ethernet bağlantı sorunu

Kodla Büyü

nurhans

Aktif Üye
arkadaşlar laptopumda Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı ve 1394 Bağlantısı şeklinde 3 bağlantı şekli var, ben ethernet vasıtasıyla bağlanmak istiyorum fakat kabloda arıza yok, ethernet soket ışığı da yanıp sönüyor, ancak Yerel Ağ Bağlantısı'nda ağ kablosu takılı değil görünüyor, 1394 Bağlantısı bağlandı görünüyor, ama web sayfası açılmıyor, 1394 Bağlantısı'nı kaldırıyorum ama bilgisayarı yeniden başlattığımda geri geliyor, bu işin içinden nasıl çıkıcam bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

hocam ,
1-Kablosuz ağ bağlantısını kapatın
2-Çevirmeli bağlantı kurmuş olabilirsiniz yanlışlıkla.İnternet explorer sayfasını açın ---araçlar ---internet seçenekleri---bağlantılar eğer burada bir bağlantı gözüküyorsa kaldırın.
3-Yerel Ağ bağlantısına ip vererek girmeyi deneyin.

Tabi bunlar aklıma gelebilen ihtimaller.Önce o ethernet kablosu ile başka bilgisayarda internete girilip girilemediği kontrol edilmeli, yoksa boşuna kurcalamayın derim.

hocam ilginize teşekkür ederim ama işe yaramadı :(
ayrıca internet seçeneklerinde bağlantılar sekmesindeki liste boş

sayın hocam 1394 firewire bağlantısı, bunun internetle bi alakası yoktur.eğer RJ45 jackı taktığınız halde "ağ kablosu takılı değil" diyorsa kabloda,jack da yada sinyal kaynağında(modem,swich) bir kusur aramak ilk yapılması gerken şey olmalıdır.aynı zamanda size gelen ağ kablosunun çok uzun olması dolayısı ile sinyalin zayıflamasıda "ağ kablosu takılı değil" ifadesine neden olabilir.

ağ kartının sürücüsü yanlış yüklendiğinde de olabiliyor, ethernet sürücüsünüde kontrol edin.

sinaaat' Alıntı:
sayın hocam 1394 firewire bağlantısı, bunun internetle bi alakası yoktur.eğer RJ45 jackı taktığınız halde "ağ kablosu takılı değil" diyorsa kabloda,jack da yada sinyal kaynağında(modem,swich) bir kusur aramak ilk yapılması gerken şey olmalıdır.aynı zamanda size gelen ağ kablosunun çok uzun olması dolayısı ile sinyalin zayıflamasıda "ağ kablosu takılı değil" ifadesine neden olabilir.
sayın hocam modeme başka bilgisyarlar da bağlı onlrda sorun yok, ayrıca aynı kabloyu dğer bilgisayara da bağladım internete girebildim, ethernet soketinde arıza olsaydı ışığı yanıp sönmezdi değil mi?
yine de teşekkür ederim

ymb' Alıntı:
ağ kartının sürücüsü yanlış yüklendiğinde de olabiliyor, ethernet sürücüsünüde kontrol edin.
ben belki ağ bağlantılrındaki ayarları değiştirirsem sorun çözülür diye düşünmüştüm ama sürücüyü yeniden yüklemekten başka çare yok galiba hocam

hocam olayın sürücü ile bi alakası yok,"ağ kablosu takılı değil" ifadesi ethernet kartının sistemde tanımlı olduğunu ancak sinyalin olmadığının ifadesidir.sürücüde bir sorun olsa yada sürücü yüklenmemiş olsa zaten bildirim alanında bu ifadeyi göremezsiniz.ethernet kartında veya onun soketinde de bir sorun olabilir.Bence kendi bilgisayarınızı götürüp, modeme yakın bir bilgisayarın jakına takarar deneyiniz.

sinaaat' Alıntı:
hocam olayın sürücü ile bi alakası yok,"ağ kablosu takılı değil" ifadesi ethernet kartının sistemde tanımlı olduğunu ancak sinyalin olmadığının ifadesidir.sürücüde bir sorun olsa yada sürücü yüklenmemiş olsa zaten bildirim alanında bu ifadeyi göremezsiniz.ethernet kartında veya onun soketinde de bir sorun olabilir.Bence kendi bilgisayarınızı götürüp, modeme yakın bir bilgisayarın jakına takarar deneyiniz.
sürücüyü yeniden yüklemeyi denedim o da olmadı zaten
biri uzun biri kısa 2 kablo var ikisini dedenedim, başka bilgisayara bağlayınca çalışıyor ikisi de soketinde bi bozukluk var anlaşılan,
ilginize teşekkür ederim hocam

Aynı sorunla karşı karşıyayım.
Çalışır halde bıraktığım laboratuvara bugün girdiğimde 4 bilgisayarda bu sorun var.
Ağ bağlantılarım da 2 bağlantı var
birisi 1394 bağlantısı diğeri ethernet bağlantısı ve sadece 1394 bağlantısı var.
Sorunu çözemedim.
Ağda 15 bilgisayar var hepsi aynı swichden alıyor bağlantıyı.
Başka çalışan hatta ait kabloyu bu pclerde denedim sonuç aynı hatta değil pclerde sorun.

Geri