Enstantane ve diyafram hakkında

Kodla Büyü

kutlu_han

Seçkin Üye
Seçkin Üye
geçtiğimiz hafta, yönetmenlik yapan ve prof. fotoğrafçılık yapan biriyle tanışma fırsatım oldu. fotoğrafçılık üzerine biraz konuştuk.

Anladığım ama yine de fotoğraflarda uygularken sıkıntı yaşadığım diyafram ve enstantane konusunu danıştım kendisine, çok güzel ve sade bir şekilde açıkladı sağolsun. Ben de sizinle paylaşmak istedim.

Diyafram göz bebeği gibidir, nasıl karanlık bir ortamda göz bebeğimiz büyür ve içeri daha fazla ışık girer, işte aynı şekilde karanlık ortamlarda fotoğrafın iyi çıkması için daha fazla ışığa ihtiyaç duyarız ve diyaframı daha fazla açarız.

Enstantane ise göz kapağına benzer. Ne kadar hızlı açılıp kapanırsa görebileceğimiz şey çok az zaman görülür. hızlı görüntülerde kısa bir an, manzaralarda daha uzun zaman açık kalması gerekir.

Ve kendisi ile yaptığımız çekimlerde, iyi bir fotoğrafı yakalamanın bu iki değeri iyi ayarlamaya, ayaralayabilmek içinde birkaç denemenin iyi olacağını gösterdi.

bir de şu tavsiyesi de güzeldi, yaşadığın anların fotoğrafları herzaman en güzelidir. Önce anı yaşa, sonra fotoğrafla....

sade ve anlaşılır olmuş hocam :+1: böyle bir konuda bu resmin bulunması da iyi olur

Ekli dosyalar

• 934927_370585853060307_593807420_n.jpg
    934927_370585853060307_593807420_n.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 987
yeni başlayanlar için A da yani diyafram öcnelikli modda çekmesi iyidir çok güneş ışığı altındaysan diyafrafı arttıracaksın f8 f 10 gibi estanteneyi kendisi ayarlayacak isoyu 100 yapacaksın. ışık az ise diyaframı açacak isoyu da yükselteceksin temel prensip budur.. Birde diyafram ne kadar kısıksa ön ne arka flu olur portre çekimlerinde ki gibi diyafram büyükse heryer net olur. bana da danışabilirsiniz sormak istediklerinizi profesyonel olarak uğraşıyorum

fatihtasoz' Alıntı:
yeni başlayanlar için A da yani diyafram öcnelikli modda çekmesi iyidir çok güneş ışığı altındaysan diyafrafı arttıracaksın f8 f 10 gibi estanteneyi kendisi ayarlayacak isoyu 100 yapacaksın. ışık az ise diyaframı açacak isoyu da yükselteceksin temel prensip budur.. Birde diyafram ne kadar kısıksa ön ne arka flu olur portre çekimlerinde ki gibi diyafram büyükse heryer net olur. bana da danışabilirsiniz sormak istediklerinizi profesyonel olarak uğraşıyorum
hocam yeni başlayanlar için önerebileceğin bir kitap var mı

agd85' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:
hocam kitap değilde naitional georgapic in fotoğrafçılık cdleri var 4 tane onları indirip izleyin herşeyi öğreniyorsunuz

fatihtasoz' Alıntı:
agd85' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:
hocam kitap değilde naitional georgapic in fotoğrafçılık cdleri var 4 tane onları indirip izleyin herşeyi öğreniyorsunuz
.
bilgisayar-kitapligi-egitim-setleri-f147/national-geographic-fotograf-okulu-4-cd-tek-link-t59238.html
.
agd85 hocam siz şimdi aöf ye konsantre olun bence ... :))))

Geri