ET lere interneti nasıl bağlayalım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. okula fiber internet bağlayacağız dediler tüm et lerde interneti kestiler. gelen servisteki arkadaş hocam 7 boş portunuz var buraya 7 et bağlayabilirsiniz dedi. bende gösterdiği yere bir switch takıp çoğalttım ancak bazı sınıflarda internet yok. nasıl bir çözüm bulabiliriz acaba?

birde ET ekran temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Hocam boşuna 7 boş port var 7 et bağlayabilirsiniz dememiş gelen servisteki arkadaş. Çünkü switch ile çoğaltma yapamazsınız. Yapmaya çalışınca o switche takılan aygıtlardan hangisi en önce internete bağlanırsa o ip alır diğerleri ip alamaz.

boteakif' Alıntı:
Hocam boşuna 7 boş port var 7 et bağlayabilirsiniz dememiş gelen servisteki arkadaş. Çünkü switch ile çoğaltma yapamazsınız. Yapmaya çalışınca o switche takılan aygıtlardan hangisi en önce internete bağlanırsa o ip alır diğerleri ip alamaz.

bende sizin gibi düşündüm hocam ama hep aynı sınıflarda internet yok. dediğiniz gibi olsa her zaman farklı sınıflarda interet olmazdı öyle değil mi?

buyey' Alıntı:
bende sizin gibi düşündüm hocam ama hep aynı sınıflarda internet yok. dediğiniz gibi olsa her zaman farklı sınıflarda interet olmazdı öyle değil mi?
Öyleyse o internet gelen sınıfın kablosunu çekin bir de öyle deneyin. Sadece bir sınıf girebiliyor diğer sınıflar giremiyorsa ki öyle olması lazım, port tek bir aygıta izin veriyordur.

boteakif' Alıntı:
buyey' Alıntı:
Öyleyse o internet gelen sınıfın kablosunu çekin bir de öyle deneyin. Sadece bir sınıf girebiliyor diğer sınıflar giremiyorsa ki öyle olması lazım, port tek bir aygıta izin veriyordur.

deneyeceğim hocam İnşallah bir akşam kalmam lazım. teşekkür ederim

hocam ET temizliğini kesme fırça ile kenarlarda biriken tozları silerek başlayın.Aksi takdirde köşelerde bulunan kameralar algılama yapmıyor ve akıllı tahtada kalibrasyon problemi ortaya çıkıyor

caglarfb06' Alıntı:
hocam ET temizliğini kesme fırça ile kenarlarda biriken tozları silerek başlayın.Aksi takdirde köşelerde bulunan kameralar algılama yapmıyor ve akıllı tahtada kalibrasyon problemi ortaya çıkıyor

tamam İnşallah hocam. hafif nemli mikrofiber bezle sileyim ekranları diyorum hocam ne dersiniz?

Çoğaltma yaptığınız switch i bilişim laboratuvarına ayrılan iki porttan birine takarsanız sorun çözülür. çünkü sadece bilişim laboratuvarına ayrılan portlar çoğaltılabiliyor diğerlerine tek pc bağlanabilir.

Bilişim de bulunan 24 lü switch yetmediği için ek çıkışlara ihtiyacım oldu. Switch den switch e çıkış alayım dedim o da olmadı. Switch i buyutmeden nasıl bir çözüm bulabilirim

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sadoo_' Alıntı:
Çoğaltma yaptığınız switch i bilişim laboratuvarına ayrılan iki porttan birine takarsanız sorun çözülür. çünkü sadece bilişim laboratuvarına ayrılan portlar çoğaltılabiliyor diğerlerine tek pc bağlanabilir.

çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun :)

buyey' Alıntı:
sadoo_' Alıntı:

Rica ederim hocam sizden de :)

Ben her kata access point koyarak çözdüm bu sıkıntıyı. Tahtalar kablosuz bağlanıyor internete.

peki tekli bir porta yani laba gitmeyen bir yere, acces point bağlasak, herkes bağlanamaz mı.
ya da kaç numaralı uca kaç çıkış vereceklerini nerden biliyorlar. benim laba uç çıkıyor ama hiçbir yere bağlı değil ki.

Ben sistem odasından internet almadım. Modemin çıkışına switch taktım ve katlara ağ kablosu çektim. Aynı işlemi kablosuz güçlendirici kullanarak da yapabilirsiniz. Router kullanarak kablosuz interneti kablosuz dağıtabilirsiniz ama binanın yapısına bağlı bu durum biraz da.

mse' Alıntı:
peki tekli bir porta yani laba gitmeyen bir yere, acces point bağlasak, herkes bağlanamaz mı.
ya da kaç numaralı uca kaç çıkış vereceklerini nerden biliyorlar. benim laba uç çıkıyor ama hiçbir yere bağlı değil ki.

Laboratuvar için iki Giriş ayırıyorlar hocam oradan çıkış alıp switch le istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Ama diğer portlara switch bağlasanız da tek bilgisayar internet alır diğerleri alamaz. bunun nedenini bilmiyorum kabinetten ayar yapıp engellediler. Meb neyi düşünerek böyle bir şey yaptırdı bilmiyorum.

sadoo_' Alıntı:
buyey' Alıntı:
sadoo_' Alıntı:

Rica ederim hocam sizden de :)

Hocam bende BT sınıfına fiber dağıtmak istiyorum ama nasıl yapacağımızı tam anlayamadım da tekrar bir anlatabilir misiniz? Kabinde BT sınıfına giden ayrı bir port mu var?

Geri