Emlak Konut un Yeni Kampanyası...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sonix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sonix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum ev sahibi olmak istanbul da epey zor. Bu kampanya hakkında ne düşünüyorsunuz sizce firmaların elinde kalan evler mi bunlar. başvurmayı düşünenler var mı?

Ekli dosyalar

• ne-zamana-kadar-basvurmak-gerekiyor,6AFrKSVDJUaNG-FlERqvyg.jpg
    ne-zamana-kadar-basvurmak-gerekiyor,6AFrKSVDJUaNG-FlERqvyg.jpg
    43.5 KB · Görüntüleme: 1,295
bence 120 ay olan mantıklı.
toplam ödeme miktarında 3189*120=382680 tl yapıyor. Toplam paradan yaklaşık 90000 tl daha fazla. 240 ay olan da ise 2747*240=659280 tl yapıyor. neredeyse iki katından daha fazla. aylık ödeme miktarı biri diğerinden yaklaşık 500tl daha fazla. buda yaklaşık 2 yıl alacağımız zam demektir. bence 120 ay olan düşünülebilir.

tabi 2+1 bir eve 369000 verilir mi? Bu ayrı bir soru...

Faize bulaşmadan nasıl yapıyorsan öyle yap kardeşim. Harama bulaşarak asla mutlu olamazsın. Haram üzerine ev/yuva kurulmaz vesselam.

1+1 ev için 20.900 peşinat isteniyor toplamda 418bin vay be iç anadoluda yada akdenizde 5 tane ev alırım

Misugi' Alıntı:
Faize bulaşmadan nasıl yapıyorsan öyle yap kardeşim. Harama bulaşarak asla mutlu olamazsın. Haram üzerine ev/yuva kurulmaz vesselam.
Eğei oturup doğru konuşmak lazım :+1:

100 bin lira icin 120 ay geri odeme 180 bin
240 ay geri odeme 300 bin.
Taksitler acisindan 100 bin icin 120 ay aylik 1250
240 ay 1500
Aylik 250 lira fazla odeyerek cebinde 130 bin kaliyor 10 sene az oduyorsun.
240 aya girmek hic akil kari degil
Ev alacaksan yari paran cebinde olacak en az.
Bunun adi enayilik resmen.
İlk taksitte 1250 liranin 17 lirasi ana para kalan tutarin hepsi faiz.
Bu sistem en fazla 0.40 civari faizin oldugu yerde isler.

emlak konutun daha önceki kampanyası da böyleydi.elde kalan lüx evler için.sizi bizi aşar kanaatindeyim.daha ziyade zenginin işini daha da kolaylaştırma işi...

Faize bulasip saraylarda yasayacagima
Hakkima riza gosterip cadirda yasarim.

Tabi esim, cocuklarim ve akrabalarim ne der.

Çok pahalı uygun değil ki reklamlarda alt yazı hızlı geçiyor bunlardan biri 1+1 318bin tlden başlayan fiyatlarla diyor bu fiyata memlekette 6 tane 1+1 alırım

Yatırımın kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Ama yatırımınız ne kadar akıllı olursa kârınız da o oranda artar. Bende bu forumda yazın sormuştum 10 yıllığına konut kredisi çekmeyi düşünüyorum mantıklı mı değil mi diye. Mantıklı diyenler oldu mantıklı değildir diyenler oldu. Birde bunlara ekstradan faize bulaşma diyenler oldu. Herkesin kendine göre değer yargıları,inançları var. Bunu sorgulamak yersiz. Adam sana krediyle ev almak mantıklı mı diye sorarsa söyle faiz haram diye. Adam sana bu yatırım bu kredi koşullarında mantıklı mı diye soruyor. Hepimizin gönlünden geçen bu işi faizsiz halletmek ama bu ülkenin koşullarında bu iş mümkün değil. 3 yıl önce almayı düşündüğüm ev için biriktirdiğim peşinat evin değer artışının altında kaldı. 3 yıl önce 220 bin denilen evi bu yaz 295 bine aldım. Biriktirdiğim para 60 bindi ev koydu üstüne 75 bin. Ben ev sahibi olmasamda olur yeterki faize bulaşmayım diyene saygım var. Yalnız aynı saygıyı bu arkadaşlarda gösterseler keşke. Faizin haram olduğunu bizde biliyoruz yani

Arkadaşlar emlak konutun yaptığı resmen aldatmaca. Kesenize uygun evi bulup bankadan kredi çekmek çok daha mantıklı. Krediler şu an uygun. Bugün Vakıfbank kredi oranını 0.92 den 1.06 ya çıkardı. Muhtemelen diğer bankalar da yakında artıracak. Şu an en uygun oranlar 0.88 ile ziraat ve 0.89 ile halkbank tarafından. Şu anın enflasyon ortamını, artan ve artacak faizi düşünecek olursak bu oranlar bence oldukça ideal. Ev alacaksınız bu yol daha uygun. Hem şu an emlak piyasası çok durgun. Uygun fiyatlı ev bulursanız değerlendirin. Tabi kredi çekmek size uygun ise.

hanibal07' Alıntı:
Yatırımın kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Ama yatırımınız ne kadar akıllı olursa kârınız da o oranda artar. Bende bu forumda yazın sormuştum 10 yıllığına konut kredisi çekmeyi düşünüyorum mantıklı mı değil mi diye. Mantıklı diyenler oldu mantıklı değildir diyenler oldu. Birde bunlara ekstradan faize bulaşma diyenler oldu. Herkesin kendine göre değer yargıları,inançları var. Bunu sorgulamak yersiz. Adam sana krediyle ev almak mantıklı mı diye sorarsa söyle faiz haram diye. Adam sana bu yatırım bu kredi koşullarında mantıklı mı diye soruyor. Hepimizin gönlünden geçen bu işi faizsiz halletmek ama bu ülkenin koşullarında bu iş mümkün değil. 3 yıl önce almayı düşündüğüm ev için biriktirdiğim peşinat evin değer artışının altında kaldı. 3 yıl önce 220 bin denilen evi bu yaz 295 bine aldım. Biriktirdiğim para 60 bindi ev koydu üstüne 75 bin. Ben ev sahibi olmasamda olur yeterki faize bulaşmayım diyene saygım var. Yalnız aynı saygıyı bu arkadaşlarda gösterseler keşke. Faizin haram olduğunu bizde biliyoruz yani
hocam yaklaşık yıllık %10 artış olmuş, istanbul izmir gibi bir kaç büyük il ile kıyaslayınca gayet makul bir artış. o yüzden fazla canınızı sıkmayın :=)
krediyi kaç yıllık çektiniz? zamanında çok hesap yapmıştım, vadeyi mümkün olduğunca en kısa tutmak gerekiyor. mümkünse 7 yılı geçmemek lazım. vadeyi arttırınca bileşik faizden dolayı kat kat artış oluyor ödediğimiz faizde...

Bu kampanya ulkenin %1 ini bile ilgilendirmiyor. Ust seviye odakli bu firsatlar neden hergun haberlerde o da garip. Parasi olana yarim milyonluk evleri dusuk faizle veriyorlarmis pehh.p

Kiraya gidecek parayı kurtarayım derken ev alıyoruz. Evler pahalı, faizler yüksek. Bu oranlar da öğretmen maaşı ile alınacak evler için değil. Zenginlere yönelik bir kampanya gibi. Bankaların bazılarında kötünün iyisi olan faiz oranları var(0.88 gibi).

Rüzgara karşı hocam bende sizin gibi düşünüyorum. 7 yıllığına 0,95 orandan çektim. Toplamda 100 bin faiz ödeyeceğim.ama banka güncel orandan yapılandırma talebimi reddetti. Tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.

Geri