EML alan seçimi yardım

Kodla Büyü

mailicin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba;
yeğenim EML 9. sınıf öğrencisi. Alan seçmesi gerekiyormuş. 3 okuldan 5'er bölüm seçebiliyormuş. Birde duruma göre Anadolu lisesine bile geçiliyormuş. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Alan ve okul seçerken nelere dikkat etmeli?

EML 9. sınıfa gidiyorsa, Anadolu Lisesi'ne gidemez. Anadolu Liseleri sınavla öğrenci aldığından buraya yerleşemez. Düz liseye devam edebilir ya da meslek liselerinden birinde bir alan seçebilir.
Notları iyi ise ve ilköğretim diploma notu da yeterli ise tercih ettiği ve istediği bir alana yerleşebilir. Eğer notları ve diploma notu yeterli değilse, tercihleri de dikkate alınarak, ayrılan kontenjanlara bağlı olarak çoğu kişinin tercih etmediği bir bölüme otomatik olarak yerleştirilecektir.
Yapmanız gereken, yeğeninizin ilgi ve yeteneklerini ve tabi ki notlarını da göz önüne alarak mümkünse kendi okulundan (yeni bir okula alışmak zor olacağından) uygun olduğunu düşündüğünüz bir alanı tercih edin.

Ankarada Etimesgut ve Sincandaki EML'lerden bilgisi olan buralarda okul ve bölüm tavsiye edebilecek arkadaş var mı acaba?

Geri