ETA, f klavyeli bilgisayarda Q olarak görüyor. Win 7 üzerind

Kodla Büyü

muallimim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Muhasebe labortuarında XP vardı. Virüs yuvası olduğu için Hepsini formatladım ve Win 7 kurdum. Özene bezene ayarlarını yaptım. Bilgisayarlar F klavye.

Muhasebe öğretmeni orada kursa başladı ve ETA kurdu. Yalnız eta programı klavyeden gelen tuşları Q klavyeymiş gibi algılıyor. Mesela kursiyerler ilk giriş şifresi olan ETA yı yazmak için ĞOU yazıyorlar. İlk giriş şifresi sorun değil ama diğer harfler falan yazılırken Q olarak algılamadan dolayı yanlış yazılıyor.

ETA nın exesine özelliklerden XP sp3 modunda çalıştır dedim. Yine de kabul etmedi.

Denetim masası - bölge ve dil ayarlarında sorun yok. Orada F olarak görüyor. Diğer programlar zaten normal çalışıyor.

Bilgisayarların hepsine format atıp tekrar laboratuarı XP yapmak istemiyorum.

Klavyelere etiketle harf yapıştıralım dedim. Kimse kabul etmiyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmalıyım?

görev çubuğugunda, dil çubuğunu aktif edin. ETA açıldıktan sonra dil çubuğundan F klavye seçsinler. sorunlar çözülsün :)

Hocam Eta nın hangi versiyonunu yüklediniz. Dos eta mı yoksa windows eta mı eta sql mi ? Hangisi?
Dos eta ise bildiğim kadarıyla sorun çözülemez. Klavyelerin tuşlarını söküp q ya göre yerleştirin diyecem ama o lab da bilgisayarda klavye kullanımı dersi işleniyorsa o da olmaz. En iyisi boşverin hocam. Bu mahesebecilere yaranılmaz zaten. iyilik yaramaz onlara:)
Bu arada muhasebe değildir branşın işallah:)

Çözümü buldum.

windows gezgininde şu adresi adres çubuğuna yapıştır.

C:\Windows\System32

orada autoexec.nt dosyası var.

O dosyanın son satırına aşağıdaki kodu yapıştır.

kb16 tr,857 /id:440

ya da hazır oluşturmuş olduğum ekteki dosyayı ilgili klasöre yapıştır.

tamamdır.

Ekli dosyalar

Geri