmış olabilir.

Onboard ekran kartlarında ram miktarının bir kısmı ekran kartı kullanımı için ayrılır sizde de öyle bir durum olabilir.

yasarsahbaz' Alıntı:
Başlat'tan Çalıştır deyip msconfig yazın.

Ön Yükleme > Gelişmiş Seçenekler > "Bellek Üst Sınırı" sıralamasını takip edin.

üst sınır 1024 MB olarak kalmış olabilir.
İlginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz yöntemi de denemiştim. Eklemeyi unutmuşum, hemen ekliyorum.

hasari' Alıntı:
Onboard ekran kartlarında ram miktarının bir kısmı ekran kartı kullanımı için ayrılır sizde de öyle bir durum olabilir.
Size de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum şimdi ekledim. Dediğiniz yöntemi de 1GB harici ekran kartıyla denedim. Sorun devam ediyor.

Geri