Emin Evim hakkında...

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Emin Evim hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlar düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

forumu tarattır hocam.. dikkat et paranı her güven duyduğuna şak verme

Bunlar faizin adini değiştirmiş gun deyip faiz sistemi ile çalışıyorlar.
Adina gün diyorlar Para uzerinfen para kazaniyorlar.
Daha önceleri kar payi dediler insanlari uyutup faize bulastirdilar. Simdide kar payi yemiyo boyle ismini değiştirip müslümanlar i aldatiyorlar
Bunlarin organizasyon ucreti 0.59 dur.
Bankanin komisyonu ise 0.60 falan ayni yani
Banka da masraf diyor para alıyor. Bunlarda organizasyon ücreti diyor alıyorlar.
Banka ile ayni mantik.
Bunlar FAIZDIR UZAK DURUN

Hocam ilk önce faizle hiç alakası yoktur. Toplamda 6000 - 7000 TL civarında Organizasyon ücreti alıyorlar.
Ben emin evim üyesiyim ve Eminevim ile evimi aldım. Borçlarımı ödemeye devam ediyorum.
100.000TL'lik kısma yazılmıştım 100 aylığına.
Ev bana 20.ayda çıktı.
2021 yılında ödemelerim bitiyor ve benden toplamda organizasyon ücreti de dahil 126.000 TL çıkacak.

rsto2105' Alıntı:
Daha önceleri kar payi dediler insanlari uyutup faize bulastirdilar. Simdide kar payi yemiyo boyle ismini değiştirip müslümanlar i aldatiyorlar
Banka da masraf diyor para alıyor. Bunlarda organizasyon ücreti diyor alıyorlar.
Banka ile ayni mantik.

hocam bankaların faiz oranları 0.99'dan başlıyor, bu kadar bilgiyi neye dayanarak yazıyorsunuz?

Hocam banka belli bir para karsiliginda para veriyor yani faiz
Peki bunlar hayrina mi veriyor. Para karsiligi para veriyor adinada organizasyon ucreti diyor. Katilim bankalari da bu isi yapiyor onlar ise kar payi diyor uyanik olmak gerekir. Faizin her dönem adini değiştirip milleti faize bulastirdilar.
Ben bu sistemi vok araştırdım hatta ev almak icin basvuruda yaptim ancak araştırmalar im sonucunda faiz oldugunu gördüm daha sonra iptal ettim. Mantıklı dusunurseniz sizde banka ile bir farkinin olmadığını anlarsın iz

goktuhanba' Alıntı:
Hocam ilk önce faizle hiç alakası yoktur. Toplamda 6000 - 7000 TL civarında Organizasyon ücreti alıyorlar.
Ben emin evim üyesiyim ve Eminevim ile evimi aldım. Borçlarımı ödemeye devam ediyorum.
100.000TL'lik kısma yazılmıştım 100 aylığına.
Ev bana 20.ayda çıktı.
2021 yılında ödemelerim bitiyor ve benden toplamda organizasyon ücreti de dahil 126.000 TL çıkacak.
Organizasyon ucretini neye göre belirliyorlar? Bankaninda giderleri var onlarda organizasyon ucreti dese orani daha düşük tutsa nerden alirsiniz bankadan mi ?

zodiac' Alıntı:
rsto2105' Alıntı:
Banka ile ayni mantik.

hocam bankaların faiz oranları 0.99'dan başlıyor, bu kadar bilgiyi neye dayanarak yazıyorsunuz?
Kendi araştırma ve tecrubeme dayanarak ve bu isin dini yönünu alim insanlara sorarak bu sonuca ulastik. Onlsr bu sisteme FAIZ DIYORLAR

cyln' Alıntı:
Forumda konu daha önce konuşulmuştu arastırırsanız ayrıntılara erişirsiniz

konudan çok var ama o kadar çok farklı görüşler var ki, kim doğru söylüyor kim firmanın elemanı gibi konuşuyor anlamak mümkün değil.

Kendiniz gidip bilgi alın. En güzeli bu olur. Aklınıza takılan şeyleri sorarsınız. Şüpheleriniz biter aklınıza yatarsa girersiniz sisteme. Ben öyle yaptım

Hocam kendin gidip bizzat bilgi alsan daha iyi. Ancak benim orada çalışan bir arkadaşım vardı. Alacağın evin ekspertizini yapıyorlardı. Ev ne kadara alınacaksa onlar sana alıyor. Ancak evin yarı ücretini yatırıyorsun. Kalan ücreti aylık taksitlere bölüp sen 6 ay taksit ödedikten sonra evi sana teslim ediyorlar. Yani evin yarı ücreti ve 6 ay ödeme. Geri kalan taksitlerini sen ödüyorsun. Tabi bunu babalarının hayrına yapmıyorlar dosya masrafı diye ki bunun ne kadar olduğunu bilmiyorum senden bir ücret talep ediyorlar. Bu senin evin değeriyle endeksli bir ücret. Bir nevi finans hizmeti diyorlar ya ondan. Güya bankaya faiz ödemiyorsun senin adına alınan evi ( taksitler bitene kadar hipotekli) borcunu ödüyorsun. Bunların bir havuzu var bu havuzda milyonlar (eski para trilyonlar) dönüyor. Senin ödeme yaptığın süre içerisinde senin paran ile başkası ev sahibi oluyor. Sıra sana gelince sen ev sahibi oluyorsun. Benim bildiğim bu yanlış da bilgi vermiş olabilirim. Siz gidip en güvenilir bilgiyi yerinde alsanız daha iyi.

Faiz falan yok , diyenler biryerlerinden uyduruyorlar veya faizin ne olduğunu bilmiyorlar. Yada biz bilmiyoruz..

Firmayı beğenmessiniz, seçenekleri size saçma gelebilir ama iftira atmak da ne ..

Ben alıyorum inşaallah. Benden önce birçok arkadaşım aldı ve memnun kaldı.

Size tavsiyem, seçenekleri öğrendikten sonra , anlaşma maddelerini iyi okuyıup çıkabiliecek tüm sorunları baştan sormanız. Gerkirse yazıya döktürmeniz.

Sorun yaşayanların %95'i anlaşma maddelerini okumadıklarından sorun yaşıyorlar..

Benim yaptığım; 100.000 tl'ye 60 ayla girdim. 26 ayda çıktı. Evi henüz almadım.
1.taksit 1666
2.taksit 1566
3.taksit 1556
...
30.taksit 1390 ?
31. 1866
32. 1866
..
60. 1866

evi teslim aldıktan sonra/30.aydan sonra taksitlerim 1866 tl de sabitleniyor.
Evi teslim almassam 30.aya kadar taksitler iyice azalıyor.(mini kira yardımı). sanrım 1390 tl vs oluyor. Toplamda ödediğim para 100.000 tl + komisyon

Faizin ne demek olduğunu tam anlayamayan arkadaşlar için şöyle söyleyeyim, örneğin, 10.ayda ödeme yaptığınızda 10 kişi evi almış oluyor zaten. Ortalıkta bankaya yatırılacak, sağa sola verilecek para yok. Sadece firma iş ve işlemler için komisyonunu baştan alıyor..

hasan' Alıntı:
Faiz falan yok , diyenler biryerlerinden uyduruyorlar veya faizin ne olduğunu bilmiyorlar. Yada biz bilmiyoruz..

Firmayı beğenmessiniz, seçenekleri size saçma gelebilir ama iftira atmak da ne ..

Size tavsiyem, seçenekleri öğrendikten sonra , anlaşma maddelerini iyi okuyıup çıkabiliecek tüm sorunları baştan sormanız. Gerkirse yazıya döktürmeniz.

Sorun yaşayanların %95'i anlaşma maddelerini okumadıklarından sorun yaşıyorlar..

1.taksit 1666
2.taksit 1566
3.taksit 1556
...
30.taksit 1390 ?
31. 1866
32. 1866
..
60. 1866

Evi teslim almassam 30.aya kadar taksitler iyice azalıyor.(mini kira yardımı). sanrım 1390 tl vs oluyor. Toplamda ödediğim para 100.000 tl + komisyon

Faizin ne demek olduğunu tam anlayamayan arkadaşlar için şöyle söyleyeyim, örneğin, 10.ayda ödeme yaptığınızda 10 kişi evi almış oluyor zaten. Ortalıkta bankaya yatırılacak, sağa sola verilecek para yok. Sadece firma iş ve işlemler için komisyonunu baştan alıyor..
Iste tam da o komisyon kismi faiz oluyor hocam.
Bankaninda giderleri var...

hasan' Alıntı:

1.taksit 1666
2.taksit 1566
3.taksit 1556
...
30.taksit 1390 ?
31. 1866
32. 1866
..
60. 1866

:+1: :alkis:

Faizin daha ne olduğunu bilmiyorsunuz..

Faiz ; Bir fıkıh terimi olarak, para ve standart (mislî) malların birbiriyle değişiminde, taraflardan birisi için şart koşulan karşılıksız fazlalığı ifade eder.

faize faiz demezsek faiz olmuyor arkadaşlar komisyon yada kar payı diyelim lütfen paradan para kazandığımız belli olmasın

Kimse babasının hayrına iş yapmıyor. Ne yani adamlar bu sistemi ücretsiz mi yapsın???
Kim 100 kişiyi bir araya getirip organizasyon yapsa bu sorumluluğu üzerine alsa elbette ücret alacaktır
Şahsi fikrim katılım bankaları da dahil faize en uzak sistem bu.

gakgoskentli' Alıntı:
Kimse babasının hayrına iş yapmıyor. Ne yani adamlar bu sistemi ücretsiz mi yapsın???
Kim 100 kişiyi bir araya getirip organizasyon yapsa bu sorumluluğu üzerine alsa elbette ücret alacaktır
Şahsi fikrim katılım bankaları da dahil faize en uzak sistem bu.
+1

Başka hocalar farklı düşünüyor. Ayrıca 2dk içinde Nureddin yıldız hakkında google'da arama yapınca birsürü olumsuz yazı düşüncede mevcut.

hasan' Alıntı:
...

hasan' Alıntı:
Faizin daha ne olduğunu bilmiyorsunuz..

Faiz ; Bir fıkıh terimi olarak, para ve standart (mislî) malların birbiriyle değişiminde, taraflardan birisi için şart koşulan karşılıksız fazlalığı ifade eder.

dndd' Alıntı:
faize faiz demezsek faiz olmuyor arkadaşlar komisyon yada kar payı diyelim lütfen paradan para kazandığımız belli olmasın

Sizin görüşünüze göre kargo firmalarına verdiğiniz para da faiz'e giriyor. Sonuçta "emaneten" verdiğiniz ürünle aldığınız ürün aynı. Azıcık daha zorlarsak bakkaldan ekmek almakla da faize bulaşmış oluyorsunuz. Sonuçta bakkal o ekmeği parayla alıyor, parayla satıyor...

Geri