Elektirik Sorunu

Kodla Büyü

evrim0626

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar labta casper marka bilgisayar var. bilgisayarda power supply den gellip anakarta bağlanan 2 adet bağlantı var bunlardan büyük olanı bağladığımda sorun yok fanlar ve bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor. diğer küçük olan bağlantıyı bağladığımda ise kapanıyor ve çalışmıyor hiçbişi. çalışan power supply de denedim onda da aynı sorunu yaşadım çözüm nedir sizce? umarım yeterince açıklayıcı yazmışımdır.

hocam küçük bağlantı dediğin nedir anlamadım ama ana güç kablosu vardır o da sizin dediğiniz büyük bağlantıdır.Doğru olan o bağlantıdır ama görüntü gelmiyorsa onun da güç kablosu farklıdır ya prize takarsın ya da eğer powerında monitör için güç girişi varsa oraya bağlarsın

4pincpusz0.jpg

8pepsafl9.jpg

şekillerde gösterdim hocam bahsettiğim kablo bu bölüm diğerinde sorun yok bunu takınca olay bitiyor. bil kapanıyor daha açılmıyor:)

Anakartın gitmiş gibime geliyor. Garantisi varsa garantiye gönderin.

banada öyle geliyor hasari hocamda ben burda asker öğretmenim köyde. 2006 yılında samsun dan gelmiş bu bilgisayarlar eml göndermiş. garantisi çoktan bitmiştir bunların. hepsini düzene soktum bir bu kaldı beni uğraştıran. yapabilirsem sorunsuz bir lab bırakıp gidecem rahatca inş.

İyi yapıyorsunuz hocam taktir ettim.
Bu durumda yaa çalışan bir ikinci el anakart bulmanız gerkecek yada yeni bir tane satın almanız. Başka anakart almayı düşünüyorsanız parça uyumluluğunu kontrol edin yeni nesil anakartları eski donanımları destelemiyor.

Büyük ihtimlle anakart ama cpu, ram varsa ekran kartı vs. bunları çalışan bir bilgisayardan alıp bi de bunları denemek lazım.

teşekkürler dostlar fikirleriniz için. denedim hepsini anakart gitmiş herhalde neyse bir anakart ayarlamaya bakalım artık 8)

Geri