Eski laptopa SSD disk takma

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar 2012 model Asus K55VJ model i5 3200 6gb ram li laptopum var. Dün 500 gb sata harddiskim bozuldu. Sorum şu bu laptopa 250-500 gb ssd disk takmayı tavsiye edermisiniz ? Hiç deneyen oldu mu ? Sata harddiskler artik sifiri yokmus. Yenilenmisi de almak istemiyorum, guvenemiyorum. Ne dersiniz SSd tavsiye edermisiniz ? Birde nvm ssd varmis onlar nasil deneyen varsa tecrubelerinize ihtiyacim var tesekkurler.

SSD takmanızı tavsiye ederim. Sizin bilgisayara sata ssd olur. nvme olacağını sanmıyorum. Onlar için özel bir tutturma sitemi gerekiyor. Eski sata diski çıkartıp yerine ssd takacaksınız ama basit ucuz ssd almayın. Ömrü çok uzun olmaz. Pahalı olsun ama iyi bir disk takın. Pahalıdan kastım 3-5 binlik birşey değil.

Ben iki bilgisayarında da Kingston kullandım.

Son düzenleme:
Bilgisayarın genel durumu iyiyse tabiki takın hocam. Bende 2012 model Dell makinaya Samsung Evo takmıştım yıllar önce çok memnunum. Bilgisayar gayet rahatladı ve hızlandı. Siz makinaya ölçüleri ve bağlantı sata olduğu için zaten Nvme olanı takamazsiniz.

Eski cihazlara benim ilk yaptığım işlem ssd takmak. Kesinlikle yapılmalı. 1-2 dk da açılan cihaz 20-30sn de kullanıma hazır.

Ben kendim de Samsung evo ssd kullanıyorum. 10 yıl oldu herhalde.

Cd girişini iptal edip hdd kızağı ile eski tip hdd yi de extra depo olarak kullanmakta fayda var.

SSD takarak makineyi uçurursunuz hocam, takın ve keyfinize bakın, ben 14 yıllık asus kullanıyorum tabii ki kaliteli bir SSD taktığım için,

bugüne kadar abartmadan onlarca makineye SSD taktım ve performans artışını net bir şekilde gözlemledim,
lakin geçen günlerde müdürün Caspar Notebook a SSD taktım banamısın demedi, zerre kadar fark etmedi,
çok şaşırdım, anlam veremedim, makinede 2017, 2018 yıllarında üretilen çokta eski sayılmayan bir makineydi,
ahanda dedim Casper almamak için bir neden daha, Casper makinelerde bir yavaşlık kasma var, anlayamıyorum, özellikler iyi olsada.

SSD takın bununla beraber ram takviyesi yapın muhtemelen 8 GBa kadar upgrade edebilirsiniz ciddi bir mebla tutmaz

Geri