Epson L110 fotoğraf yazıcısı alayım mi?

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Oğlumun fotoğraflarını çoğaltmak için fotoğraf yazıcısı almak istiyorum. N11 de kampanyada 325 TL ye doldurulabilir tankli Epson L 110 almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

Severim bu yazıcıyı.Fiyatı pahalı.
Ama bu sefer ciddi bir indirim var.

bende l300 var kullandığım en iyi yazıcı... hem çıktı kalitesi hem çıktı sayısı hem de dolum olarak...

Hayırlı uğurlu olsun hocam.Güle güle kullanın.
Kartuşlu yazıcıda kaliteli baskıdan sonra önemli olan şey;
sarf malzemesi maliyetidir.
Yani kartuşlar kaç sayfa dayanır.(kartuşları zamanı geldiğinde siz değiştirebilirseniz servis maliyetinden kurtulursun.)
Mürekkebin litresi kaç lira.(E yani depo bu,,,,,,arabaya bile benzin doldururken sorguluyorsun)
Yani evde 3 HP ( 1 i depo taktım okulda) ve 1 Canon yazıcı (tarafımdan depo uygulanmasını bekliyor ve malzeme hazır) mürekkepli yazıcı var.
UNUTMADAN ÖNERİLEN FOTOĞRAF KARTINI KULLANIN. YAN SANAYİ YADA 2. KALİTE KULLANMAYIN......10x15 yada az büyüğünü öneririm.
Bir de unutmadan ...Önerilen kartların enkalitelisinden ama sadece mat fotoğraf kartı kullanın.Yarı mat (semi glossy)bile olmasın.(glossy parlak demek oluyor)
Parlak kartlar bende hep sorun çıkarttı.

Ben de 1 ay önce Epson L355 aldım. Çocukların fotoğraflarını basıyorum Şuana kadar 200 e yakın 10*15 fotoğraf bastım. Kartuşlarda azalma fazla değil %85 gibi(göz kararı). Hp 250 gr lık kağıt kullandım(100 tane 25 TL) gayet iyi.
Epsonun 20 TL ye 190 Gr lık kağıdını aldım 140 tane pek memnun kalmadım. kağıtlar hemen eğilip büküldü. Ama Hp nin kağıtlarında öyle bir şey yok..
Tek sıkıntısı yavaş çıktı alması..

saraci41' Alıntı:
Ben de 1 ay önce Epson L355 aldım. Çocukların fotoğraflarını basıyorum Şuana kadar 200 e yakın 10*15 fotoğraf bastım. Kartuşlarda azalma fazla değil %85 gibi(göz kararı). Hp 250 gr lık kağıt kullandım(100 tane 25 TL) gayet iyi.
Epsonun 20 TL ye 190 Gr lık kağıdını aldım 140 tane pek memnun kalmadım. kağıtlar hemen eğilip büküldü. Ama Hp nin kağıtlarında öyle bir şey yok..
Ben Hız bakımından her zaman HP photosmart serilerini tercih ederim.Kartuşları kendim enjektörle doldururum.Mürekkepler ise kilosu ortalama 20 tl ya gelen piyasa mürekkepleri kullanırım.Kalitesinden çok (sütüdyo kalitesi değil tabiki) hızından memnunum.Tabiki epson ları çok övüyorlar.Ama hiç denemedim.Belkide mürekkep kartuşlu HP alıp kullanamayan dostların bana hediye etmesinden dolayıdır.Kartuş doldurmak ortalığı biraz batırır.
Özellikle siyah kartuş çok beladır.Mürekkebi Çabuk tükenir.Kolay tıkanır(KARTUŞUN ÖLÜMÜ DEMEKTİR BU) MÜREKKEP KALİTESİ İLE İLGİLİDİR
::::::::::::::::::::::::::::::::::Bende şaşırdım HP siyah kartuşlarda ne tür mürekkep kullanacığıma.
dye var
photoink var
vivera var
pigmentli var
ocp var

Hangisini kullanacağımı şaşırdım :| :cry: :roll: :o

COBOL' Alıntı:
saraci41' Alıntı:
Ben Hız bakımından her zaman HP photosmart serilerini tercih ederim.Kartuşları kendim enjektörle doldururum.Mürekkepler ise kilosu ortalama 20 tl ya gelen piyasa mürekkepleri kullanırım.Kalitesinden çok (sütüdyo kalitesi değil tabiki) hızından memnunum.Tabiki epson ları çok övüyorlar.Ama hiç denemedim.Belkide mürekkep kartuşlu HP alıp kullanamayan dostların bana hediye etmesinden dolayıdır.Kartuş doldurmak ortalığı biraz batırır.
Özellikle siyah kartuş çok beladır.Mürekkebi Çabuk tükenir.Kolay tıkanır(KARTUŞUN ÖLÜMÜ DEMEKTİR BU) MÜREKKEP KALİTESİ İLE İLGİLİDİR
::::::::::::::::::::::::::::::::::Bende şaşırdım HP siyah kartuşlarda ne tür mürekkep kullanacığıma.
dye var
photoink var
vivera var
pigmentli var
ocp var

Hangisini kullanacağımı şaşırdım :| :cry: :roll: :o

hp yazıcıların kartuşları mürekkebi seçer.. Kaliteli mürekkep ister. Ocp nin sadece hp için üretilmiş mürekkebini öneririm.
Epson hiç kullanmadım ancak kaliteli olduğunu söylerler hep.. Epsonun kendinden tanklı yazıcısına 300 - 500 tl verilmez ama..
Canon her türlü mürekkeple baskı alıyor. Kolay kolay mürekkep seçmiyor, çok kalitesiz değilse.. Okulda ve evde canon depolu yazıcım var. Küçük kitapçıklar ve yazılı kağıtlarını standart veya yüksek kalitede bastım. En az 5000 sayfa çıktı almışımdır. Hala da ilk günkü gibiler..

Fotoğraf baskısı için OCP mürekkebi tavsiye ederim. Photoink için de kaliteli olduğunu okumuştum. donanımhaber sitesini inceleyebilirsiniz.

COBOL' Alıntı:
Hocam vivera uyumlu mürekkep ne oluyor?
her sitede en çok onlar var.

bildiğim ve araştırdığım kadarıyla Gerçek renklere en yakın baskı mürekkebine vivera mürekkep deniyor. Genelde fotoğrafçılar kullanıyor.

Hocam vivera en ucuzlarından biri.
OCP ise alman firması ve pahalı
BENİM İÇİN İSE EN ÖNEMLİSİ KARTUŞ AĞIZINDA (NOZÜL) TIKAMA DONMA VS. YAPMAMASI .....

mürekkep kartuşu tıkandığında açmak çok basittir. Kartuşun üstünden açılan delikten üfleyerek, kolonya veya tiner içinde bekleterek yada kaynar su buharında tutarak kartuşlar açılır ANCAK Canon yazıcılarda kartuş yanması gibi bir durum var.(Belki diğerlerinde de vardır, bilgim yok maalesef) Kartuş tıkanıklığı gibi belirtiler gösteriyor fakat ne yaparsanız yapın yazdırmıyor.
Kartuş yanması boş kartuşla yazdırma yapmaya çalışınca ortaya çıkıyor. Kartuş mürekkepleri yüksek ısıda kartuşu soğutma görevi de üstlendiği için boşken soğumayan kartuş yanabiliyor.
OCP mürekkebin en büyük rakibi Photoink.. ikiside çok kaliteli diye biliyorum.
En uygun mürekkep seti için: http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...urekkep-seti-4x1000ml-168138330?opi=128151475

Re: Ynt: Epson L110 fotoğraf yazıcısı alayım mi?

Olmaz olurmu sayın hocam
Hp lerde kartuş tanımama madiren olsada, kartuş hatası daha sıklıkla meydana gelmektedir. Bu da kartuş çöpe anlamını taşıyor.
Ayrıca hp lerde tıkanma yapmış olan kartuşun sanırım çözümü kolay değil.Dip tortusunun kesinlikle çözümü yok.
Açıkçası yazıcı işi zaten pahalı iş.Heleki renkli baskı çok çok pahalı.Hobby ve fotoğraf amaçlı tavsiye etmem.Sık ihtiyacı olmayan evine yazıcı almasın.

Olmaz olurmu sayın hocam
Hp lerde kartuş tanımama madiren olsada, kartuş hatası daha sıklıkla meydana gelmektedir. Bu da kartuş çöpe anlamını taşıyor.
Ayrıca hp lerde tıkanma yapmış olan kartuşun sanırım çözümü kolay değil.Dip tortusunun kesinlikle çözümü yok.
Açıkçası yazıcı işi zaten pahalı iş.Heleki renkli baskı çok çok pahalı.Hobby ve fotoğraf amaçlı tavsiye etmem.Sık ihtiyacı olmayan evine yazıcı almasın.

bence gerçek anlamda fotoğraf basmak istiyorsanız l800 alın derim. kendimde var. 2 senedir kullanıyorum. stüdyo kalitesinde çıktılar alabiliyorum.

akyildiz41' Alıntı:
bence gerçek anlamda fotoğraf basmak istiyorsanız l800 alın derim. kendimde var. 2 senedir kullanıyorum. stüdyo kalitesinde çıktılar alabiliyorum.
Kartuşlarda farklılık ve seri üstünlüğü yoksa, kalitenin fark edeceğini düşünmüyorum.

Geri