Elektrik faturalarının %20 si geri alınabiliniyor mu?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
dün babam söyledi televizyonda görmüş dürüst vatandaştan kesilen kaçak elektirik bedeli 10 yıl geriye dönük alınabiliniyor diye duyan varmı böyle bir şey aslı var mı?

bu durum bankaların dosya masraflarını geri ödemesi gibi bir şey ama cevap gelmediğine göre gerçekliği yok galiba :(

bu gün show tv de haberlerde de izledim, bizlerden kesilen kaçak elektrik kullananların ücretleri geri alınabiliyor, danıştay kararı varmış. :)

nedense bu konuya pek ilgi yok, ben dilekçemi hazırladım, yarın resmi başvurulara başlıyorum, adımları ve sonuçları paylaşırım.

ozgur24' Alıntı:
sonucu merak ediyorum :) insallah alabilirsiniz
malesef alamadım, toroslar epsaş geçmişe yönelik sadece 1 yılllık döküm verdi, daha fazlası için mahkeme yolunu gösterdiler.
tüketici heyetine de sordum, şimdilik ellerinde emsal karar olmadığını söylediler, bende televizyonda danıştay kararı olduğunu söyledikleri söyledim, hakem heyetide o emsalin henüz ellerinde olmadığını ve biraz beklememi söyledi.
bu arada toroslar epsaştan aldığım 1 yıllık dökümdeki kayıp bedellerini hesapladım, 230 tl civarı ve bu bedel hala alınmaya devam ediyor.

Ben de gidicem de faturalar ı saklamiyorum otomatik talimat olduğu için elektrik firmasi geçmişe dönük veriyor mu bu bilgileri ve sadece hakem heyetine mi gidebiliyoruz

Geri