es durumu bekleyenler

Kodla Büyü

mahmutemre2211

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar.
Arkadaslar, es durumu bekleyenler il dısı atamada ilisik kesmese olur mu. Es durumu cıkınca her ikisini bir arada kessek olur mu. Bakanlık acıklama yaptı mı.

bakanlık daha açıklama yapmadı ama bu hafta içinde yapar ilişik kesmeyin bekleyin

bir mail görüntüsü memur haber sitelerinde dolaşıyordu bugün. ancak yazıda her ikisi de öğretmen olan eşlerden her ikisinin de tayin isteyip birinin tayininin çıkması durumunda tayini çıkan öğretmenin ağustosu bekleyebileceği kastediliyor sanki yanlış mı yorumladım sizce?
peki iki öğretmenden biri tayin istemişse diğeri 3 yılını doldurmadı varsayalım o zaman tayini çıkan da bekler mi sizce???

Eş durumunu bekleyenler.Eş durumu sonuçlanana kadar ilişiğini kesmeyecektir diye yaz okullara bugün gönderildi hocam.Ayrıca eş durumunda 3 yıl şartı yok size il dışı çıktıysa eşinizde 3 yıl aranmadan eş durumu isteyebilir.

Bu arada arkadaşlar benimde il dışı atamam çıktı fakat eşim tercih hakkı olduğu halde çok kötü okullar açık olduğu için il dışı atamasında tercihte bulunmadı.Şimdi ağustosta Eş durumu atamasında tayin isteyeck bunda bir sıkıntı var mıdır acaba?2011 yılında yönetmelikte eşlerden ikiside il dışı isteyecek çıkmazsa eş durumu hakkı doğacak diye bir madde vardı.Ama şimdi ki 2015 yönetmeliğinde böyle bir madde yoktu.Bilgisi olan yada aynı durumda olan var mı?

ssahin85' Alıntı:
Bu arada arkadaşlar benimde il dışı atamam çıktı fakat eşim tercih hakkı olduğu halde çok kötü okullar açık olduğu için il dışı atamasında tercihte bulunmadı.Şimdi ağustosta Eş durumu atamasında tayin isteyeck bunda bir sıkıntı var mıdır acaba?2011 yılında yönetmelikte eşlerden ikiside il dışı isteyecek çıkmazsa eş durumu hakkı doğacak diye bir madde vardı.Ama şimdi ki 2015 yönetmeliğinde böyle bir madde yoktu.Bilgisi olan yada aynı durumda olan var mı?
Hocam bende aynı durumdan dolayı tercih etmedim ve dediğiniz maddeyi hatırlıyorum.. Bu yıl yönetmelik felanda değişti öyle bir ibare görmedim klavuda..
Bekleyip göreceğiz galiba..

Hocam bende aynı durumdayım. Esim istemedi okullar cok kötüydü ve cok araştırdim o dediginiz madde zaten 2 yıldır uygulanmıyordu, en17 nisanda yönetmelik degisti ve kaldırıldi o maddeler, rahat olabilirsiniz.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerine,
2015 iller arası isteğe bağlı yer değiştirme döneminde;

1-Farklı illere atanan öğretmen eşler görev yerlerinden ayrılmadan hangi ilde aile birliğinin sağlanmasını istiyorlar ise eşlerden birisi, aile mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Yer değiştirme isteğinde bulunup yalnızca birisinin ataması yapılan eşlerden ise ataması yapılmayan eş aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Bu kapsamda ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesmeye zorlanmaması gerekmektedir.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Arkadaşlar ilçe milli eğitim müdürlüğü'nden pazartesi günü bu şekilde bir e-posta aldık. bilgilerinize.

Peki hocam ne yapmamız gerekiyor madem durum böyle dilekçe mi vercez okula yada esimiz biz sandığımız okula başlamadan nasıl tayin isteyecek

benim eşim, il dışı atamaya başvurmadı fakat ben başvurdum ve atamam oldu. Şimdi eş durumunu bende bekleme hakkım oluştu mu? yoksa ben ilişik kesmek zorunda mıyım. mebin yolladığı yazı çok açık değil aslında kafam karışık :)

ilişik kesmediydik bekliyorduk. Eşime aynı ilde olduğunuzdan dolayı başvuru yapamazsınız diyor.Herhalde sistemde sıkıntı var

Şimdi eşimin son 2 yılda 16 ay sigortası var ocaktan beri çalışmıyor 3 yıl olayından dolayı çıkarmıştık şimdi girişini yapıp bu eş tayininden yararlanma şansımız var mı acaba geç mi kaldık

orlin' Alıntı:
ilişik kesmediydik bekliyorduk. Eşime aynı ilde olduğunuzdan dolayı başvuru yapamazsınız diyor.Herhalde sistemde sıkıntı var

bende de aynı durum var hocam, ilçeyi aradım onlarda birşey bilmiyor ilin telefonunu verdi orayı arayın dedi aradım telefonu meşgule vermişler açan yok. Bu belirsizlikler insanı ölüdürür :)

bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

suldal2000' Alıntı:
orlin' Alıntı:

bende de aynı durum var hocam, ilçeyi aradım onlarda birşey bilmiyor ilin telefonunu verdi orayı arayın dedi aradım telefonu meşgule vermişler açan yok. Bu belirsizlikler insanı ölüdürür :)

bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

AÇILDI BAŞVURUYU YAPTIK HAYIRLISI İLE :+1:

Carsamba Saat 00.10 itibariyle mernis bilgilerine uladilamiyor mesaji veriyor. Daha once hata uyarısı alanlardan durumunda degisiklik olan oldu mu arkadaslar?

Re: Ynt: es durumu bekleyenler

Boşver fazla takma kafana hocam, bak sabah sabah kalkmışsın.
Demekki bekarlık rahatlıkmış.

Arkadaşlar hizmet puanı hesabında 30 eylül baz alınmayacak mıydı?

Başvuru sayfasında şu anki hizmet puanı görünüyor da.

Bu 30 Eylül olayı tam olarak nedir arkadaşlar..? Benim zorunlu hizmeti bitirmeme 6 ay kaldı ve şayet 30 Eylüle kadar çalışmış sayılacaksam birbuçuk ayda ordan sayılır ve zannedersem Zorunlu hizmetim bitmiş olur.. Yanlış mı düşünüyorum..? :shock:

Geri