en az kaç saat derse girilebilir?

Kodla Büyü
bilgisayar dersi ne kadar varsa o kadar girersiniz hocam. Hiç yoksa ki benim hiç yok sadece formatörlük yaparsınız tabi bu arada norm fazlası da olursunuz.

Okulunuzda 16 saat dersiniz varsa size hem en fazla hem en az 15 saat ders verilmesi gerekir hocam.

ne kadar varsa değil hocam. Formatör öğretmen kaç saat ders olursa olsun en fazla maaş karşılığı kadar derse girer buda 15 saattir. En az diye bişey yok formatörlük görevlendirmesinde. Ama ek ders yönetmeliğine görede bir derse maaş karşılığı girecek biri varken ek ders karşılığı o ders başka birine verilemez şeklinde bir madde olduğu için size her halükarda 15 saat vermeleri gerekiyor. Kalan 1 saatide siz isterseniz girersiniz fahri olarak istemezseniz size veremez.

arkadaşlar bizim okulda 15 saat ders var. ancak bu dersleri bana vermediler. müdür yardımcıları giriyor. ben şu an sadece formatörlük yapıyorum(0 saat ders). zümre falan bile yapmana gerek yok dediler. sizce başıma bi iş açılır mı?? teşekkürler.

hakanx280' Alıntı:
arkadaşlar bizim okulda 15 saat ders var. ancak bu dersleri bana vermediler. müdür yardımcıları giriyor. ben şu an sadece formatörlük yapıyorum(0 saat ders). zümre falan bile yapmana gerek yok dediler. sizce başıma bi iş açılır mı?? teşekkürler.
hocam seni öğretmenlikten teknikerliğe terfi etmişler:) böyle bi durumu ben kabul etmezdim. Eğitim fakültesi okumamızın amacı da öğretmen olup derslere girmek değil mi ?

hakanx280' Alıntı:
Size bişey olmaz hocam. Ama müdür yardımcıları akıllılık yapıp ek ders ücreti karşılığı olarak giriyorlarsa o derslere biri şikayet ettiğinde onlar geçirir soruşturmayı. Dediğim gibi size maaş karşılığı verilebilecek 15 saat ders varken o dersi ek ders karşılığı başka birine vermek suçtur.

Arkadaşlar 6.sınıflara müdür bey bilgisayar seçmemiş bu nedenle bu yıl 9 saat bilgisayar dersi var. 4 ve 5 lere de resmiyette giremiyoruz zaten. Müdür dediki formatör bile olsan maaş karşılığını doldurman gerek. Böyle bir zorunluluk var mı gerçekten. Yoksa 9 saat girmem yeterli mi acaba?

btömehmet' Alıntı:
okulda 16 saat bt dersi var. müdür en az kaç saat derse girdirebilir formatör öğretmeni?
formatör öğretmen 6 ila 10 saat arası derse girebilir. Ama müdürün 16 saat olan BT dersinin tamamına girmeni isteyebilir. fazladan girdiğin 6 saat için ayriyeten ek ders alamazsın çünkü zaten formator full(18 saat) ek ders alıyor.

bilgin5255' Alıntı:
btömehmet' Alıntı:
okulda 16 saat bt dersi var. müdür en az kaç saat derse girdirebilir formatör öğretmeni?
formatör öğretmen 6 ila 10 saat arası derse girebilir. Ama müdürün 16 saat olan BT dersinin tamamına girmeni isteyebilir. fazladan girdiğin 6 saat için ayriyeten ek ders alamazsın çünkü zaten formator full(18 saat) ek ders alıyor.
Hocam en az 6 en çok 10 saat yazısı 2008 yılında kaldı. 2009 yılında yayınlanan yazı ile formatör öğretmenler en fazla maaş karşılığı kadar derse girer, en az ile ilgilide herhangi bir sınırlama yok.

hulya08' Alıntı:
Arkadaşlar 6.sınıflara müdür bey bilgisayar seçmemiş bu nedenle bu yıl 9 saat bilgisayar dersi var. 4 ve 5 lere de resmiyette giremiyoruz zaten. Müdür dediki formatör bile olsan maaş karşılığını doldurman gerek. Böyle bir zorunluluk var mı gerçekten. Yoksa 9 saat girmem yeterli mi acaba?

hocam formatörsen sıkıntı olmaz. İl MEM'den gelen "Bilişim Teknolojisi Formatör Öğretmen Görevlendirmesi" yazsının 9. maddesinde "Görevlendirilecek olan öğretmenlere haftada en az 6 en fazla 10 ders saati görevi verilecektir" ibaresi var. O sizin müdürün bilgi eksikliğinden kaynaklanıyodur.

Hocam formatörlük görevlendirmen geldiğinde yazı ile sana bildiriyorlar ne kadar girmen gerektiğini. 2009 yılına kadar 6 saatten az 10 saatten fazla olamaz diyordu. 2009 yılında yayınlanan 4707 sayılı genel müdürlük yazısına göre ise taban saat sayısı belirtilmemiştir. İlgili bölümü aynen yazıyorum.
16.03.2009 tarih ve 4707 sayılı genel müdürlük yazısından;
"en fazla maaş karşılığı derse girmek zorunda olduğu derslere girmesi sağlanarak örgün eğitim ortamından uzaklaşmamaları ve derslerin boş geçmesi önlenecek" denilmektedir. Buna göre maaş karşılığı girebileceği derslerin boş geçmesini engelleyecek şekilde en fazla maaş karşılığı derse girmeleri temin edilecek, maaş karşılığı dersini dolduramaması halinde bunun dışındaki zamanını Bilişim Teknolojisi Formatör Öğretmeni olarak tamamlayacaktır. denilmektedir. Benim anladığım hocam belli bir alt sınır yok. Branşın Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve okulda tek isen Ders sayısı 15 in altındaysa hepsine gircen. 15 ten fazla ise 15 e kadar olanına sen gircen geri kalanını diğer branş öğretmeni arkadaşlarında girebilir. Okulunda birden fazla Blişim Teknolojileri Öğretmeni var ise ne kadar az derse girersen o kadar rahat formatörlük görevini yerine getirebilirsin. Alt sınır yok.

Öncelikle Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği ile Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenliği birbirinden çok farklı kavramlar. Bunların ne olduğunu ve ikisi arasındaki farkları bilirsek sorularımız cevaplarını bulacaktır.

Neresi geç ? Siz soruyu 15:18 de sormuşsunuz ben de 15:23 te yazmışım. :)

Geri