elektrik kesilince sistem saati de değişiyor.Çözüm?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

azra

Aktif Üye
arkadaşlar okul müdürünün bilgisayarında elektrik kesilince tarih 2005 e saat de farklı bi saate değişiyor.her defasında elle düzeltme yapmak gerekiyor.kalıcı olarak bi çözümü varmı?yani elektrik kesilse de saatin değişmemesi için ne yapılabilir? bilen arkadaşlardan rica ediyorum.

Elektirik kesilince pil devreye girer ama seninki işlevini yitirmiş, çıkart pilini ve aynından tak yenisini.

bios pilinin görevi zaten sadece saati tutmak. Bu nedenle sistem saatinde sorun varsa bil ki pil de sorun var demektir.

Bende aynı şeyi trojen downloader adlı bir virüs yapıyodu. Pili değiştir sorun çözülür. Olmazsa virüslerinden kurtul..

Hocam kasanızı açın saat piline benzeyen parlak gri renkli, yuvarlak yassı bir pil anakartta takılıdır, kenarındaki tırnağı çekip pili çıkarn, çarşıya gidip aynısından (volt vs bakın) bi tane alın getirip kasanıza takın böylece bi sorun kalmaz.
Bir de hocam o saat sadece elektrik kesildiğinde değil muhtemelen bilgisayar kapanıp açıldığında da değişiyodur şimdiden kolay gelsin :)

tüm arkadaşlara görüşleri için teşekkür ederim.çözüm bulamadığım bir problemdi. inşallah bundan sonra hallederim.

muhammed' Alıntı:
bios pilinin görevi zaten sadece saati tutmak. Bu nedenle sistem saatinde sorun varsa bil ki pil de sorun var demektir.

bios pilin bitmiştir hocam.fakat muhammed hocamın dediği gibibios pilinin sadece görevi saati tutmak değildir.kolay gelsin

bios ayarlarıda bu sattin içinde tutulur.ama işletim sisitemi kullanırken bi tek saat ve tarih işletim sisteminde aktif onun için bios piline bağladık

windows7 de bu sorun oluyo aynı makinede xp varken yapmıyo elektrik kesildikten sonra 2002 ye dönüyo tarih bazen 2005 e onu anlamadım sadece saat diil yani bios pilinden olmadığından eminim, sorun ne oalbilir arkadaşlar. çok sinir bozucu bi durum, eğerki böyle elektrikleri sürekli giden bi yerdeyseniz :S

% 100 bios pili diyemeyiz bios pilini besleyen entegrede bozulmuş olabilir. Öncelikle biso pilini değiştirin olmazsa bana ana kartın marka ve modelini söyleyin neler yapabiliriz bir arge çıkartalım.

anakartın üstünde metalik renkli, bozuk para 50 kuruş büyüklüğünde bir pil olur onu yanından düz tornavidayla hafif zorlarsanız hemen çıkar, küçük bir tırnağı vardır takılı olduğu yerde.. fiyatı 1.5 lira ile 5 lira arasında değişir. değiştirirseniz %90 düzelir.. düzelmesse biosunuzu değiştirmeniz yada yeniden programlamanız gerekir..

Arkadaşlar artık bios pili bozuk demeye gerek yok başlıgı okuyup devamlı aynı şeyleri yazmayın zaten herkesin bu konuda yeterli bir bilgisi var. Hocamız yapmış olmamış bende cevab vermişim ana kartta farklı problemler olabilir diye araştırma yapıyorum. Çok güzel bir site burası konuları okumadan lütfen mesaj yazmaya gerek yok. Konunun bir nereye vardıgını nerede oldugunu bilin....

Geri