Emniyet Kemerinin önemi - Canını Seven Taksın!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eya

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Siz ne kadar düzgün, kurallara uygun sürerseniz sürün, bazen kaza kaçınılmazdır. İşte o anda kemeriniz takılıysa kurtulma ihtimaliniz çok yüksek, kemeriniz takılı değilse serbest uçuşa ve bilinmeyene doğru yol alırsınız.

Afyon'daki kazaya mecburen karışan adam burnu kanamadan kazayı atlattı, videosunu yayınlamışlar.

http://video.haber7.com/video-galeri/29 ... le-yansidi

Not: Aynı kazada yaralananlara acil şifa, ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Allah hepimizi korusun ama lütfen yavaş ve dikkat!

2) 2 sene önce Didim'de şehir içinde yaşanan kazada, emniyet kemeri bağlı olmayan minibüs sürücüsü takla atan aracın yan camından fırlayıp, yan yatan aracının altında kalarak can vermişti :(
http://www.gazete2000.com/site/?p=12708

3) Acaba kaza anında böyle yavaş yavaş mı dönecek ve gülebileceksiniz? Testte 5 km/sa hızdan bahsediliyor!
http://video.memurlar.net/video/5031

4) Bu kadar net çekimler olduğuna göre test olduğunu düşündüğüm, emniyet kemerinin önemini gözler önüne koyan en iyi örneklerden
Fotocint01.jpg

Fotocint02.jpg

Fotocint03.jpg

Fotocint04.jpg

Fotocint05.jpg

Fotocint06.jpg

Re: Ehliyet Kemerinin önemi - Afyon'daki kazanın görüntüleri

"Ehliyet kemeri" neymişkine? :lol:

hocam gerçekten hayat kurtarıyor... bişey olmaz diyoruz ancak herşey sadece 1 2 sn de gerçekleşiyor... geçen hafta takla attım emliyet kemeri sağolsun hayattayım

bundan sonra takma kararı aldım

arabası iyiymiş belkide o kurtarmıştır

ben arka koltukta bile takıyorum hiç de rahatsız olmuyorum 8) herhangi bir kazada arabanın içinde sizi tutan, sabitleyen birşey olmazsa vay halinize. :cry:

akşam bakarım,

videoyu izleyemiyorum izmir afyon karayolu üzerindeki kaza bu heralde..
Sen ne kadar dikkat edersen et kaza seni buluyor işte adam karşı yönden dalmış yola senin yapabileceğin hiç bir şey yok Allah korusun böyle kazalardan..

ben ş.içinde karlı günde emniyet kemeri takmadım ufak bir kaza yaptım kar var diye yavaş giderken 30-40 karşıma çıkan araca çarptım ve kafamı dikiz aynasına çarptım oturduğum koltuktan zırlayıp. o günden sonra ş.içi dışı her yerde her hızda takarım. 80-90 ile çarpmayı düşünemiyorum bile Allah korusun

araba bu değilde renault fiat tarzı bişey olsa pert olurdu hehralde ama yinede emniyet kemeri mühim

şimdi izledim.
iyi ki de kemerimi bağlıyor muşum.
:D

Re: Emniyet Kemerinin önemi - Afyon'daki kazanın görüntüleri

KeRASuS_28' Alıntı:
hocam gerçekten hayat kurtarıyor... bişey olmaz diyoruz ancak herşey sadece 1 2 sn de gerçekleşiyor... geçen hafta takla attım emliyet kemeri sağolsun hayattayım

Size de geçmiş olsun hocam.

yataylimit' Alıntı:
"Ehliyet kemeri" neymişkine? :lol:

Daha yeni fark ediyorum hocam, bilinç altı kelimeler karışmış yazarken, yoğunluktan olsa gerek :cry:

bende uzun yollarda zaten takıyorum fakat bu video ile şehir içi de takmaya başlayacağım. bu konuyu açan "eya"'ya teşekkür ederim belkide bu vesile ile kaç kişinin yaşamasına vesile olacak.

ecelden kaçışın faydası yok...kemer beni daha çok strese sokuyor...o yüzden takmam...

Arabayı ilk aldığım gün kendime söz verdim ve hiçbir şekilde alarmı susturmak için sahte kilit kullanmayacağım. İlk günden bu yana 5 mt gitsem dahi kemerimi takarım artık alışkanlık olduğundan bir çok kişi taktığı için sıkılırken aksine ben takmadığımda sıkılıyorum. :)

hasari' Alıntı:
Arabayı ilk aldığım gün kendime söz verdim ve hiçbir şekilde alarmı susturmak için sahte kilit kullanmayacağım. İlk günden bu yana 5 mt gitsem dahi kemerimi takarım artık alışkanlık olduğundan bir çok kişi taktığı için sıkılırken aksine ben takmadığımda sıkılıyorum. :)

+1 :)

bende de alışkanlık arabayı azıcık ileri kaydırsam bile önce kemerimi takarım.

polwert' Alıntı:
ecelden kaçışın faydası yok...kemer beni daha çok strese sokuyor...o yüzden takmam...

Sizinkisi tevekkül değil ihmal oluyor malesef hocam. Nasıl ki kırmızı ışıkta bilerek geçip birini ezip öldürseniz bu cinayet sayılıyorsa; hem kanun, hem akıl hem tecrübeler hem de o araçların kullanım kılavuzlarında dahi emniyet kemerinin hayat kurtaracağı yazdığı halde takmayıp bir kaza yaptığınızda bir yere başınızı vurup ya da camdan fırlayıp Allah korusun ölseniz bu da intihar sayılır. Sağlığın kıymetini sadece yokluğunda anlıyoruz malesef. İlk mesaja ekleyeceğim resimler belki fikrinizi değiştirir.

okyay' Alıntı:
bende uzun yollarda zaten takıyorum fakat bu video ile şehir içi de takmaya başlayacağım. bu konuyu açan "eya"'ya teşekkür ederim belkide bu vesile ile kaç kişinin yaşamasına vesile olacak.

Keşke öyle olsa hocam. Elimde bir kaç resim ve video daha var, ilk mesaja ekleyeceğim fırsat buldukça.

Bir Emniyet kemerimi her zaman her yerde bağlarım, birde halı sahada kramponlarımı çok sağlam bağlarım...

İlk mesaja yeni fotoğraflar ve videolar ekledim arkadaşlar.

polwert' Alıntı:
ben de takmıyorum genelde keşke takabilsek bende hiç sevmiyorum ama bu düşünce gerçekten çok cahilce

Ben emmniyet kemersiz araba kullandığımı hatırlamıyorum. Arada bir arabayı ileri geri alacaksam takmıyorum. Onda da kendimi koltukta çok boşta hissediyorum. Sağa sola kayıvercekmişim gibi geliyor :D

Geri