Emekli maaşımız bumu gerçekten?

Kodla Büyü

gringo

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
30 yıl çalışan öğretmenin emekli maaşı.
kesintisiz 1311 tl mı?
İsterseniz siz hesaplattırın
http://www.ozkansoft.com/emihep.php
1-4 ü
30 yıllık 1311 tl kesintisiz.
ben bu siteye çok güvenirim.....Biri yanlışlık olmuş desin.Yoksa emekli olmak bile istemem.

Evet doğru. Emekli olan bir hocamız o maaşı alıyor. Belediye işçisi bir hizmetlimizde 3200 tl alıyordu çalışırken 2200 tl alıyor ikisi aynı gün emekli oldu.

sisss' Alıntı:
bende öyle düşünmüştüm
ama 1-4 ü 1311 çıktı
-------------------------ÖNEMLİ BİR UYARI ve EKLEME------------------------------
tarayıcı olarak ie - 11 kullanıyorum siz yazınca aklıma bu fikir geldi.........tarayıcı uyumluluk moduna özkansoft u alınca;
üstten 3. sıraya yeni bir seçenek "Fiili Hizmet Yılı/Ayı" eklendi.
ve 1750 oldu. teşekkürler hocam

bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
*eğitim seviyesini arttırmanın bir yolu da öğretmeni sağ da solda ek gelir kazanmayacak bir ücret verilmeli diye düşünüyorm.
*aynı zamanda öğretmenlere verilen bu düşük emekli maaşı ile birçok öğretmen emekliliği erteler ve arkadan gelenler atamada sıkıntısı çeker.
*bir mühendisin veya bir askerin öğretmenden ne üstünlüğü var özellikle askerler emekli olunca emekli maaşı ile çok rahat bir şekilde ev alabilirken bir öğretmen sıfır bir araba ya alabiliyor ya alamiyor. hatta bazı asker emeklilerinin maaşları öğretmenin çalıştığı zamanki maaşından fazla oluyor. el insaf

biz bu hale kolay gelmedik.yada biz bu maaş tercihini yine biz yaptık.
yakın geçmişe örnek;Verdik yetkiyi, aldık süper iyileştirmeyi.
örnek ve gerçek örnektir.
Turgut Özallı yılların başında,,,,Kenan Evren cumhurbaşkanı ve 88- 90 lı yıllarda başlayan Eski kıdemli öğretmenlerimiz bahseder.
Tek öğretmen ve doğal olarak, müdür yetkili olarak başlamış. 2 yıllık eğitim yüksekokulu mezunu olarak
Aynı köyde sağlık ocağı baştabibi olan doktor ile aynı aldıklarını belirtirken;
Hemşire polis maaşlarının , öğretmen maaşlarının 5 te 3 ü bile olmadığını belirtirler hep.
25 yılda durumumuz bu oldu.
unutma çünkü 60 lı yıllarda maaşlar dahada süperdi.

O hesaplamada yanlışlık var arkadaşlar. Babam 25 yıl çalışarak emekli oldu(Öğretmen). o dediğniz ücreti 2 yıl önce alıyordu. Şu an tam rakamını bilmesem de 1450 civar alıyor diye biliyorum.

şeker pancarı kooperatifi emeklisi var apartmanda ortaokul mezunu>>>>>1900tl alıyor
üniversite mezunu öğretmen akrabam var>>> 1420tl alıyor
işte kalite işte eğitim diğeri pancar kooperatiflerinde köylerde kasabalarda çalışırken 2 tane ev almış toyota auris kullanıyor
Bizim hoca böbrekleri iflas etmiş çocuğunun üniversite harcı ve ev kooperatif borçlarıyla didiniyor

Bugünler güzel de işte yaş 50sinden sonra bizi neler bekliyor onu bilmiyorum.Sadece bizim meslekte üniversite mezunu olmanın bir avantajı yok.

30 yıl çalışan Fakülte-yüksekokul mezunu bir bir öğretmen, emekli olduğunda;
1311 tl
1750 tl
1420 tl
Hangi miktarı alıyor.Bu kadar farklı rakamlar olabilirmi arkadaşlar?
Şu anda öğretmen emekli maaşı 1311 tl değil.Bunu tahmin ediyorum.1420 tl ya belki yaşıyordur :verymad: Yani, 40 yaşından sonrasını yani 50 li yıllarımızı da bilmek gerek.
1-4 ü emekli 30 yıl çalışmış emekli bir öğretmen Gerçekte ne alıyor?Bildiğiniz gerçek hesaplama yada örnek varmı?

annem ve babam emekli öğretmen.
sordum 3 aylıkları 5000 civarı, yani aylık 1650-1700'e geliyor arkadaşlar....

hocam geçen sene emekli olan bir abimiz var(30 sene çalışmış) aldığını sordum 45.000 emekli ikramiyesi.Şu anda ortaokul mezunu babam 1428tl aldığına göre hadi bu hocam da alsın 1500tl yine iyi değil.

30 yıllık bir Öğretmenin emekli maaşını ve ikramiyesini hesaplayalım.

Veriler: Derece; 1, kademe; 4, hizmet yılı; 30, İkramiye yılı; 30, ek gösterge; 3000, Gösterge; 1500, kıdem yılı; 25, (kıdeme yılı en fazla 25 olabilir), aylık tarihi; 01.01.2014 (işaretlenecek kısım)

Bu veriler kutucuklara yazıldıktan sonra hesapla tuşuna basılacak ve sonuçta aşağıdaki aylık ve ikramiye bilgileri çıkacaktır;

Özel Hizmet Göstergesi : 9500 Aylık Katsayısı : 0,076998 Taban Aylık Katsayısı : 1,205274

Aylık ve İkramiye Miktarları

Özel Hizmet Aylığı : 409.63

Kıdem Aylığı : 30.80

Aylık İkramiye : 25,755.83

Temel Aylık : 277.19

Taban İkramiye : 36,158.22

Taban Aylığı : 964.22

Kıdem İkramiye : 1,154.97

Ek Aylık : 67.27

Bağlanan Aylık : 1,681.84

Toplam İkramiye : 63,069.02

Ödenecek Aylık : 1,681.84

Toplam(Ödenecek Aylık+Ek Aylık) : 1,749.11

http://sgkrehberi.com/haber/33762/

Buzkırıcı' Alıntı:
1700 olmaması lazım çünkü ek gösterge 3600 olursa öğretmen emeklileri 1700-1800 alacaklar
evet hocam haklı ek gösterge 3600 olursa ancak 1800 olacak ve bizim okulda emekliliği düşünenler var biri 32 diğeri 30 yıl çalışmışlar ek gösterge 3600 olursa emekli oluruz diyorlar.

teksen' Alıntı:
yeni düzenlemeye göre;
o kadar geç olacaz ki,
eğer ölmez de emekli olabilirsek,
ömrümüzün son, sayılı zamanlarını yaşıyor olacağımızdan
daha az ay emekli maaşı alacaz,
eğer ölürsek de,
zaten almamıza gerek kalmayacak.......
yeni sistemin kısaca özeti bu.

ayrıca her iki durumda da aileden 1 kişi eksileceğinden,
geride kalanlar hayattan ayrılmış olanın maaşından da istifade
ederek -biraz daha rahat olarak-
kıt kanaat geçinmeye çalışmaya devam edecekler.

böylece, kayıt dışı ekonomimizde,
ülkemizdeki her şeyde olduğu gibi,
sosyal güvenlik açığının ve zararının da
faturasını halk -artık pek de kalmayan orta gelirliler ve dar gelirliler-
ödeyecek........
her-telden-f29/ne-zaman-emekli-olacaz-t89509.html

teksen' Alıntı:
Az çalışana çok, çok çalışana az maaş

“BU DA neyin nesi?” diye sormayın.

Uygulama, öteden beri tam gaz devam ediyor!

2.800 TL’NİN ALTI SORUNLU

Asgari ücretliler başta olmak üzere, ayda 1.000-2.000 TL aylık alanlar, hatta ayda 2.800 TL’ye kadar aylık alanlar, çalışmaya devam ettikçe, bağlanacak emekli aylıkları azalıyor!
“Olur mu öyle şey?” demeyin, 1 Ekim 2008 tarihinden bu yana yani yaklaşık dört yıldır, uygulama (maalesef) böyle!
Aylık ücreti 2.800 liranın üzerinde örneğin 4.000-5.000 TL olanlarda, böyle bir sorun yok.

YANLIŞ BİLİNİYOR

Çok kişi, “çalışabildiğim kadar çalışıp, gün sayısı olarak daha fazla prim ödeyerek, daha çok emekli aylığı alayım” diye düşünüyor ama yanılıyor!
Bu uygulama, sadece SSK’lılar (4/a’lılar) değil, Bağ-Kur sigortalıları için de geçerli.
Yani SSK’lı ve Bağ-Kur’lular, ne kadar çok çalışır ve prim öderlerse, bağlanacak emekli aylığı, o kadar düşük oluyor!
İster inanın ister inanmayın, mevzuat ve uygulama böyle!..
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21586868.asp
her-telden-f29/ne-zaman-emekli-olacaz-t89509-15.html

teksen' Alıntı:
1999 yılı öncesinde sigortalı olanlara şok!
Emekliliğini bekleyenler şok üstüne şok yaşıyor. Hükümetin yeni planında artık erken emeklilik hayal olacak. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen erken emeklilikle ilgili çalışmalar netlik kazanmaya başladı. 1999 yılı öncesinde sigortalı olanların emeklilik hayalleri suya düştü. 1999 yılından önce sigortası başlayanların emeklilikleri 4-5 yıl sarkacak.

ÜÇ FARKLI YAŞ

Mevcut sistemde, 8 Eylül 1999'dan önce, 8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arasında ve 30 Nisan 2008'den sonra hizmeti olanlar olmak üzere üç farklı emeklilik yaşı tespiti var. 30 Nisan 2008'den sonra sigortalı olanlar ile sigortalı olacaklarda yaş şartı kadınlarda 58, erkeklerde 60. Emeklilik yaşı 2035'ten sonra prim gün sayısını dolduracakları tarihe göre kademeli olarak artıyor ve 2048'den itibaren 65 yaşta eşitleniyor.
http://ekonomi.milliyet.com.tr/1999-yil ... efault.htm
her-telden-f29/ne-zaman-emekli-olacaz-t89509-15.html

teksen' Alıntı:
3 bin liranın altında ücret alan milyonlarca kişinin suçu ne?

HAZİRAN 2013 tarihi itibarı ile Türkiye’de 15 milyon 825 bin 774 kişi “ücret geliri” elde ediyor.

Bunların da 13 milyon 162 bin 369’u SSK’lı (4/a’lı) işçi olarak çalışıyor.
İşçi olarak çalışanların da yaklaşık 10 milyonu ayda 3 bin liranın altında ücret alıyor.
Bunlardan 8 milyonu açısından, “emekli aylığı” yönünden ciddi bir sorun var.

Oysa sistem geç emekli olmayı ve çalıştıkça daha fazla emekli aylığı bağlanmasını sağlayan ve özendiren bir sistem olmalı.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24914030.asp
ekonomik-gelismeler-f7/emeklilik-calistikca-azalan-aylik-t118564.html

okyay' Alıntı:
bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
*eğitim seviyesini arttırmanın bir yolu da öğretmeni sağ da solda ek gelir kazanmayacak bir ücret verilmeli diye düşünüyorm.
*aynı zamanda öğretmenlere verilen bu düşük emekli maaşı ile birçok öğretmen emekliliği erteler ve arkadan gelenler atamada sıkıntısı çeker.
*bir mühendisin veya bir askerin öğretmenden ne üstünlüğü var özellikle askerler emekli olunca emekli maaşı ile çok rahat bir şekilde ev alabilirken bir öğretmen sıfır bir araba ya alabiliyor ya alamiyor. hatta bazı asker emeklilerinin maaşları öğretmenin çalıştığı zamanki maaşından fazla oluyor. el insaf
+1

arkadaşlar aranızda emekli olabileceğini inanan varmı ki maaşının derdine düşmüş :D
ben 30 yaşındayım yaklaşık 6 yıldır öğretmenim ve maaş alabilmek için 32 yıl daha çalışmam gerekiyor :D

E yani 32 yıl sonrasını da düşünmek gerek.
6 yılı bir kenara koy.Yani hesaba katma.Şimdiki öğretmenler zaten 30 yıldan aşağı emekli olmuyorlar.
Başlıca Sebep ise ortada;
Üniversitede çocukları var çoğunun. Emeklilik en az 1000 tl aylık gelir azalması anlamına geliyor.

Geri