Eskişehir Uzay Evi Mutlaka Gitmelisiniz!

Kodla Büyü
Yalnızca 5 TL‘ye uzaya zevkli bir yolcuk yapmak ister misiniz? Evet duymadınız yalnızca 5 TL’ye. Eskişehir‘in en güzel turistik mekanlarından Sazova Park‘ta Sabancı sponsorluğunda yapılan Türkiye’nin en büyük Uzay Evi yer alıyor.
Uzun zamandır Uzay Evi‘ne gitmek istesem de devamlı ertelemek zorunda kaldım, ta ki bu hafta sonuna kadar. Eskişehir’de havaların buz gibi olmaya başlamasının ardından herkes kapalı mekanlara akın eder oldu. Biz de Pınar’la hafta sonunda bir değişiklik yapıp Sazova Park’ta yer alan Uzay Evi’ne gittik.
Uzay Evi; özel olarak yapılmış kubbeli yapısında, hem eğitici hem de eğlenceli uzay gösterimlerinin yapıldığı sinema benzeri bir yapı. 14 metre iç çapı ve 360 derecelik kubbesi bulunan yapıda aynı anda 95 kişi gösterim izleyebiliyor. Gösterimler aynı sinema mantığı gibi çeşitli seanslarda yapılıyor. Özellikle güzel havalarda, hafta sonları bilet bulmak bazen sıkıntılı olabiliyor. Bu yüzden mümkünse bilet alma işini son dakikaya bırakmayın.
Uzay Evi’ne ilk girdiğiniz anda sizi Albert Einstein ve Stephen Hawking‘in balmumu heykelleri karşılıyor. Seans başlamasına yakın tüm ziyaretçiler özel olarak tasarlanmış salona alınıyor. Buranın sinema salonlardan farkı sahip olduğu özel tasarımı. İlk olarak burada sunum yapılan perde sinema salonlarındaki gibi karşınızda değil. Uzay temalı görüntüler yapının kubbesinde gösteriliyor. Bu yüzden koltukların hepsi yatar pozisyonda. Sunum öncesinde görevliler size program hakkında bilgiler veriyor.
Uzay sunumu 2 bölümden oluşuyor. 25 dakika süren ilk bölümde özel gösterimler yapılıyor. Gün ve seansa göre yapılan sunumlar değişebiliyor. Biz “Evrende bir vaha” adlı gösterimi izledik. 2.bölümde ise görevliler 15 dakika boyunca size evren hakkında genel bilgiler veriyor. Üstelik bilgi verenler sıradan çalışan değil, konu hakkında çok bilgili Anadolu Üniversitesi‘nde eğitim gören doktora öğrencileri. Gösteri boyunca herhangi bir baş dönmesi ya da mide bulantısı gibi bir sorun yaşarsanız görevliler salondan çıkmanızda sie yardımcı oluyor.
Toplam 40 dakika süren gösteri boyunca gerçekten de Dünyanın ne kadar ufak olduğunu anlıyorsunuz. Uzay Evi’nde maalesef herkesin düşündüğü gibi yerçekimsiz ortam ya da yıldızları izleyebileceğiniz devasa bir teleskop bulunmuyor.
Kısacası Uzay Evi şimdiye kadar yaşamadığım güzel ve farklı bir tecrübe oldu. Eğer Eskişehir’e yolunuz düşerse Sazova Park’ta bulunan Uzay Evi’ne 40 dakikanızı ayırıp heyecanlı ve zevkli bir deneyim yaşayabilirsiniz.
- Sabancı Uzay Evi’nin bulunduğu Sazova Park ile ilgili bilgi almak isterseniz tıklayın.
- Eskişehir Bilim, Deney Merkezi’nin resmi sayfasına ulaşmak için tıklayın.

Tam: 5 TL
Öğrenci: 2 TL
Sazova Park’a otobüs ile Odunpazarı’ndan her 15 dakikada bir kalkan 11 numaralı otobüs, 20 geçe ve 20 kalalarda kalkan 17 numaralı otobüs ve çeyrek kalalarda kalkan 31 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Sazova Parkı Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde bulunuyor, araçla parka ulaşım sok kolay.
Sazova Parkı Telefon: 444 82 36 no’lu telefonu arayarak Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi hakkında bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi:

http://www.eskisehir-bld.gov.tr/eskiseh ... ay_evi.php

http://www.gezipgordum.com/5-liraya-uza ... -uzay-evi/

Bilgi için teşekkürler hocam. Memlekete gittiğimde artık pek vaktim olmuyor, fırsatım olursa gideceğim.

bilgi için teşekkürler hocam. :+1: Mutlaka gitmeliyim farklı bir deneyim olur.

hocam ben açıldığından beri merak ediyordum ama mükemmeldi. Öğrencileri de götürmek lazım gezi ile.. bir de deney merkezi var öğrencilere yönelik

Ben gittiğimde randevumumuz olmadığı için girememiştik.. Zannedersem yoğun günlerde veya her zaman randevu almanız gerekiyor bilginize...

Geri