Esrarengiz bilgisayar kasaları

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Labda 3 bilgisayarda şöyle gariplikler var nedeni ve çözümü konusunda bilgi alışverişinde bulunabilir miyiz?
ne yapmamı önerirsiniz?

1. bilgisayar sabahları ilk açıldığında ekrana görüntü vermiyor(bir yerde takılıyor sanırım ama nerde) kasa üzerindeki power ışığı yanıyor (hdd ışığı çalışmıyor zaten :))
kapatıp açtıktan sonra (yaklaşık 4-5 denemeden sonra ) sanki motor soğuk :) açılıyor motor o zamana kadar ısınmış oluyor :D
gün içinde de hiç sıkıntı çıkarmadan çalışıyor

2. bilgisayar yaklaşık 3-4 saat çalıştıktan sonra kapanıyor ve bir daha açılmıyor. güç kablosunu çekip yaklaşık 3-4 dk bekleyince yeniden açılıyor.
Sanırım cpu aşırı ısınıyor biosda hangi sıcaklıkta kapatılacağı ile ilgili bir ayar var onu maksimum yaptım ama kapatma devam et diye bir ayar yok :) termal macun mu gerekir yoksa başka bir nedeni daha olabilir mi?

3. bilgisayar kafasına göre bazı sabahlar tam windows yükleme aşamasında restart ediyor kendini bırakınca böyle 2-3 kez restart atıp kendi kendine açılıyor ve gün içinde sorun çıkarmıyor. Bunun nedeni konusunda hiçbir yorumum yok siz ne dersiniz?

Birincisi hocam power, ikincisi işlemci macunu, üçüncüsü ise ram gibi görünüyor.

Her halükarda bu bilgisayarların bir temizliğe ihtiyacı var toza karşı. 2. bunun kanıtı Elektrik ile sıkıntılı yer ise bu da sebeptir. Yanlış güç kaynağı yüzünden laptop aşırı ısınıp kapanıyordu. Laptopu temizledim sorun düzelmedi kaynağı değiştirince laptop düzeldi.

1.nin powerini 3. ye 3.nün ramini de 1. ye takın hocam. :D Bakalım ne yapacaklar.

statik elektrik var,işlemci ve soğutucu temassızlığı var,bilgisayar da eski olunca olur böyle şeyler...
kompresörle kasa bir güzel temizlenir...işlemciye bir termal macun sürülür...bilgiaayara güzel bi format atılır...bios ayarlar gözden geçirilir....
bu gibi işlemlerden ben de bıktım şu masaüstü pc olayı tamamen bitse de kurtulsak....
aslında all-in-one pc ler çok ideal bilgisayar sınıfı için..

1. si monitor (10-15 dakika bekleme ile açılıyor benim labdaki pcler, sağlam bir monitor taktığınızda sorun çıkarmıyorsa eğer monitordür.)
  2. si PSU veya ısınma
  3. sü ram gibi duruyor.

yorumlariniz icin tesekkür ederim
1. sinin monitör olmasi imkansiz cünkü ayni monitörden 20 tane var power dan ise neden 3-5 acistan sonra aciliyor ve ayni hata bir daha olmuyor? ama yine de power i deneyecegim
2.si icin termal macun almaliyim
3. sü icin ram i deneyecegim

Hocam genelde sorunu bulmak için çözüm parça değişimidir. Hemen hemen bütün ihtimaller söylenmiş zaten..

Geri