ESKİŞEHİR VE BURSA HAKKINDA

Kodla Büyü

kemalaltay

Aktif Üye
Arkadaşlar Konya'da yaşıyorum. Eskişehir yada Bursa'ya taşınmak istiyorum. Bu iki şehir hakkında bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ev fiyatları, hangi semti tavsiye edecekleri vs. olumlu ve olumsuz yönleri.

Eskişehir yaşanılabilir bir şehir. En büyük olumsuzluklarından biri soğuğu ve kışta ödemeniz gereken fazla doğalgaz faturaları bence. Onun dışında küçük, rahat bir şehir. Çoğu yere tramvayla ulaşım sağlanabilir. Kiralar merkezde 600-700 'den başlar, şehir dışına doğru daha uygun fiyatlı kiralar bulunabilir. Semt olarak Vişnelik, Akarbaşı, Bağlar ve civarı güzel merkezi semtleridir. Yani gelişen Batıkent Bursa yolu tarafındır. Onun dışında Toki'nin yaptığı siteler vardır. Şehir merkezi fazla büyük sayılmaz. Şehirde öğrenci çoktur, genç nüfus çoktur. Ev fiyatları her şehirde olduğu gibi bence. Yeni yapılan satılık evler baya fiyatlı, özellikle merkezi bir yerdeyse.
Bursa'yı daha az biliyorum, ama gözlemlediğim kadarıyla şunları söyleyebilirim; Eskişehir'e nazaran daha büyük, daha ılıman bir iklime sahip, daha fazla göç almış. Sanayileşme fazla. Yalnız bence Eskişehir daha rahat bir şehir. Bursa'nın merkezi semtlerini, çarşısını ve otogar civarındaki alışveriş merkezlerini gezdim, gayet güzel. Mudanya gibi deniz kenarı ilçeleri, bir hafta sonu nefes almak, deniz hasreti gidermek için gidilebilecek hoş yerler. Yeşilliği ve türbeleri, camileri boldur.
Aklıma gelenler bunlar:) Umarım yardımcı olmuştur birazcık. Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle. Nereye giderseniz gidin en önemlisi huzur....

Hocam çok güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz. Teşekkkür ederim. Ben de şunu öğrendim, evlenince kendi ailenden de eşinin ailesinden de uzak bir yerde yaşamak gerekirmiş.

bursa tam bir büyükşehirken, eskişehir herhangi bir anadolu kentinden hallice. birinin nüfusu 2milyon, diğerinin 300bin küsür. kötü anlamda söylemiyorum bunları. ama nedense bilmeyen biri eskişehir diyince çok büyük bir şehir zannedebiliyor.

bursa pahali sehirdir hocam ogrenciligimden biliyorum:) ama cok nezih rahat ve buyuk bir anadolu sehridir. biz istanbulda yasiyoruz bu tatilde bi kac gunlugune tatil icin ugradik pahaliligini bir kez daha gorduk. istanbulda 7.5 lira olan bir urunu orada 19 liraya satmaya kalktilar bize oyle soyliim. gezilecek yeri coktur. merkezdeki evler eski ve kiralar yuksektir. ataevler besevler civari merkez disinda kalan yeni yerlesim yerleridr. kiralar yine yuksektir fakat evleri iyidir. heryer otobusle cok rahat ulasirsiniz ulasim rahattir bursada. kozahani, yesili, mudanyasi, zeytin bagi en cok gidilen yerlerdir. bizim de ilerde yerlesmeyi planladigimiz fakat istanbulda sonra pahali mi gelir dedigimiz yerdir bursa :D :D :D

Eskişehir'de bir süre yaşadım, Bursa'ya sadece çok kısa süren bir geziye katıldım. Maddi açıdan pek fikrim yok. Ancak Bursa'ya giderken bile içim açıldı. Eskişehir'de geçirdiğim yıllarıma üzüldüm. Bursa'yı özledim.

Geri