elle ıp atama?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda bir modem var, sınıfların bir kısmı bilgisayar labındaki switche bağlı yaklaşık iki haftadır internete bağlanamıyo laba bağlı sınıflar ama ben ve sınıftaki pcler internete girebiliyor.sınıflardaki bilgisayarlarda kablolarda sıkıntı yok yeşil ışık yanıyor ancak bağlantı sınırlı görünüyor.biraz önce elle ıp vermeye çalıştım bağlandı görünüyor ancak giden kısmı ilerliyor gelen 0 veya 1 görünüyor internet açılmıyor ne yapabilirim elle ıp yi mi yanlış veriyorum acaba lütfen bütün öğretmenler başımın etini yediii internet internet diye..

Re: elle ıp atama acilll yardım lütfen..

Hocam ağa bağlı diğer aygıtlar neler? Acces point vb. şeyler var mı?

hocam modemi, swichi kapat tekrar aç. elle ip verdikten sonra birde kontrol et varsayılan ağ geçidi bazen siliniyor.

hocam internete bağlanabilen bi pc den ağ ayarlarına gir "durum"a bak hangi ip ağ gecidi ile bağlanıyo, diğer makinelere ip numarasını ona göre ver, ip nin son hanesini değiştirerek tabii :)

modemi switci açtım kapadım ama yine bir değişiklik yok.ağa bağlı başka bişey yok

elle ıp yi atadım son numarayı değiştirerek pc bağlandı görünüyor yine internet açılmıyor.giden veri sürekli artıyor ama gelen hep sıfır değişmiyor..

Kabloda sorun olma ihtimali yüksek

DotCom' Alıntı:
Kabloda sorun olma ihtimali yüksek
kablo ile ilgisi yok sorun elle ip vermede. arkadaş sorunu düzgün anlatamamış aslında net bişey söylemek zor

6 sınıfın hepsinde mi kablo sorunu olabilir,?ayrıca pc nin ağ kablosu takılan kısma bakıyorum yeşil ışık yanıyo

elle ıp vermeyi iyice anlatabilecek bir arkadaş var mı yardımmmmm

hocam eğer dediğiniz gibiyse büyük ihtimalle virüs kaynalı olanlar. internete girmeyen bir PC yi söküp internete giren bir sınıfa takın eğer ordada girmiyorsa sorun virüstendir. geçnlerde benim başıma geldi DNS 4 2 2 2 : 4 2 2 2 1 verdim düzeldi. ama bu DNS okulda olmaz büyük ihtimalle

hocam elle ip vermek çok karmaşık bir şey değil onu doğru yapmışsınızdırda bence ip leri otomatik hale getirin dns leri de bir de explorer da araçlar-internet seçenekleri- bağlantılar-yerel ağlar kısmında ayarları otomatik al yapın

Sayın arkadaşım;
sıra ile gidecek olursak,
switch de ya da blgisayar arksında yeşil ışık yanması hattın tam çalıştığı anlamına gelmez (8 telden bazıları çalışmasa da yeşil ışık yanar). CAT5 kabloları ve uçlarını mutlaka test cihazıyla test ediniz. Bu test chazı 10 TLden daha düşük fiyatlı basit bir cihazdır.
Kablo sistemi düzgün biçimde çalışıyorsa, bundan sonra yapılacak işlem;
Modem ve switch leri kontrol etmektir. Düzgün çalışan bir modem ve switch de kesinliklle otomatik IP aldıracaktır.
Ben kablo sorunundan çok çektim. Test cihazından sonra problemsiz ilerliyorum. İyi çalışmlar dilerim

anladığım kadarıyla sorun kablolarda, elle ip atamada değil, ultra surf tarzı programlarda bu sorunları yaratır. böyle bir program kullanıyorsan kurtul.

Geri