ERİŞİM İZNİ YOK DİYOR.

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
Ben işletim sistemi olarak öğretmen bilgisayarında Windows 7 kullanıyorum. Öğrenci bilgisayarlarında ise (VESTEL 2006 PROBİL KURULUM) WİNDOWS XP kurulu. LABARATUARDA AĞ BAĞLANTISI VE İNTERNET ÇALIŞIYOR. FAKAT ÖĞRENCİ BİLGİSAYARLARINDAN öğretmen bilgisayarında paylaşıma açtığım dosyalara ulaşmak istediğimde (Ağ Bağlantılarından) " Erişim izniniz yok. Ağ yöneticisine başvurun." şeklinde bir mesaj geliyor ve paylaşıma açtığım dosyaları öjğrenciler alamıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Acaba sorun Benim bilgisayarımda WİNDOWS 7 yüklü olmasından mı kaynaklanıyor? Cevaplarınızı bekliyorum.

aslında sorun bildiğim kadarı ile sp2 yüklü olmasından kaynaklanıyor. ben senin dediğini evde denedim sayın hocam olmadı. sonra hasari hocamın yada bu forumda başka hocamın(cemal hocam olabilir) paylaştığı bir yazı vardı onu denedim başarılı oldum. sonra senin gibi win7 kuracaktım laba vazgeçme sebebim oldu. forumu bir arat büyük ihtimalle bulacaksın ve sorunu çözebileceksin. xp yüklü makinayı kulllanmadığım için hatırlamıyorum tam olarak nasıl yapıldığını.

CEVAPLARI İNCELEDİM UYGULADIM. FAKAT HALEN "ERİŞİM İZNİ YOK " DİYOR. (ÖĞRENCİ BİLGİSAYARLARINDAN ÖĞRETMEN BİLGİSAYARINDAKİ PAYLAŞIMDAKİ DOSYALARI ALMAK İSTEDİĞİMDE)

everyone kullanıcısı ekle win7 olanda ve paylaşılan klasörde everyone tam yetki ver. ağ seçeneklerinde de parola korumalı paylaşımı kapat düzelir büyük ihtimal

Geri