Eminevim ile Faizsiz ev almak....

Kodla Büyü

arifa19

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar krediye alternatif olarak ortaya çıkan bu sistem bana çok mantıklı geldi. :idea:
Uzun süredir araştırıyorum, bugün de bir şubeye görüşmeye gidiyorum..
Sizlere de danışmak isterim

Eminevim e başvuran, ev alan var mı....?

ben gittim görüştüm bence hiçde mantıkluı değil.sana 40 ay sonra para veriyolar senin bugün alacağın 100 milyarlık ev 40 ay sonra 200 bin tl olur

nasıl mantıklı geldi anlamadım. bende görüştüm. neresi faizsiz o da ayrı bir muamma. bankaların birçoğu faizle kredi veriyor. faizle verdiğini açıkça söylüyor bazı bankalar ise faizsiz demeyip adını değiştirip insanları kandırmaktan başka birşey yapmıyorlar. eminevimde butip bir işlem yapıyor. belirli bir ücret alıyorlar (yanılmıyorsam 7 bin küsürdü)

bunlar benim bireysel düşüncelerim.

sizin kafanıza yattıysa hayırlı olsun.

Hocam tabi ki kimse hayrına bir şey yapmıyor komisyon ücreti alıyorlar 5-7 bin tl arası...
bu para banka faizinin yanında bu dosya masrafı kalır....

çekilişte sonradan çıkanlar içinde bir şeyler bulmuşlar kira yardımı gibi... Tabi detayını öğreneceğim....

konu daha önce açıldı isterseniz bi arama yaptırın. Ha bana soracak olursanız ben böyle bir işe girmem. Güvencesi ne kadar sağlam ki. İyi araştırmak lazım.

Parayı hemen teslim etseler 100 bin TL 60 ay vade için için organizasyon ücreti 20 bin TL de alsalar bankaya göre daha uygun. Ama Parayı vade ortasında vermeyi garanti ediyorlar. Daha önce çıkarsa diğer kişilere kira yardımı ödeniyor. Taksitleriniz yükseliyor. Büyük şehirlerde düzgün semtlerdeki evler her yıl en azından 20-25 bin TL pirim yapıyor zaten. 5 yıllık gruba girseniz o parayı size 2,5 yıl sonra verecekler. Bugün beğendiğiniz evi o fiyata alma şansınız olacak mı ? Çekilişte çıkmazsa size 2,5 yıl kira yardımı yapılacağını söyleyeceklerdir. Geçen sürede hem ev fiyatlarının artmasından dolayı zarar edeceksiniz hem de şu an kirada oturuyor iseniz 30 ay daha kira masrafınız olacak.

Ev almayı düşündüğünüz çevredeki son 4-5 yıllık emlak fiyatlarının gidiş yönünü inceleyin. Garantisi yok ama sonraki 2-3 yılki fiyatlarını tahmin edebilirsiniz. Kirada iseniz ortalama 500 TL den olsa 30 ayda 15000 TL de kira gideriniz olur.

Tüm masrafları toplayıp banka teklifleri ile karşılaştırın. Katılım bankalarına da bir uğrayın. Diğer bankalar krediyi faizle verdiklerini söylerken , katılım bankaları evi önce kendisi alıp size vadeli olarak sattığını faiz yerine vade farkı aldığını söylüyor. Eminevim ise organizasyon kira yardımı gibi ücretler alıyor.

Velhasıl aileden zengin olmayan tek maaşlı birisinin kendi birikimi ile krediye-borca-faize bulaşmadan bu ülkede ev alması hayal. Son 4-5 yıldır ev fiyatları bir yılda yapabileceğiniz birikimden çok fazla artıyor.

Faizsiz kavramı tamamen fiyaskodur tüm önerilen sistemlerde. Ha adı faiz değil de başka bir şey olsun ne farkı var ki. Verdiğiniz komisyon ne olacak. Eğer ben günah işlemeden ev almak istiyorum diyorsanız biriktirip(altına vs yatrırm yaparak) direk peşin almak. Başka çaresi yok. Ha bu şirket seni dolandırırsa o zaman ona günah yazımaz sana faizin günahından kat kat fazla yazılır. Çünkü müslüman uyanık olmakla mükelleftir. Enayilik çok büyük günahlar arasındadır.

bazı arkadaşlar banka kredisiyle kıyaslıyor hangisi daha avantajlı diye. yahu zaten faiz günahına bulaşacak olsa niye böyle şeylerle uğraşsın adam. gider çeker krediyi çatır çatır hemen ev sahibi olur, faizli sistemi besler. işte imtihan da burada başlıyor. sen ya sabredersin faize bulaşmadan ev almanın yollarını ararsın. yada istediğine hemen sahip olmak için girersin faize. maalesef insan pek acelecidir.
eminevim sistemi bence gayet mantıklı. çevremde bu yolla ev sahibi olan var. çekilişte 4. sırada çıktı hemde.
ben de 80 aylık gruba dahil oldum 120000 tl. çekilişte ilk ay çıkarsa toplam ödeme kira yardımı dahil "146000+organizasyon ücreti", çekilişlerde çıkmazsa 40. ayda evi alıyorsun. o zaman da toplam ödeme "122000+organizasyon ücreti" oluyor.

Emin Evim-Emin Otomotiv’den ev, araç almakta bir sakınca var mıdır?
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/em ... midir.html

Faiz ve murabaha birbirinden farklı şeyler. İkisinde de uygulayanın eline kazanç geçiyor diye aynı kefeye koyamazsınız. Temel fark faizin para satmak olması. Parayı taksitle satamazsın. Ama malı taksitle satarsın. Araştırmak isteyen ayrıntısını araştırsın ve bilmeden konuşmasın lütfen.

girilecekse peşinatlı erken teslim en iyi seçenek gibi görünüyor. alacağın evin %30 unu peşin vereceksin ve 20 ay sonra evini alacak parayı sana verecekler. ev fiyatı fark edebilir ama zaten siz ben şu evi alacağım deyip gitmiyorsunuz. 16-17 ay sonra evini aramaya başlarsın alacağın paraya göre

Faiz ve murabaha birbirinden farklı şeyler. İkisinde de uygulayanın eline kazanç geçiyor diye aynı kefeye koyamazsınız. Temel fark faizin para satmak olması. Parayı taksitle satamazsın. Ama malı taksitle satarsın. Araştırmak isteyen ayrıntısını araştırsın ve bilmeden konuşmasın lütfen.

bence de yoksa ticarette faiz olur o vakit. vade farkıyla satışlar gibi.

halk' Alıntı:
..
hocam bankadan FAİZLE ev aldığınızda da farklı birşey olmuyor ki. koydukları İPOTEK le evi onlar satın almış oluyor ve sana taksitle veriyorlar. taksitlerin bitincede ev senin oluyor. tek fark katılım bankası buna faiz demiyor KATKI PAYI / KAR PAYI / VADE FARKI vb.. isimler veriyor.

ama sorun şurda ortaya çıkıyor. diyelim ki siz evi alırken %1 vade farkı ile aldınız. ve 1 yıl sonra bu oran düştü %0.75 e. siz katılım bankasından FAİZSİZ :!: ev aldığınız için bankaya gidipte oranlar düştü benim oranımı da düşürün deyince. biz size faizla satmadık fazi iner çıkar bize ne. şeklinde bir cevapla karşılayıyorsunuz ve refinansman isteğiniz reddedliyor...

ben otosuna katıldım 15000 için 25 aya girdim ve vade ortası sistemini seçtim. 13 ayda parayı hesabıma yatırdılar. 700 tl de komisyon ödedim. Acelem yok derseniz bence uygun

Arkadaşlar öncelikle merhaba..Ben Emin evim sisteminin şu an içerisindeyim . Ve geçen sene 1. ayda girdim . 80.000 tl için benden 4.320 tl organizasyon ücreti alındı . Ve önümüzdeki haziranda teslimatımı yapacaklar . İnanın kalbim o kadar ferah ki anlatamam . en azından faizsiz . Eğer bu konuyla ilgili daha detaylı görüşmek isteyen olursa da görüşürüm . Benim bulunduğum yerde 2 arkadaşım biri ev , biri araba sahibi oldu . Kafanız rahat olsun . Niyetinizi salih tutun . Vesselam...

Geri