Ben Hız bakımından her zaman HP photosmart serilerini tercih ederim.Kartuşları kendim enjektörle doldururum.Mürekkepler ise kilosu ortalama 20 tl ya gelen piyasa mürekkepleri kullanırım.Kalitesinden çok (sütüdyo kalitesi değil tabiki) hızından memnunum.Tabiki epson ları çok övüyorlar.Ama hiç denemedim.Belkide mürekkep kartuşlu HP alıp kullanamayan dostların bana hediye etmesinden dolayıdır.Kartuş doldurmak ortalığı biraz batırır.saraci41' Alıntı:Ben de 1 ay önce Epson L355 aldım. Çocukların fotoğraflarını basıyorum Şuana kadar 200 e yakın 10*15 fotoğraf bastım. Kartuşlarda azalma fazla değil %85 gibi(göz kararı). Hp 250 gr lık kağıt kullandım(100 tane 25 TL) gayet iyi.
Epsonun 20 TL ye 190 Gr lık kağıdını aldım 140 tane pek memnun kalmadım. kağıtlar hemen eğilip büküldü. Ama Hp nin kağıtlarında öyle bir şey yok..
Tek sıkıntısı yavaş çıktı alması..
COBOL' Alıntı:Ben Hız bakımından her zaman HP photosmart serilerini tercih ederim.Kartuşları kendim enjektörle doldururum.Mürekkepler ise kilosu ortalama 20 tl ya gelen piyasa mürekkepleri kullanırım.Kalitesinden çok (sütüdyo kalitesi değil tabiki) hızından memnunum.Tabiki epson ları çok övüyorlar.Ama hiç denemedim.Belkide mürekkep kartuşlu HP alıp kullanamayan dostların bana hediye etmesinden dolayıdır.Kartuş doldurmak ortalığı biraz batırır.saraci41' Alıntı:Ben de 1 ay önce Epson L355 aldım. Çocukların fotoğraflarını basıyorum Şuana kadar 200 e yakın 10*15 fotoğraf bastım. Kartuşlarda azalma fazla değil %85 gibi(göz kararı). Hp 250 gr lık kağıt kullandım(100 tane 25 TL) gayet iyi.
Epsonun 20 TL ye 190 Gr lık kağıdını aldım 140 tane pek memnun kalmadım. kağıtlar hemen eğilip büküldü. Ama Hp nin kağıtlarında öyle bir şey yok..
Tek sıkıntısı yavaş çıktı alması..
Özellikle siyah kartuş çok beladır.Mürekkebi Çabuk tükenir.Kolay tıkanır(KARTUŞUN ÖLÜMÜ DEMEKTİR BU) MÜREKKEP KALİTESİ İLE İLGİLİDİR
::::::::::::::::::::::::::::::::::Bende şaşırdım HP siyah kartuşlarda ne tür mürekkep kullanacığıma.
dye var
photoink var
vivera var
pigmentli var
ocp var
Hangisini kullanacağımı şaşırdım :| :cry: :roll:
COBOL' Alıntı:Hocam vivera uyumlu mürekkep ne oluyor?
her sitede en çok onlar var.
Kartuşlarda farklılık ve seri üstünlüğü yoksa, kalitenin fark edeceğini düşünmüyorum.akyildiz41' Alıntı:bence gerçek anlamda fotoğraf basmak istiyorsanız l800 alın derim. kendimde var. 2 senedir kullanıyorum. stüdyo kalitesinde çıktılar alabiliyorum.