Eski BT SInıfında Ağ Problemi

Kodla Büyü

zafer_unal

Üye
Değerli arkadaşlarım yine bi internet problemim vardı yardımcı olursanız sevinirim.BT sınıfımda yaz tatilinden önce hiçbir problem yoktu.Ancak tatil dönüşü BT sınıfında ağ çalışıyor ancak sınıfda internet erişimi yok.Okuldaki Ap ve Modemi kontrol ettim onlarla ilgili problem yok.ikisinde de kablosuz ve kablolu bağlanıp internete girebiliyoruz.Bt sınıfındaki tüm bilgisayarlar statik IP veriliyken hepsini otomatik yapıp tekrar denedim olmadı.DNS sağlayıcısı da okulun varsayılan ağ geçidiyle aynı farklıda denedim olmadı zaten.Netschool üzerinden tüm PC lere erişebiliyorum ancak öğretmen PC dahil internet yok.Bilgisayarlar XP yüklü driverler güncel ve MEB sertifikası yüklü ama sorunu çözemedim.sizce ne yapmalıyım.

Yaz tatilinde akıllı tahtaların interneti kabin üzerinden kapatıldı. Ve kabin üzerindeki her porta sadece 1 adet pc izni verildi. Switch ile paylaşım yapılınca otomatik olarak internet kapatılıyor. Sadece BT sınıfındaki fatih projesi ağ portları (4 adet) üzerinden çoklu dağıtıma izin var. switchinize gelen internet portunu takip edin nerden geliyor bakın. Onu çıkartıp direk BT sınıfındaki fatih portuna takın.

İnternete bağlanabildiğiniz cihazlar ile BT sınıfındaki cihazların yapılandırmalarını karşılaştırdınız mı?

Tusunami' Alıntı:
İnternete bağlanabildiğiniz cihazlar ile BT sınıfındaki cihazların yapılandırmalarını karşılaştırdınız mı?
hocam yapılandırmadan kastınız IP ve DNS ise evet yaptım.bağlanabildiklerimde otomatik di otomatiğe de aldım hepsini ancak sorun düzelmedi.yalnız bu sınıfa dağıtım yapan switch e gelen kabloda bi sıkıntı olabilir mi bilmiyorum çünkü ağ var yani sınıf içinde bi problem yok ancak sınıf dışı bi sıkıntı var gibi geldi bana ama swich e gelen kabloyu takip etmek imkansız sayılır.

zafer_unal' Alıntı:
hocam yapılandırmadan kastınız IP ve DNS ise evet yaptım.bağlanabildiklerimde otomatik di otomatiğe de aldım hepsini ancak sorun düzelmedi.yalnız bu sınıfa dağıtım yapan switch e gelen kabloda bi sıkıntı olabilir mi bilmiyorum çünkü ağ var yani sınıf içinde bi problem yok ancak sınıf dışı bi sıkıntı var gibi geldi bana ama swich e gelen kabloyu takip etmek imkansız sayılır.
Peki sınıf dışında internete girebilen bir cihazdan o sınıfın ip adresine giriş yapmayı denediğinizde ne sonuç alıyorsunuz. Yani aynı ağdalar mı diye bir kontrol edebilir miyiz? Bir de çalışma grubu kullanıyorsanız çalışma grupları farklı olabilir.

Tusunami' Alıntı:
Peki sınıf dışında internete girebilen bir cihazdan o sınıfın ip adresine giriş yapmayı denediğinizde ne sonuç alıyorsunuz. Yani aynı ağdalar mı diye bir kontrol edebilir miyiz? Bir de çalışma grubu kullanıyorsanız çalışma grupları farklı olabilir.
hocam sınıf IP sine girmeyi denemedim. ve girebilirsem bana ne kazandırır hocam onu kavrayamadım.ama çalışma gruplarını kontrol ettim aynı gruba dahiller hepsi

zafer_unal' Alıntı:
hocam sınıf IP sine girmeyi denemedim. ve girebilirsem bana ne kazandırır hocam onu kavrayamadım.ama çalışma gruplarını kontrol ettim aynı gruba dahiller hepsi
Eğer internete bağlanabilen bir bilgisayar ile iletişim kurabiliyorsa kablo ile ilgili bir problem değil IP verme ile ilgili bir sorun olabilir büyük ihtimalle ağ geçidi problemidir o da.

Tusunami' Alıntı:
Eğer internete bağlanabilen bir bilgisayar ile iletişim kurabiliyorsa kablo ile ilgili bir problem değil IP verme ile ilgili bir sorun olabilir büyük ihtimalle ağ geçidi problemidir o da.
tmm anadım hocam yarın bir deneyip durumu burdan bildireyim sağolun

Geri