Yatırımın kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Ama yatırımınız ne kadar akıllı olursa kârınız da o oranda artar. Bende bu forumda yazın sormuştum 10 yıllığına konut kredisi çekmeyi düşünüyorum mantıklı mı değil mi diye. Mantıklı diyenler oldu mantıklı değildir diyenler oldu. Birde bunlara ekstradan faize bulaşma diyenler oldu. Herkesin kendine göre değer yargıları,inançları var. Bunu sorgulamak yersiz. Adam sana krediyle ev almak mantıklı mı diye sorarsa söyle faiz haram diye. Adam sana bu yatırım bu kredi koşullarında mantıklı mı diye soruyor. Hepimizin gönlünden geçen bu işi faizsiz halletmek ama bu ülkenin koşullarında bu iş mümkün değil. 3 yıl önce almayı düşündüğüm ev için biriktirdiğim peşinat evin değer artışının altında kaldı. 3 yıl önce 220 bin denilen evi bu yaz 295 bine aldım. Biriktirdiğim para 60 bindi ev koydu üstüne 75 bin. Ben ev sahibi olmasamda olur yeterki faize bulaşmayım diyene saygım var. Yalnız aynı saygıyı bu arkadaşlarda gösterseler keşke. Faizin haram olduğunu bizde biliyoruz yani