en iyi okullara tayin isteyememe?

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ankara Ataturk Anadolu gibi en iyi okullarin nabi avciya baglandigi tayin istenmediği bakanin atama yaptığı dogru mu? :scared:

Sitelerde böyle haberler çıkmıştı. Uygulamaya geçti mi bilmiyorum. Yalnız Ankara'da değil Türkiye'nin her ilindeki en iyi okulların atamaları tercihle ya da puanla değil bakanlığın ya da başka birilerinin yeterlilik kriterlerine göre yapılacak.

Eğitim paralı hale getrilirken diğer taraftan oligarşik uygulamalar devlet kurumlarında hüküm sürüyor...
Diyelimki eğitim bakanlığı türkiyede 41 liseyi koruma altına aldı bu liselerin herbirinde 750 öğrenci olduğunu varsayarsak. 30.000 öğrenci ayrıcalıklı hale getirildi...
Tamam bu liselere yerleşen öğrenciler elbette doğal olarak ayrıcalığı hak ediyorlar.... hatta bu okulların müfredatları ve öğremen kaliteleri halihazırda ve gelecekte pek çok yönden dünya standartlarına göre çok yetersiz kalacak...
Ancak başarılı öğrencilerimiz sadece bu 41 lisede bulunmuyor ki.
Koruma altına alınmayan ve bilinçli olarak bozunuma uğRarıtılan diğer başarılı liselerdeki öğrencilerde özel okullardaki eğitime doğru itiliyorlar. (Asıl vurgun burda)

Koruma altına alındığı söylenen Fen liselerindeki öğrenciler bile son bir yıldaki bozunumdan etkilenerek özel okullara geçme çabasındalar.
(Durumu Bulunduğunuz ildeki Fen lisesinde çalışan ya da öğrenci tanıdıklarınız varsa sorarak öğrenebilirsiniz)
Hatta fen liselerindeki bu özel okullara geçme çabasında olan öğrencilerden özel okullardan burs talep edecek duruma gelenler bile var...

BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ...

Merhaba, ben korunduğu söylenilen Malatya Fen Lisesindeyim. Ama hiçbir fark yok. Bizim öğretmenlerden 12 yil kotasina takilan 4 kişi, belki iyi okulları açık göstermezler diye şimdiden il içi tayin istediler. Bizim okul, il içinin son gününde açılmış. Proje okulu olmasının bi faydasını göremedik. Bunula ilgili bir yönetmelik te çıkmadı. Bizim bildiğimiz kadarıyla bir proje gelistirilirse, ilk bu okullarda denenecek. Önceden Ankara Fen Lisesi yönetmelikle belirlenmişti, şimdi daha fazla okulu bu kapsamda değerlendiriyorlar. Atama yetkisi şimdiye kadar İstanbul'da bir okula müdür atarken kullanılmış. Ayrica fen liselerine öğretmen atama sinavsiz hale geldi. Artık hizmet puanı fazla olan atanacak.

Geri