Elektrik faturasına itiraz etsem mi ?

Kodla Büyü

jowood

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2 kişi beraber kaldığımız evin elektrik faturası 100 tl den az gelmiyordu hiç. İtiraz edince saati değiştirdiler bu ay fatura 60 tl ye düşmüş. Şimdi saatin hatalı ölçüm yaptığını varsayarsak ben uzun yıllardır fazla fatura ödemiş olmuyor muyum. Bu konuda Tüketici Hakem Heyetine Başvursam nasıl bir sonuç alırım acaba ?

Elektrik kurumuna uğrayın dilekçe verin onlar eğer haksız bir ölçüm yapıldığını tespit ederse paranızı iade ederler.

hasari hocam elektrik kurumu derken istanbul da BEDAŞ tan hizmet alıyoruz. Bu özel firmaya mı başvurmam gerekiyor..

jowood' Alıntı:
Arkadaşlar 2 kişi beraber kaldığımız evin elektrik faturası 100 tl den az gelmiyordu hiç. İtiraz edince saati değiştirdiler bu ay fatura 60 tl ye düşmüş. Şimdi saatin hatalı ölçüm yaptığını varsayarsak ben uzun yıllardır fazla fatura ödemiş olmuyor muyum. Bu konuda Tüketici Hakem Heyetine Başvursam nasıl bir sonuç alırım acaba ?

ilk ay belkide fatura süresi farklıdır. bazen erken kontrol ediyorlar. normalmi 30 günlükmü fatura.

hocam 2-3 yıldır 100-150 arası geliyordu. Bu ay normalde doğalgaz var ama elektrikli ısıtıcı açtığımız da oldu, buna rağmen 60 tl geldi.

hocam benim de başıma buna benzer bi olay geldi. Kirada oturduğum evde fatura bana da kabarık geliyordu sonra saati değiştirdik ve düzeldi. Fazla ücretin iadesi için başvurduğumda bana saatin üretici firmaya gönderilmesi gerekiğini, oradan yapılacak inceleme sonucunda yapılan hata tespit edilince verilen rapora göre ücret iadesini yaparız dediler. Bence sizin yapacağınız ilk iş eski saati alıp elektrik dağıtım şirketine gitmek ve izlenecek yolu sormak. Eğer hata varsa ücret iadesi konusunda sıkıntı çıkarmayacaklardır.

eski saati söküp götürdüler, nereye götürdüler bilmiyorum. ama bir dilekçe yazmakta yarar var..

Geri