ET Bios Kısıtlı Kullanım

Kodla Büyü

selcuklu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Biosu açtığımda açılış (boot) bölümü ayarlarını değiştirebiliyorum. Onun dışındaki bölümler kısıtlı. Bios şifresi var şifre boş geçiliyor ve değiştiremiyorum. Kullanıcı için şifre koyabiliyorum sadece. Güç yönetimi, sata yapılandırması ve usb yapılandırması alanlarında da değişiklik yapamıyorum. Çözüm için izleyebileceğim bir adım var mı?
Tahta Faz 1 win 10 dan tekrar 7'ye dönderilmiş olabilir, emin değilim. Aynı durumda olan bir tahtada Vestel imajı birinde Mersin imajı yüklü. Ayrıca Vestel imajında pardusa geçiş yapılıyor, Mersin'de yapılamıyor.

selcuklu' Alıntı:
Biosu açtığımda açılış (boot) bölümü ayarlarını değiştirebiliyorum. Onun dışındaki bölümler kısıtlı. Bios şifresi var şifre boş geçiliyor ve değiştiremiyorum. Kullanıcı için şifre koyabiliyorum sadece. Güç yönetimi, sata yapılandırması ve usb yapılandırması alanlarında da değişiklik yapamıyorum. Çözüm için izleyebileceğim bir adım var mı?
Tahta Faz 1 win 10 dan tekrar 7'ye dönderilmiş olabilir, emin değilim. Aynı durumda olan bir tahtada Vestel imajı birinde Mersin imajı yüklü. Ayrıca Vestel imajında pardusa geçiş yapılıyor, Mersin'de yapılamıyor.

BIOS şifresini kim koymuş, şifreyi bulma şansınız varsa onu bulmayı deneyin.
BIOS'ta kullanıcı ve yönetici olmak üzere iki şifre tanımlanabilir. Sizde verilmiş olan şifre yönetici için ve BIOS ayarlarını yapılandırmak için verildiğinden, siz şifre alanını boş geçerek sadece kullanıcı yetkisini kullanabiliyorsunuz. Verilmiş olan BIOS şifresini bilmeden yapabileceğiniz bir şey yok. Belki vestelden teknik destek istenip, BIOS'un sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz. Onun dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
Tahtada yüklü olan işletim sistemi ile sizin probleminizin bir alakası yok.

Hocam bazen mantık devre dışı kalır ya öyle bir durum oldu sanki. Cevabınızla taşlar yerine oturdu. Allah razı olsun.

Geri